Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az ami még mindenképp kell...

Mi az ami még mindenképp kell szerinted a baba születéséig?

Figyelt kérdés

Májusban fog születni, átnéztem már több kelengye listát is, de mind mást ír. Sajnos hajlamos vagyok a túlköltekezésre, és nem akarok felesleges dolgokra kiadni. Mi az, ami szerinted elengedhetetlen? Nincs jó vagy rossz válasz, személyes tapasztalatokra vagyok kiváncsi, bármit írhattok.

Amit eddig már megvettünk:

-Kiságy

-Babakocsi+hordozó

-Kád+állvány

-6 db cumi

-2 db cumisüveg

-baba körömvágó olló

-bébiőr

-légzésfigyelő

Tudom, hogy ez nem sok minden még, de van 4 hónap hátra szóval szépen apránként próbáljuk beszerezni a dolgokat. Ruhákat még nem vettem, mert igazából fogalmam sincs milyen idő lesz május végén, de jelenleg ahol néztem eddig leginkább téli cuccok vannak. Úgy tervezem, hogy 44-es és 50-es ruhákból csak pár darabot veszünk (néhány body, rugi, nadrág max.vékony sapka), inkább 56-os méretből vásárolunk többet, bár még nem tudom pontosan mennyit kellene, mert nem szeretnék ezzel sem túlzásokba esni.

Ti hogyan csináltátok?

2024. jan. 20. 08:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezeken kívül szerintem már tényleg csak a pelus, higiéniás cuccok, textilpelus és a ruhák, ami elengedhetetlen. Ezeken kívü minden kb akkor fog kiderülni, mikor megszületik a a babád. Én pl: nem vettem mellbimbó védő krémet, de olyan vákumja volt a fiamnak, meg valószínűleg én sem jól tettem eleinte mellre, hogy már a kórházba kértem hogy a férjem vegyen és hozzon be lanolinos krémet. Ugyanígy a mellszívó. Kaptunk kölcsön egy kézit. Borzalmas volt :D Szükség is volt rá, így vettünk egy elektromosat. De előre nem ajánlanám, mert nem biztos hogy szükség lesz rá. Szóval nyugi, a legtöbb dolgot ugyis ki fogjátok tapasztalni :)
2024. jan. 20. 12:50
 12/21 anonim ***** válasza:
19%

"Nekem a kisfiam 3635grammal és 56 centivel született 39+3-ra, mégis olyan vékonyka volt, hogy az 56-os ruha csak lógott rajta"

Max. csak annyinak mérték, de képtelenség, mert az 50-es 50 centiig vagy 3,5 kilóig jó. 3300/49 centis gyerekmre feszesen ment csak rá a next 50-es. 3550/52-es gyerekemre eleve csak az 56-os ment fel.

Kétféle újszülött mérési módszer megszokott a magyar kórházakban.

Az egyik a tényleges hosszt méri, "kihúzva" a gyereket, ez jó a ruhákhoz

A másik a hajlattól hajlatig mérés, amivel jellemzően 5-6 centivel többet kapnak.

2024. jan. 20. 12:50
 13/21 anonim ***** válasza:
83%

#12 Nekem a 54 centis 4600 grammos gyerekre egy hónapig jól voltak a H&M-es és KIK-es 50-es ruhák, egyedül a F&F 50-es volt kicsi. Nem egyformán méreteznek az üzletek, szóval nem igaz hogy az 50-es ruha csak 50 centinél kisebb gyerekre lehet jó.

Hamarabb szar a ruha méretezése mint az hogy hogyan mérték gyereket.

2024. jan. 20. 13:16
 14/21 anonim ***** válasza:
49%
És a kórházak 90% ban a kettes verzióba mérik 12-es. Fiamat 56 centire mérték ezért csak az 50-es méretet hordta sokáig. Szerintem egy kettő 50 es méretű ruhával nem dől össze a világ és akkor ha mégis kell az ember használja. Én bánom, hogy hagytam magam lebeszélni, mert így a férjemnek kellett rohangálnia, hogy legyen mibe haza vinni a babát mert az 56 annyira nagy volt.10 es voltam.
2024. jan. 20. 13:20
 15/21 anonim ***** válasza:
31%

14, a statisztikai középértékeket viszont az első módszer alapján adják meg. Átlagos csecsemő Magyarországon ~52 cm és ~3500 gramm, ez az 50-es percentilisnek megfelelő érték. Erre pedig nagyobb eséllyel az 56-os jó.

De kinek hogy.

Nekem nagyobb "méreg" lett volna ha a ruhák felét anélkül dobom ki, hogy egyszer se hordta, mint az, ha esetleg túl nagy lett volna rá. Így is csak egy hónapig volt jó az 56-os is.

2024. jan. 20. 14:14
 16/21 anonim ***** válasza:
37%

Cumi cumisuveg addig felesleges amig ki nem derul h kell e vagy sem.

Nekem egyik se fogadta el a cumit sem a cumisuveget.

Bebior es legzesfigyelo az eletmento tanfolyam elvegzese nelkul kb "halottnakacsok" kategoria. Ha nem tudod mit kell tenni ha jelez a keszulek akkor felesleges volt megvenni.

Ami jo ha van:

Koromvago csipesz - siman jo amit a felnottek hasznalnak.

Babahordo kendo vagy hasonlo - ha nyugos magadra kotod es hordozod

Pelenkezo alatet - es ulve az agyon pelusoztam

Textil pelus - 5-6db

Tetra turcsi - 21 evesem meg hasznalja imadtam 🙂

Szopi parna nekem nem valt be -nagy a mellem hozza - oldalt fekve szoptattam vagy siman ulve.

Agynemu - gumis vizhatlan lepedo tobb darab, vekony pled vastagabb pled, babakocsiba pled

Ruha 50es max 2 garnitura 56 detto 62 abbol johet 3-4

Pelenka ujszulottbol max 2cs eleg a kovetkezobol 4-5 nagycsomag, popsitorlo dogivel (akar 20cs is)- elal 🤣

Bimbo vedo vagy krem egyeni nekem nem kellett.

Tejgyujto zsacsi viszont kiloszam - oke nekunk volt tejtesver minden gyereknel.

Mellszivo - hat nekem kezzel jobban ment, inkabb tejgyujtom volt szoptatas alatt ugyanis omlott a masikbol is.

Orrszivo jo ha van de egyeni mi valik be - spec nekem a gyerekek az porszivo hangjara mindig megnyugodtak a kicsi siman elaludt ra 😁

Babafeszek - nagypled felteker formaba hajt es kesz - akkoriban nem volt kaphato ilyen

ES nekem mikor picik voltak jol betekerbe majdnem szorosan 2 perc alatt aludtak. Valahogy a rateritek valamit vagy halozsak nem valt be. Csak a jol betekerem valamibe pled textil pelus stb...

2024. jan. 20. 15:32
 17/21 anonim ***** válasza:
53%
Igazából szépen összeszedték, én a ruhához szólnék annyit hozzá,hogy én is 56-ost vettem,mert mindenhol,itt is ezt olvasni,hogy felesleges.. mert hát neki is átlag babája született,meg hát koraszülöttre készülsz? Arra senki sem készül. Utána jött egy koraszünlés,ahol is lehetett rohangálni kisebb ruháért pluszba. Ami persze nem sok idő,de amikor kész vagy a férjeddel együtt minden téren,akkor bizony rossz. Az osztályon csesztettek,hogy hozassak kis sapkát is,mert nekik nincs ekkora méret. Persze,volt kis sapka nálam,csak átlag méretben(nem koraszülött osztály). Ajándékba kaptunk a terhesség alatt egy 0-s pelust, véletlen vették, még el is akartam ajándékozni,hogy minek. De nagyon jól jött. És nem,nem koraszülöttre készültünk. Most a másodiknál veszünk egy egy kisebbet, inkább nem használjuk maximum.
2024. jan. 20. 15:48
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Én is inkább vettem egy 3 db-os 50-es rugi szettet hogy legyen ha kell. 70%-os akciósat a Tescoban, talán 2500 Ft volt a 3db. Nagy baba lett, nem használtam de nem bántam meg hogy megvettem. Inkább kiadtam feleslegesen rá azt a 2500 Ft-ot minthogy esetleg szülés után a férjemnek kellett volna szaladgálnia és nem talált volna máshol épp ilyen kis méretet csak 10.000 Ft-ért a Brendonban. (Ismerősömék jártak már így).
2024. jan. 20. 17:28
 19/21 anonim ***** válasza:
51%
44-es teljesen felesleges. Ha koraszülött lesz a babád, akkor is ráérsz szülés után rendelni, mire hazamehettek, meg is érkezik, a család meg kimossa.
2024. jan. 20. 17:49
 20/21 anonim ***** válasza:
12%
Cumisüveg minek? Ez már felesleges. A bébi őr is, úgysem hagyod magára.
2024. jan. 20. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.