Direkt stresszel a védőnő vagy ez így normális?
Egyik fuleden be, masikon ki.
Szornyu egyebkent milyen vedonok vannak, de tenyleg csak azt lehet ilyenkor tenni, hogy leszarod, amit mond, szerintem.
Ha kerdesed van, az orvost keresd, aztan ennyi.
A mi elozo vedononk is egy idiota volt, nekunk is benti kutyank van, legelso kerdese az volt, hogy na akkor a kutya ugye megy, ha megszuleteik a baba? Na meg a nagy lokukit :D De ez persze csak a jeghegy csucsa, olyan hulyesegeket magyarazott, hogy nem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek.
Aztan azota elkoltozunk es a mostani egy tunder szerencsere, de nekem is az volt a taktikam az elsonel, hogy kb oda se figyeltem ra csak bologattam aztan viszlat.
Nem megyek bele felesleges konfliktusokba, mert csak en leszek ideges miatta, de o meg ugyse erti, amit mondok :D
A magas vérnyomás és, ha elkezdesz vizesedni is majd mellé az lehet életveszélyes is rád és a babára nézve is. Én ezt a részét nem venném félvállról. Ezzel kapcsolatban csak jót akar. 5,5 kiló nem sok ennyi idős terhesen, de nyílván ez könnyen megszaladhat már. Hidd el egy kicsit nem figyelsz oda és már repkednek is felfele, de most túlreagálta kicsit. A többi dolgot engedd el, a cukorterhelés majd megmutatja, hogy van-e cukrod. Addig felesleges diétáznod rá.
Kutya kérdésben nemtudok mit mondani, én egyenesen gyűlölöm, ha egy állat a házban van, de igen nyílván lehet a baba allergiás majd a kutya szőrére, ezt előre nemlehet tudni meg azt se, hogy az állatból milyen viselkedést, reakciót fog kiváltani, ha ott lesz a baba. Lehet féltékeny lesz rá. Azért én sem annyira szerettem amikor nővéremhez mentem a babával és állandóan kutyaszőrös volt a gyerek ruhája és a keze amit tömködött be a szájába. Neki palotapincsije van, jó hosszú szőrrel, bármennyit takarit utána a szőr akkor is állandóan van. Próbálj meg barátibb viszonyt kialakitani a védőnővel, mert hosszú ideig fogjátok tartani a kapcsolatot. Másikhoz úgyse fogsz tudni menni, mert ő hozzá tartozol.
En 2 cukros terhességet vittem végig, az éhgyomrin sosem látszott, hogy baj lenne. Na most a harmadiknál nincs cukorprobléma, de nekem is a múltkor 140/90 vérnyomást mért és kb. temetni akart, de előtte már egyszer egy 134-nel ezt előadta, azóta ha meghallom, hogy vérnyomásmérés már stresszelek 😅
Vettem egy mérőt itthonra, kezdtben napi 3X mértem meg, 109-126 közötti értekekkel 😄 Leírogattam és elvittem a dokinak, megnézte és azt mondta, hogy egyszeri 140/90es vérnyomásnál amúgysem fújnak riadót, ha meg otthon ilyeneket mérek nincs semmi gond, de ne gyötörjem magam, napi 1X elég mérni és írogassam tovább.
Eddig sokat hánytam, fogytam, a 2 nagyobb gyereket ha suliba/oviba viszem 4km sétálok napi szinten. Na Karácsony előtt elmúlt a hányingerem és a gyerekek szünidőztek, bekuckóztunk, végre jókat ettem és fel is szaladt 1 honap alatt 3kg, arra is megkaptam, hogy jól meglódult a súlyom 😅 Kezdősúlyhoz képest amúgy 1,5kg a hízás. Doki örült neki, hogy végre jól a vagyok a védőnő persze vészmadárkodik. Ne foglalkozz vele, vannak ilyenek sajnos.
Csak a feléig olvastam, de nem lehet lecserélni ezt a védőnőt? Egy anyukának nyugalomra van szüksége, nem hogy egy ilyen ember stresszelje. Távolítsd el őt a közeledből, káros. Én nem akarnám őt többet látni. Jó, hogy folyamatosan konzultálsz védőnővel, de keress másikat,próbálj.
De én őt innentől nem látnám szívesen. Engem ne merészeljen senki kiidegelni. Ha minden rendben menne, ha ő nem idegesítene fel. Egy kismamának nyugodt körülmények kellenek. Nem hiszem,hogy ez lenne a dolga, a feladata,hogy ezért fizetik,hogy kiidegeljen, tönkretegye az idegrendszeredet. Sokkal jobban megvagy nélküle; nem kell, hogy ő stresszeljen téged, mert pont ez lesz/lehet (ne legyen) a káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!