Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ennyire rossz dolog...

Tényleg ennyire rossz dolog lány gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 35 hetes terhes vagyok első babánkat várjuk a férjemmel, egy gyönyörű kislányt. Volt egy veszteségem már akire nagyon sokat vártunk, de sajnos el kellett tőle búcsúzni.. ez miatt nagyon magam alatt voltam, így amikor kiderült, hogy újra várandós vagyok, újra reményt éreztünk. Mindegy volt nekünk, hogy fiú vagy lány, csak legyen vele minden rendben és a kezemben tarthassam 9 hónap múlva. Még az elején mindenki mondta:

"jaj de jó lesz, ha fiú lesz. "Fiúnak kell lennie!"

"Lányokkal nehéz..."

"Úgyis fiú lesz, muszáj annak lennie."

Eljött a 16. ultrahang ahol az orvos közölte, hogy fiút lát. Boldog voltam én is és a párom is. Úgy döntöttünk, hogy tartunk egy babaváró bulit ahol felfedjük a család előtt. Sokan úgy is készültek, hogy ajándékba kék cuccokat, fiús játékokat adtak..

Megjegyzem, hogy én mindig is lányos anyuka akartam lenni és a párom is végig azt érezte, hogy a csöppség lány lesz.

Lezajlott a buli, mindenki örült és oda vágták nekem folyamatosan, hogy: "na látod, tudtam én! Nem nem is lehetne más..." És a többi megjegyzés. Én azonban biztos voltam benne, hogy kéne még egy UH, mert érzem, hogy nem lehet fiam.. valahogy volt egy megérzésem..

Eljött a 20. UH. A második genetikai. Izgultam, hogy az én kis szépségemmel minden oké legyen. Az orvos megállapította, hogy mégis lányt hordok a szívem alatt, látja a méhét. Nem is lehettem volna boldogabb, az autóban haza felé sírtam a boldogságtól. Ám ekkor jött a fájdalom.. elmondtam a családnak, barátoknak, ismerősöknek, hogy mégis lány és ezek fogadtak: "ugye most viccelsz?"

"Ezt nem mondod komolyan??"

"Hát ezt jól be****tad"

"Biztos ez??"

"Én már nem hiszem el.. csak ha kijön"

Azóta sírva tudnék fakadni ugyanis folyamatosan azt kapom, hogy a lányok rosszabbak, hogy a lányok hisztisebbek, és kapom a sajnálkozó tekinteteket, hogy "ne aggódj talán a második hátha fiú lesz.."

Miért annyira rossz ha lányom születik és nem fiam?

Mi ez mostanában és miért kapom ezeket a megjegyzéseket? Annyira tud fájni... Ilyenkor össze szorul a szívem, hogy az én gyermekemet akkor nem is várja már a rokonság, ismerősök annyira? És hogy mi a francért kell röhögni, amint kiderül , hogy lány lesz. Kérlek mondjátok meg , hogy akit értek ilyen szavak amikor terhes volt akkor ti hogy kezeltétek?

Én ugyanis csak örülök, hogy egészséges kislányt hordok a szívem alatt a veszteség után...

2024. jan. 9. 15:25
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es! Köszönöm szépen!! ❤️
2024. jan. 9. 15:40
 12/52 A kérdező kommentje:
9-es! Nekem is ismerősöm kisfia egy kis ördög, persze így is hihetetlenül édes. És ott van egy másik ismerős akinek a lánya egy kis angyal.
2024. jan. 9. 15:41
 13/52 anonim ***** válasza:
94%

Én két gyerekre vágytam mindig, és elsőre lánynak örültem volna, de ez ugye nem kívánságműsor. Mikor megtudtuk és elmondtuk a családnak, hogy terhes vagyok, mindenki örült és senki nem foglalkozott komolyabban a nemével. Megszületett, imádták és rövid idő alatt elkoptak. Pár év múlva úton volt a kistesó. Az első reakciók: De jó, hátha most fiú lesz!

A második gyerek tényleg fiú lett és látszott mindenkin, hogy végre egy rendes gyerek is van. Az apjuknak gratuláltak, hogy megvan a trónörökös.

Elkezdték volna babusgatni, de nem hagyta magát, üvöltött. Akkor alábbhagyott a fiú imádat és a szépen viselkedő, okos nagylányt akarták szeretgetni, aki meg nem kért belőle az előzmények miatt. Mostanra kezdik csomagban megszokni őket és megtanulni, hogy egyik se több vagy kevesebb a másiknál.

2024. jan. 9. 15:41
 14/52 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon bunkó környezetben élhetsz...

Csak hogy tudd, s fiúk éretlenebb idegrendszerrel születnek. Újszülött korukban sokkal nyűgösebbek lehetnek,mint a lányok. Érzékenyebbek,nehezebben adaptálódhatnak.

De ez mind csak ha, esetleg. Mert születhet nyugodt babának is. Nem törvényszerű semmi.

Nekem kislányom született, aki ráadásul beteg volt. Rengeteget voltunk kórházban.

Mégsem mondanám hisztisnek. Türelmesen szépen elviselt mindent. A hosszú ultrahangokat,a sok injekciót, röntgent. Egyáltalán nem volt hisztis.

2024. jan. 9. 15:42
 15/52 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as válaszoló köszönöm a te válaszodat és tapasztalatodat is. Hihetetlen mik vannak.
2024. jan. 9. 15:44
 16/52 anonim ***** válasza:
100%

Én egyébként nagyon szerettem volna egy kislányt. Akit szépen fel lehet öltöztetni, be lehet fonni a haját, lehet vele igazán babázni.

Tudom, hogy sokan még mindig olyan félreértelmezett hagyománytiszteletből a fiút tartják igazán "gyereknek", de ha mindenki csak fiút szülne, elég nagy bajban lenne a népesség.

Egyébként nekem van egy lányom és egy fiam. A fiam olyan hisztikirály, hogy a lányom meg sem közelíti. Szóval ez a sztereotípia sem igaz.

De ha meg a babusgatásról volt szó, akkor ő igényli jobban. Szóval ez sem nemtől függ.

2024. jan. 9. 15:44
 17/52 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon buta és primitív emberekkel vagy körülvéve.
2024. jan. 9. 15:47
 18/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez igaz, én megválnék azoktól az ismerőseimtől (meg a rokonoktól!), akik ilyeneket mondanak. Hol élnek, Iránban?
2024. jan. 9. 15:47
 19/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszabb, ugyanúgy szeretni fogod és ugyanúgy lehet nevelni mindkét nemet.

Nálunk a férjem családja volt fiúmániás, a húga kb azzal kezdte, hogy ő a lányait nem is tudja igazán szeretni, mióta van egy fia is, mert az az igazi, az számít... Anyósom meg sopánkodott, mikor kiderült, hogy lányunk lesz, hogy jaj mennyi bajunk lesz vele, meg hogy ő annyira sajnálja, hogy a szíve megszakad...

Szerintem embere válogatja, mit preferál, de a másiknak a születendő gyereke nemére bármilyen negatív megjegyzést tenni simán parasztság.

2024. jan. 9. 16:00
 20/52 A kérdező kommentje:
19-es teljesen igazad van!! És azzal nincs gond, hogy szeretem e, mert amióta a teszten 2 csík lett már szerelmes voltam. Ahogy apuka is és már most ő neki az egyetlen kis hercegnője. És az anyósodtól meg hihetetlen ilyeneket hallani 😭 nálam aki szóvá tette ezt a dolgot az a párom családjánál egy hölgy, a párom gyerekkori barátja és neki a felesége. Ileltve az én családomból a nagymamám aki fiú párti de kegyetlenül.. tőle még azt is megkaptam, hogy nem is várja annyira mint az elsőt aki sajnos elment.. aztán a volt munkatárs.. és még pár férfi ismerős. Anyukám, öcsém támogat amit nagyon is köszönök nekik. Ileltve keresztanyám egyszerűen kicsatan annyira várja. Párom anyukája, apukája. És a barátnőm is. Nekik teljesen mindegy lett volna mi lesz, mint nekem. Csak legyen jól a pici. Így kéne mindenkinek. És úgy sajnálom azt aki ezt éli át, mint én..
2024. jan. 9. 16:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!