Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az ami még mindenképp kell...

Mi az ami még mindenképp kell szerinted a baba születéséig?

Figyelt kérdés

Májusban fog születni, átnéztem már több kelengye listát is, de mind mást ír. Sajnos hajlamos vagyok a túlköltekezésre, és nem akarok felesleges dolgokra kiadni. Mi az, ami szerinted elengedhetetlen? Nincs jó vagy rossz válasz, személyes tapasztalatokra vagyok kiváncsi, bármit írhattok.

Amit eddig már megvettünk:

-Kiságy

-Babakocsi+hordozó

-Kád+állvány

-6 db cumi

-2 db cumisüveg

-baba körömvágó olló

-bébiőr

-légzésfigyelő

Tudom, hogy ez nem sok minden még, de van 4 hónap hátra szóval szépen apránként próbáljuk beszerezni a dolgokat. Ruhákat még nem vettem, mert igazából fogalmam sincs milyen idő lesz május végén, de jelenleg ahol néztem eddig leginkább téli cuccok vannak. Úgy tervezem, hogy 44-es és 50-es ruhákból csak pár darabot veszünk (néhány body, rugi, nadrág max.vékony sapka), inkább 56-os méretből vásárolunk többet, bár még nem tudom pontosan mennyit kellene, mert nem szeretnék ezzel sem túlzásokba esni.

Ti hogyan csináltátok?

2024. jan. 20. 08:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Cumisüveget sosem használtam, cumiból meg ne vásárolj be hatot előre, mert nem tudod, hogy kelle-e és ha igen, elfogadja-e azt a fajtát. A lányomnak a harmadik márka volt jó. Hordozó kendő volt még életmentő.
2024. jan. 20. 09:04
 2/21 anonim ***** válasza:
86%

"+állvány

-6 db cumi

-2 db cumisüveg

-baba körömvágó olló

-bébiőr"

Na ezek már feleslegesek lettek volna nekünk.

Ahogy a 40-es, 50-es ruha is. Koraszülöttre készülsz? Ezek kora-méretek.

Egészséges időre született gyereknek 56-os kell.

2024. jan. 20. 09:06
 3/21 anonim ***** válasza:
93%

Én 44-es ruhát egyáltalán nem vennék, de 50-es sem szükséges szerintem. Az én babám 3500 grammal született, 2 hétig kicsit nagy volt rá az 56-os méret, de ezért nem láttam volna értelmét kisebb ruhát venni.

Nekünk a hordozókendő hatalmas nagy segítség volt az elején, a baba is szeretett benne, én is tudtam csinálni a dolgomat. Játszószőnyeget csak pár hónapos korától akartam venni, de a védőnő tanácsára már pár hetes korában megvettem, és már akkor nagyon tetszett neki, sokáig nézegette.

Kaptunk ajándékba kontrasztos kártyákat, azokat pár napos korától elnézegette, nagyon ajánlom.

Babafészek is jól jött az elején, az én babám nem szerette a nagy tereket.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, boldog babavárást!

2024. jan. 20. 09:08
 4/21 anonim ***** válasza:
90%
Ruha, pelus, tisztálkodószer. Ennyi.
2024. jan. 20. 09:13
 5/21 anonim ***** válasza:
77%

2 cumisüveg, 6 cumi előre tök felesleges, meg a bébiőr is.

Ami kell még:

- Pelenkázó és pelenkázólap.

- Esetleg mellszívó. Szerintem a nők nagyrésze használja, akinek nincs teje azért hogy szaporítsa, akinek van azért hogy ne feszüljön túl a melle/ tudjon fagyasztani arra az időre ha el kell mennie otthonról.

- szoptatós párna

- kiságyba matrac, 3 db vízhatlan lepedő, 3 db normál lepedő

- koszos pelusnak egy kuka. Nem kell fancy pelenkakuka, jó a sima kínai 1500 Ft-ért

- Orrszi-porszi, sajnos már 2. héten használnunk kellett

- pelenka, popsitörlő, ruhák, sok textil pelenka

- hálózsák, kis takaró

- kis puha hajkefe

- lázmérő, ha nincs még otthon

- szoptatós melltartók, felsők/piszamák (kényelmetlen folyton felhúzkodni a pólót, legalábbis nekem)

- bimbóvédő kenőcs

Amit előre nem érdemes szerintem venni:

- bimbó védő

- tejgyűjtő kagyló

(könnyen besuerezhetőek és nagyobb a valószínűsége annak hogy nem lesz rá szükség.

Most ezek jutottak eszembe, de lehet van még más is.

2024. jan. 20. 09:24
 6/21 anonim ***** válasza:
70%

Ez annyira egyedi...

Nekünk pl cumi kellett at egyikkel, a másikkal nem.

Cumisüveg kb 6hónapisan mind a kettőnek.

Kisagyba a nagy bele se feküdt, a kicsi csak abba aludt.

Babakocsi kellett, az fix.

Szoptatospárna, mellszivó, tejgyüjtő, mellkencék nálunk kidobott pénz volt. 2x1 évig szoptattam, de egyiket sem használtuk sosem.

Beteg nem volt 1 évig, amit vettem gyógyszerek, mind kuka lett.

Pelus, popsikrém, vitaminok. Ezek is tök egyéni. Nálunk az egyik gyerek sem szedte/hordta az mint a másik, mert neki nem volt jó.

Kaptunk szundikendőt, hajkefét, körömollót. Ezek is kuka... nem használtuk.

De nekünk pl a pihenőszék megváltás volt mind a 2 gyereknél. Valaki meg ezt tartja feleslegesnek. Szóval rajtad és a babádon áll, mire lesz igényetek.

2024. jan. 20. 09:39
 7/21 NemFogodKitalálni ***** válasza:
79%

2-3 válaszolók!

Nekem a kisfiam 3635grammal és 56 centivel született 39+3-ra, mégis olyan vékonyka volt, hogy az 56-os ruha csak lógott rajta. 50-es ruhákat hordott 3-4 hetes koráig.

2024. jan. 20. 09:42
 8/21 anonim ***** válasza:
8%

#6 Mivel vágtad a gyerek körmét és mivel fésülted meg ha nem kellett se körömvágó se hajkefe?

Bimbóvédő krém nélkül meg szerencséd hogy nem lett véres/sebes a melled már a kórházban az első nap. Vagy lehet csak inkább nem emlékszel már rá...

2024. jan. 20. 09:48
 9/21 anonim ***** válasza:
72%

6!

A saját körömvágó ollommal vágtam és nem fésültem egyiket sem. Fiam pl 6hónapos koráig kopasz volt. Lányom hosszú hajjal született, de őt is kb fél évesen fésültem először.

2024. jan. 20. 10:12
 10/21 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez egyedi. Nekünk pl kell a bébiőr a mai napig, mert ha kinn vagyok a konyhába/fürdőbe nem hallom, ha sír olyan a lakás elosztása. Így nekünk nem felesleges.

Ruhaból vehetsz 50-est is, de 44 max skkor kell, ha koraszülött lesz. Èn csak 56 méretet vettem és annyira nagy volt a férjem vett 50 méretet mire haza engedtek minket. 3 hèt után lett jó úgy az 56 hogy csak kicsit volt nagy.

Cumisüveg nem hülyeség nem tudhatod lesz-e tejed. Pl nekem nem volt hiába készültem arra, hogy szoptatni fogok. Még jó volt egy cumisüveg.

Sterilizálót akkor vettünk gyors.

Valaki használja van aki nem.

Mivel bem volt tejem a szoptatós párna, szoptatós ruha, melltartó, betét meg minden ilyesmi pénzkidobás volt. Persze készülj arra lesz tejed, de ezekböl keveset vegyèl szerintem és ha van tej vehetsz többet persze.

Cumi 6 db nekem is sok. Lehet nem is igényli majd.

Hàlózsák szintén baba függő. Max egyet vennèk. Mi kaptunk 3 at utálja. Csak a takarót szereti.

Ami még nekünk kellett

-textilpelus

-vízhatlan lepedő

-párásító (anèlkül a baba nem volt jól mert olyan száraz a levegő nálunk)

-orrszívó (elektromosat vettünk. A porrszívós nagyon nem jött be a kézi meg semmit nem ért. Ezt is ki kell tapasztalni.)

-körömolló vagy körömvágó. (Baromi hosszú a körme és pár hét után vágni kell)

- pelenka, popsitörö, kenőcs (több fajta, hogy neki melyik lesz jó. Nálunk csak dm és liberó lett jó többivel mind volt valami gond)

-pelenkázó alátét

-zenélő forgó (fehér zajra aludt el most meg már csak a zenére ís amit a falra vetít nézegeti. Valaki csak aplikációt használ szintén ki kell tapasztalni mi jön be)

-babafészek (napközben csak abban aludt el mi sem értjük mindenhol máshol ordított.)

Többi meg útközben kialakult.

2024. jan. 20. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!