Hányadik héttől érdemes a Magnerotot elhagyni?
Már az első trimeszter óta szedek 3*2 szem Magnerotot naponta, plusz 3*1 nospat. Most vagyok 36 hetes .A Nospat már két hete nem szedem, a Magnerotot meg egy hete csökkentettem 3*1-re , de mától már csak napi kettőt akarok beszedni (amúgy nekem semmit nem ért). Olvastam, hogy a 35-36.hét körül ajánlott abbahagyni, védőnő szerint végig kell szedni a 40.hétig. Nekem viszont egy nőgyógyász ismerősöm mondta, hogy azért jobb a 36.hét körül abbahagyni, mert vissza tudja tartani a szülést, ha a terhesség végéig szedem.
Ti akik szedtétek,mikor hagytátok abba és hányadik hétre született meg a babátok?
En csak elvetve szedtem magneziumot az egesz terhessegem alatt, soha egy gorcsom, kemenyedesem, hasfajasom nem volt, igy sokszor el is felejtettem.
Inditani kellett…:D
Én is hallottam ezt a 36. hétig szedhető babonát, s meg is voltam ijedve, mert nagyon magnéziumhiányos vagyok. Úgyhogy égen-földön mindenkit arról faggattam a 3.trimeszterben, hogy el kell-e hagyni.
SENKI (sem védőnő, sem háziorvos, sem patikus, sem nőgyógyászok és szülésznők serege, de még a szonográfust is megkérdeztem) NEM erősítette ezt meg. Mindannyian állították, hogy ez egy régi hiedelem, abszolút elavult, nem befolyásolja a szülés elemi erejét.
Végig szedtem napi 400 mg magnéziumot szerves kötésben (ez 12 db Magnerot tablettával egyenlő). 1 óra vajúdás után nyitott méhszájjal érkeztem a kórházba, ahol még további fájdalmas összehúzódások során kidurrant a magzatburok, hüvelyi úton szültem meg.
Őszinte legyek, ha az átlag 24 órás vajúdást rövidítette le a magnézium, örülök, hogy szedtem, mert nekem köszi, elég volt belőle ennyi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!