Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Direkt stresszel a védőnő...

Direkt stresszel a védőnő vagy ez így normális?

Figyelt kérdés
A legelső alkalommal mikor voltam nála a 30 percből 20 percet csak a hízásról beszélt, pedig normál súllyal kezdtem, de elmondása szerint rengeteg kismama hízik 25-30kgot, és ez a mániája (ő maga mondta, hogy az). Azóta is folyton nyomja ezt a szöveget, pedig szerintem 22.hétig 5,5kg nem lehet olyan sok. Amikor Ő jött ki hozzám házhoz akkor meg az nem tetszett neki, hogy benti kutyusunk van, mert hosszúszőrű, szerinte allergiás lehet rá a baba és akkor nehéz lesz tőle megválni. Ezt így kijelentette, ami szereintem bunkóság. Aztán egyik alkalommal 137/77 volt a vérnyomásom (nem kizárt, hogy tőle megy fel amúgy), na akkor aztán rákezdett, hogy úristen, hát gyógyszert kell szednem, mert ha a 137et elérem akkor lesz 140 is, és akkor már gyógyszert kell beállítani. Persze innen visszajutottunk oda, hogy ne hízzak, ha lehet egy kg-ot se a babával kapcsolatos súlyokon kívül, mert azért magas a vérnyomás. El akart küldeni újra belgyógyászatra, de a háziorvos nem adott beutalót, mert előtte voltam, és minden tökéletes lett. 120-130 közt szokott lenni a vérnyomásom, a dokim szerint ez pont jó. Most lesz aktuális a terheléses cukorvizsgálat, és miközben nézte az utolsó laboromat fejcsóvalva mondta, hogy Ő már tudja mi lesz az eredmény, mert ha simán éhgyomorra 5,0 lett a glükóz, akkor bizony a terheléses nem lesz jó. Kitálalta, hogy már most kezdjem el a diétát, ne egyek semmi cukrosat stb. Nem értem miért kell akkor a vizsgálat, ha egy nagyokos ennyiből megállapítja mi a helyzet. Nagyon fura stílusa van, folyton olyan fejet vág, mintha valami hatalmas baj lenne és még mellé ezek a megjegyzések is. Háziorvosnál érdeklődtem, de nem lehet máshoz járni, de neki amúgy is az a véleménye, hogy így a normális, mert egy védőnőnek nagyon körültekintőnek kell lennie. Ez szerintetek is normális? A terhesség végéig idegbajt kapok tőle, ha minden alkalommal ez vár nála. Főleg ezzel a cukorvizsgálattal cseszett fel, mert így is aggódom miatta, és akkor odavágja, hogy biztos benne, hogy cukros vagyok.
jan. 15. 11:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezekre általában 2 út van: vagy mindenre rábólogatsz, hogy persze persze, aztán kilépsz az ajtón és el is felejted, amit mondott, vagy egyszer elküldöd a kva anyjába, de úgy rendesen.
jan. 15. 13:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Fú de örülök, hogy a mi védőnőnk egy tündér. Bár neki meg kb. néha olyan mintha minden mindegy lenne, de ez nekem így pont tökéletes. :)

Sajnálom, hogy ilyet fogtál ki, egyik füleden be, a másikon ki... Az a dolga, hogy felhívja a figyelmedet a veszélyekre, de az nem, hogy feleslegesen agyon stresszeljen. Méregesd otthon is a vérnyomásod és menj el egy cukorterhelésre csak a saját megnyugtatásod kedvéért, az meg hogy ő mit magyaráz, tök mindegy. Én biztos irányba állítottam volna a kutya témánál is...

jan. 15. 14:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Vannak védőnők, akiknek ezek a mániáik, szerencsére az enyém aranyos, tapintatos és van is kompetens tudása. A másik körzeté viszont olyan, mint egy középkori vajákos asszony, riogat mindenkit mindennel és ha valamire 0,00001% esély van, akkor az már neki fixen bekövetkező dolog.
jan. 15. 14:16
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mivel védőnőt váltani nem lehet, azt javaslom, hogy minden alkalom után hívd fel egy barátnőd, és jól beszéljétek ki, mi történt, így könnyebben megszabadulsz a stressztől.

És a barátnővel azért objektíven átbeszélhetitek a dolgokat. Például a vérnyomásodra nem árt figyelni, ha a védőnőnél irreálisan magas, akkor érdemes otthon mérni, vérnyomás naplót vezetni.

A cukornál meg majd a terhelésből kiderül, de ott se hülyeség otthonra mérőt venni és utánaolvasni.

jan. 15. 15:38
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Végállgatod és kész. Nem kell foglalni vele.
jan. 15. 16:11
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Véghallgatod**
jan. 15. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!