Mit kell venni a baba születéséig? Annyi mindent mondanak, de engem csak a legszükségesebbek érdekelnének. Amikre tényleg szükség van!
ruhák első két méretből legyen legalább minden - body, rugi és ha téli baba lesz overall v. bundazsák.
textilpelenka 10 db
kiságy
lepedő 3 db
babakocsi v. más hordozó eszköz
ha van kocsitok hordozó
sapka
takaró
neked:
kényelmes melltartó
Én azt mondanám, hogy: babakád, kiságy, pelenkázólap, babakocsi, hordozó (ami a kocsiba is köthető), egy pár takaró, esetleg hálózsák, lepedő, rövid, hosszúujjas body, rugdalózó, az évszaktól függően bundazsák, kabátka, kocsicipő, zoknik, sapka, kiskesztyű, fürdőlepedő, cumisüvegek, esetleg cumi, kis olló hogy a körmét tudd vágni, én vennék mellszívót és légzésfigyelőt is, pelenka, törlőkendő.. fürdéshez és popsikrémezéshez stb majd gyerekorvos ír fel dolgokat.
Hát most hirtelen ennyi jutott eszembe de lehet kihagytam valamit...
Szerintem:
alváshoz: kiságy, matrac, lepedő, hálózsák, vagy takaró
fürdetés: Fürdetőkrém (orvos írja fel), esetleg babakád, kifogó, vagy puha törölköző, puha hajkefe, körömvágó olló, fültisztító pálcika (biztonsági, és sima), alkohol, fertőtlenítő hintőpor (orvos)
pelenkázás: ha nem akarsz lapot venni (bár praktikusabb), akkor egy félbehajtott takaró, textil pelus. Popsikrém, popsitörlő, pelus
ruhák: 5-6 body (első két méret, ha téli baba, akkor hosszú ujjú), 5-6 rugdalózó, 2 kispulcsi, 3 zokni, 2 harisnya, overal, vékony sapi, vastag sapi, kesztyű
etetés: ha anyatejes, akkor (én bérelnék mérleget, esetleg mellszívót) 2 anyatejtároló pohár, 2 cumisüveg
ha tápszeres, akkor 6 cumisüveg, cumimosó kefe, sterilizáló
esetleg cumi, 2 kiskanál
babakocsi, hordozó, lázmérő, orrszívó, plussz amit az orvos ír fel.
Mindez a teljesség igénye nélkül, azt hiszem ezek a legszükségesebbek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!