Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt én mint...

Terhesség alatt én mint munkavállaló felmondhatok?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy ha eljövök terhes táppénzre időközben felmondhatok? Meg kell indokolni ? Nagyon mérgező a munkahely viszont különböző okból kifolyólag egyenlőre még nem mondtam fel pedig már megtenném mielőtt táppénzre vesz az orvos. Vissza jönni már ide nem akarok hogy lehetséges ilyen esetben a felmondás?
jan. 13. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lesz szüléskor munkaviszonyod, tudod, hogy a gyesen és a családi pótlékon kívül egy Ft-ot nem fogsz kapni? Az kb. 40.000 Ft egy hónapban.
jan. 13. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
De miért akarsz felmondani? Írasd ki magad táppénzre, kapod onnan a járulékokat és mikor letelik a gyes szépen felmondassz. Ennyire ne szúrj ki magaddal
jan. 13. 17:41
 3/8 babyboom567 ***** válasza:
100%
De minek mondanál fel ha különben is táppénzen leszel?őrült vagy, hogy kidobod az ablakon a jogosultságodat az ellátásokhoz?Tényleg nem értem,nem bántásból írom.
jan. 13. 17:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
De minek mondanál fel? Nem értem.
jan. 13. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen lehetséges (a munkáltató valószínűleg okok keresése nélkül repesne a boldogságtól), de arra számíts, hogy akkor hacsak nem játszadozol az álláskeresésivel, akkor eleshetsz a CSED-től, GYED-től és marad a GYES. Erre az időre pedig ha passzív úton mégis kapod az ellátásokat, akkor nem lesz szabid sem... Nyilván van az amikor az ember felmond, de a te esetedben szerintem igen buta dolog lenne. Amúgy, ha nincs munkáltatód, akkor a doki nem fog táppénzre venni, hanem csak simán munkanélküliként/álláskeresőként csücsülhetsz otthon táppénz nélkül.
jan. 13. 17:45
 6/8 babyboom567 ***** válasza:
100%

Ha felmondasz, elveszíted a táppénz összegét, ha minimálbéren vagy akkor kb havi durván számolva 80ezer forintot.

Elveszíted a jogosultságodat a CSED-re, ami a fizetésed 100%-a amit 6 hónapig kapsz.

Elveszíted a jogosultságodat a Gyed-re ami a (ha jól emlékszem)fizetésed 70%-a,de simán lehet több is,ha az elszámolási időben kaptál jutalmat,stbstb.A gyedet a gyereked 2 éves koráig kapod.

Elveszíted a felgyülő szabikat.

(elveszítheted a 30 év alatti anyák adókedvezményét-természetesen,ha 30év alatti vagy),mivel ha felmondasz,nem fizetsz adót,ez minimálbérnél is kb 30ezer forint)

Ha felmondasz, ülhetsz otthon nulla forinttért míg terhes vagy.És szülés után fog járni gyes, nettó 25000ft+a családi 12400ft

jan. 13. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha felmondasz 26wzret kapsz plusz csp.

Így meg nyugodtad kihasználhatod a pénzüket :D

jan. 13. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de miért tennéd? Ha nem oda akarsz majd visszamenni szülés után, ráérsz majd akkor felmondani! Sokan keresnek másik munkahelyet, mielőtt visszamennek dolgozni. Addig nem tenném az előző válaszolók leírták, miért.
jan. 13. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!