Milyen esetekben lehet mentőt hívni, hogyha beindul a szülés? Volt aki mentőt hív szülésnél?
Nekünk nincs kocsink, és nagyon sok átszállassal mindennel együtt kb másfél óra az út a korházig, abból 1 óra csak a busz.
Gondolkodtunk a taxin is csak ha véletlen dugóba keveredünk az nem lenne jó és sose lehet tudni.
Azt olvastam, beindult szülésnél lehet mentőt hívni, de mennyire kell előrehaladott legyen? Hány percenként kell fájásom legyen ahoz hogy ki is jöjjenek?
Meg azt tudom, hogyha elfolyt a magzatvíz akkor minnél hamarabb a korházban kell lenni.
A mentési rendelet szerint szülő nőnek jàr a mentőellátás.
A vajúdás a szülés első szakasza.
Hívhatsz mentőt, de ha csak nincs külön indoka, akkor én nem szívesen terhelném őket. Nincs ismerős, akit megkérhetnél, hogy vigyen be, ha úgy van?
Nyilván a hirtelen elfolyó magzatvíz, pláne idő előtt azért komoly indok, ahogy az is, ha vérzés lép fel, vagy rosszullét, stb., de sima vajúdásnál 10-20 perc dugóban ülés nem okoz gondot.
Ami másik fontos szempont, hogy a mentő abba a kórházba visz, amelyikbe gondol, ahol fogadják, jobb esetben a körzetes, ahol szülni szeretnél. Ha máshova mennél, arról lobogtatnod kell a papírt, hogy oda vigyenek (az meg már tényleg taxi feeling). Mi pl. körzetileg Dunaújvárosba tartozunk, de tudom, hogy a mentő a legtöbb dologgal inkább beviszi az embert Budapestre.
Vagy a saját példám, én magánkórházba szeretnék menni, oda nem visz mentő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!