Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van esély arra, hogy megszeret...

Van esély arra, hogy megszeretem a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Nagyon nehéz terhességem van, maga a rémálom és emiatt szó szerint megutáltam a gyerekemet. Rettegek attól, hogy ez így marad, már az örökbeadáson gondolkodom, de se a gyerek apja nem akarja hagyni, se az egész családom. Nem tudom mi lenne a legjobb így...
jan. 20. 13:48
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
100%
40# Szerintem is. Nekem is ez az érzésem volt,de azért ha rossz érzés,ha nem az örökbefogadóknak,az elsődleges akkor is a gyermek vérszerinti családja.
jan. 22. 09:19
 42/59 anonim ***** válasza:
68%
39. Igen, mindenki hibáztathatja valamiért az anyját azért és ugyanakkor egyikünk se. Mert nincsenek tökéletes anyák, mindenki örököl valamit és így mindenki áldozat. Mi is, az anyánk is, és az ő anyja is - egész "Éváig" lehet menni. De pont ez ad felmentést is és egyben lehetőséget annyit is meg is bocsátani nekik is, magunknak is, de annyit javítani is, amennyit sikerül. Mindenki más lapokkal indul, de ebből kell valamit kihozni és önmagunkhoz viszonyítva jobbítani magunkon, ami miatt meg tudjuk veregetni a vállunkat. Viszont meg sem próbálni miért lenne jobb? Ez az "úgysem fog majd menni a gyerek mellett" mit használ? És miért kisebb törés a gyereknek és az anyának az örökbe adás? Van az a pont nem vitatom, ahol ez a kisebbik rossz, viszont azt tényleg nem lehet utána visszacsinálni. (Nekem is nagyon sok mélypont volt az életemben, amiből azt hittem, már nincs tovább. Aztán kikeveredve mindig azt sajnáltam, hogy mennyi idő elment az aggodalmaskodásra meg önsajnálatra.)
jan. 22. 09:34
 43/59 anonim ***** válasza:
68%
40#, 41# tök igazatok van. Ez az agresszív válaszoló korábban ‘szívből ajánlott egy házaspárt’, csak törölve lett a válasza, mert baromi gusztustalan más kétségbeesésén nyerészkedni.
jan. 22. 09:46
 44/59 anonim ***** válasza:
69%

#40 válaszoló vagyok és az, akinek hasonló érzései vannak, mint a kérdezőnek.

Viszont!! Akármennyire is tele vagyok kétségekkel és félelmekkel a nem tervezett terhességem miatt, akkor sem adnám örökbe a gyerekemet, ugyanis nem vagyok inkubátor.

Ha az örökbeadás opció lenne, akkor az abortusz is az lett volna. Ez az, amit az ilyen kérdések alatt vergődő nők nem képesek felfogni.

A terhesség alatt tele lenni kétségekkel, frusztrációval teljesen normális dolog, ugyanis a hormonok erre rátesznek még egy nagy lapáttal.

A kérdező, ha nem is akarja gondozni a gyerekét, ott lesz egy nagy család mellette, aki meg fogja tenni, így semmi szükség nincs arra, hogy odaadja teljesen idegen embereknek. Ezenkívül, az apának is van beleszólása, ha tetszik, ha nem.

jan. 22. 10:35
 45/59 anonim ***** válasza:
0%

Micsoda összeesküvés-elmélet 🤦‍♀️ bravó! Aki szeretne megismerni, hogy van gyerekem, írjon privátot, szívesen látom.

Azt amit írtam hogy ismerek valakit, azért tettem, mert a legjobb barátomról van szó, akiknek nagyon rossz látnom a szenvedését. De már bánom mert nagyon elvitte a gondolkodást. Túl sok netflixet néztek!

jan. 22. 14:00
 46/59 anonim ***** válasza:
100%
45. De nagyon erőszakosan adod elő
jan. 22. 21:00
 47/59 anonim ***** válasza:
0%
Az a ti bajotok minek érzitek, nem az enyém. A véleményem még tartom. Egy mérgező szülővel felnőni egy életre szóló büntetés. Egy gyerek sem érdemli. És nem kell azt kimondania a szülőnek, hogy a gyerek tönkretette az életét és ezért utálja… mert az beléivódik és zsigerileg fogja érezni. Tele az ország ilyenekkel. És ahelyett hogy tennének ellene az emberek, csak adják alájuk a lovat 👏 ez a gyereknek a (tök mindegy milyen) vér szerinti szülőjénél a helye épp oly’ káros mint a (tök mindegy milyen, de) az apa férfi, az anya nő felfogás.
jan. 22. 22:47
 48/59 anonim ***** válasza:
69%
47, De többen írtuk,hogy ott a családja is. Akkor miről beszélünk? Ha beleivódik már a magzati életbe,te szerinted,akkor örökbefogadónál is szar élete lesz...mert már benne van kimondatlanul is.
jan. 22. 22:54
 49/59 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem más, amikor pont van téve a dolog végére. Szar, persze, de mégsem olyan mintha mindennap kéne szembesülnöd a szar anyáddal aki utál mert tönkretetted az életét.
jan. 22. 23:20
 50/59 anonim ***** válasza:
76%
49# Ne haragudj,neked szakember kellene,ha még nem jársz. Totál kivetíted a saját traumád és elhamarkodottan ítéled meg a kérdezőt is,leírod egy életre. Pont lesz téve azzal is,ha a családba marad. HA nekem gyerekként választanom kellene hogy egy idegen örökbefogadó,vagy a mamám/apukám/nagynénim/bárkim a családból,akik szeretnek,akkor őket választanám egyértelműen és mindenki más is. Szerencsére a rendszer is így működik. :) Úgyhogy hiába lobbizol itt. Nálad egy apa az amúgy semmit se jelent?Sok helyen csak apuka neveli a gyerekét,hány helyen elhunyt anyuka,stb. Ugyanolyan szülő,ha tetszik neked,ha nem! Lehet nálatok nem,vagy nincs férjed és nem tudod milyen egy társ. Arról nem beszélve,hogy NEM ismerek olyan nőt,férfit,aki ne hordozna magában egy-egy rossz öröklött mintát. Te is,én is(én írtam,hogy szerető családban nőttem fel még is brutális rossz a kapcsolatom anyámmal,a lehető legrosszabb),a legtöbb ismerősöm,barátnőm,mindenkinél van,valaki dolgozik ellene,de a legtöbben fel se ismerik. Ezzel nem teszi tönkre az életét,ha tesz érte,hogy jobb legyen. Azért,mert a te szüleid szarul neveltek és egész életedbe bántalmaztak,nem kell mindenkit leírnod egyből..... Akkor ha te ilyet adsz át a gyerekednek,akkor add kérlek te is örökbe,hogy nulláról induljon másnál. Vagy te miért nem szeretnéd? Amilyen mentalitást már itt összehordtál,őszintén,hamarabb tudnám elképzelni rólad,hogy gáz van veled.
jan. 23. 07:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!