Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt miért nem...

Terhesség alatt miért nem lehet füstölt sajtot enni?

Figyelt kérdés

Néhány helyen a neten azt olvastam,hogy nem,de nem értem miért????

Komolyan már annyi mindent nem lehet lassan,csoda hogy nem halnak éhen a kismamák :(

2010. okt. 22. 16:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam meg nekem azt is mondták hogy lágy sajtokat ne egyek (brie camambert)
2010. okt. 22. 16:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne füstölt sajtot enni? :) Egyél azt, ami jól esik!
2010. okt. 22. 16:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát az összes füstölt dologra azt mondják, hogy nem lenne szabad. Nos, én nem bírtam megállni húsvétkor a füstölt sonkát sem...Szerintem mértékkel azért lehet eszegetni.

Én a lágy sajtokat kerültem csak el.

Amúgy igen, a kismamák éhen halnának, ha minden tiltást figyelembe vennének, és most hogy már megszületett a lányom még jobban ezt érzem - szoptatás alatt is olyan tilalmak vannak...a védőnő szerint ezt ne egyem, a doki szerint azt ne egyem...komolyan kezdek éhezni. :)

2010. okt. 22. 16:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Pl ilyen a máj is...hát nem birtam ki hogy ne egyek és semmi baj a picivel...szerintem néha már túlzásba viszik...az egyik ismerősöm pl egyáltalán nem evett a terhesség alatt húst csak zöldség gyümölcs ha vmilyen kajába volt hús azt félretúrta...engem is próbál lebeszélni a húsokról...és mivolt mikor a parasztasszony terhessége alatt ette a tábla szalonnát meg a kolbászt...vagy akik a halat mondják hogy ne ott vannak a japán nők egész nap szusit esznek...amit kivánok eszek persze nem kilo számra
2010. okt. 22. 16:59
 5/12 anonim ***** válasza:

Én is csak a lágy, penészes sajtokat kerültem el.

Sőt, mostanában kifejezetten szeretem a sajtot, a felvágottaktól undorom van. Amikor rám tör az "úgy ennék valamit", akkor is sajtot szoktam rágni.

2010. okt. 22. 17:16
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egészen képtelen dolgokat is olvastam,hogy nem lehet párizsit (pont tegnap ettem) meg petrezselymet sem,hát megáll az eszem!

2010. okt. 22. 17:17
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Miért,nem lehet?:D

Amúgy én ezt még nem hallottam. Viszont, a védőnőm tanácsa: amit neten olvasol,azt nagyon nagyon fenntartásokkal fogadd. Inkább kérdezd meg a dokidat,vagy a védőnőt,csak jobban tudják...

A másik, nekem a dokim egy szót mondott,mikor bizonyítottá vált,h terhes vagyok: mértékletesség. Nem tiltott semmitől.

2010. okt. 22. 17:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Én ettem füstölt sajtot, sőt többször lágya sajtot is, mert imádom a sajtokat. Semmi bajom nem lett tőle, túlzásokba esnek már manapság!
2010. okt. 22. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a füstölt dolgokat a só miatt nem ajánlják. A saját érdekedben sem rossz, ha kerülöd, a vizesedés miatt. Nekem is becsúszott egy kis rágcsa, meg ez-az, néha olyan volt a bokám, mint egy afrikai elefántnak. De mértékkel persze mindent lehet, én ettem mindent, most szoptatás alatt is csak a puffasztó dolgokat kerülöm, mert tekereg a babám tőle. De egyébként gombát, májat, mindent...mértékkel.
2010. okt. 22. 18:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
én mindent eszek, amit megkívánok. még tükörtojást is. és kólát is. lehet lepontozni.
2010. okt. 22. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!