Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell venni a baba születés...

Mit kell venni a baba születéséig? Annyi mindent mondanak, de engem csak a legszükségesebbek érdekelnének. Amikre tényleg szükség van!

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:

ruhák első két méretből legyen legalább minden - body, rugi és ha téli baba lesz overall v. bundazsák.

textilpelenka 10 db

kiságy

lepedő 3 db

babakocsi v. más hordozó eszköz

ha van kocsitok hordozó

sapka

takaró

neked:

kényelmes melltartó

2011. szept. 28. 10:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám, hogy: babakád, kiságy, pelenkázólap, babakocsi, hordozó (ami a kocsiba is köthető), egy pár takaró, esetleg hálózsák, lepedő, rövid, hosszúujjas body, rugdalózó, az évszaktól függően bundazsák, kabátka, kocsicipő, zoknik, sapka, kiskesztyű, fürdőlepedő, cumisüvegek, esetleg cumi, kis olló hogy a körmét tudd vágni, én vennék mellszívót és légzésfigyelőt is, pelenka, törlőkendő.. fürdéshez és popsikrémezéshez stb majd gyerekorvos ír fel dolgokat.

Hát most hirtelen ennyi jutott eszembe de lehet kihagytam valamit...

2011. szept. 28. 10:44
 3/9 anonim ***** válasza:
babakocsi, kiságy, ruhák (nem kell sok, azt is ráérsz megvenni, ha pontosan tudod, mekkora lesz body, rugi, kiskabát, sapi, ennyi), kád, pelenka, popsikrém, ilyenek, textilpelus, szerintem mellszívó, mert az, ha begyullad, már késő utána rohangálni, betét neked (sok, nagy), kényelmes pizsi-hálóing.
2011. szept. 28. 10:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem:

alváshoz: kiságy, matrac, lepedő, hálózsák, vagy takaró

fürdetés: Fürdetőkrém (orvos írja fel), esetleg babakád, kifogó, vagy puha törölköző, puha hajkefe, körömvágó olló, fültisztító pálcika (biztonsági, és sima), alkohol, fertőtlenítő hintőpor (orvos)

pelenkázás: ha nem akarsz lapot venni (bár praktikusabb), akkor egy félbehajtott takaró, textil pelus. Popsikrém, popsitörlő, pelus

ruhák: 5-6 body (első két méret, ha téli baba, akkor hosszú ujjú), 5-6 rugdalózó, 2 kispulcsi, 3 zokni, 2 harisnya, overal, vékony sapi, vastag sapi, kesztyű

etetés: ha anyatejes, akkor (én bérelnék mérleget, esetleg mellszívót) 2 anyatejtároló pohár, 2 cumisüveg

ha tápszeres, akkor 6 cumisüveg, cumimosó kefe, sterilizáló

esetleg cumi, 2 kiskanál

babakocsi, hordozó, lázmérő, orrszívó, plussz amit az orvos ír fel.

Mindez a teljesség igénye nélkül, azt hiszem ezek a legszükségesebbek. :)

2011. szept. 28. 11:27
 5/9 anonim ***** válasza:
JA, és még vagy 10 textil pelus.
2011. szept. 28. 11:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, sokat segítettetek:)
2011. szept. 28. 11:57
 7/9 anonim ***** válasza:
ha az anyagiak miatt érdekelnek a legszükségesebbek, akkor hordozó helyett 0-18 kg-os autósülést vegyél, én lepedőt sem használtam az első 2 hónapban, hanem textílpelust terítettem a matracra, ágyneműt úgysem tudod kihasználni. Nem volt légzésfigyelőm sem, mérlegre csak akkor van szükséged, ha nem tudsz szoptatni vagy fogyik a baba.
2011. szept. 28. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem:babakocsi,kisruhák,textilpelus,ágy,matrac,pelus,törlőkendő,popsikrém,kiskád,fürdetőkrém,sampon,kisolló.Én például vettem jópár tök fölösleges dolgot mint pl.:cumis lázmérő,vízhőmérő,elfordulásgátló párna,fürdőkádba rakható müanyag.... stb. Szerintem a légzésfigyelő fontos,de mi is 4hónapig béreltük míg összegyüjtöttük a rávalót.Mérleget csak béreltük nem vettünk.
2011. szept. 28. 17:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Szintén köszönöm:)
2011. szept. 28. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!