Határozott idejű munkaviszonyt mikor mondhat fel a munkavállaló? Az a része érdekel, ha esetleg én nem bírom a munkát, vagy "kicsinálnak " a kollegák, akkor én felmondhatom?
4-es ez van az Mtben, utána lehet nézni. Ha 2 hónap után nem bírja, akkor max megegyezhet a munkáltatóval, de ha be akarnak neki tartani, akkor nincs sok eszköz a kezében.
Ezért kell végiggondolni, hogy milyen munkahelyről beszélünk, milyen munkakörről és milyen indok áll a határozott idő hátterében. Többnyire nincs olyan szituáció, ahol ne lehetne megegyezni, de attól még számolni kell a kockázattal, mert törvény szerint súlyosan hátrányos a munkavállalónak.
Határozott idejű munkaviszonynál is van próbaidő, szóval ha nem tetszik akkor simán felmondhatsz indoklás nélkül is, viszont ettől függetlenül nagyon meggondolnám, hogy belevágjak-e. Én kormányhivatalba dolgozok és mindig határozott idejű kinevezésem volt, de soha többet, a jelenlegi kinevezésem 1,5 éves, de már számolom a napokat, hogy december vége legyen és mehessek innen.
A 6-osnak, bizonyos munkakörbe lehet, de pl hivatalokba nem úgy megy hogy csak szólok, hogy csá és lelépek, mert nem tudnak csak úgy leakasztani mást, szóval ott ha ilyennel bepróbálkozol számíthatsz rá, hogy követelni fogják a szerződésből hátralevő max 3 havi rendelkezésre állási díjat, ami lényegében 3 havi fizu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!