Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen esetekben lehet mentőt...

Milyen esetekben lehet mentőt hívni, hogyha beindul a szülés? Volt aki mentőt hív szülésnél?

Figyelt kérdés

Nekünk nincs kocsink, és nagyon sok átszállassal mindennel együtt kb másfél óra az út a korházig, abból 1 óra csak a busz.

Gondolkodtunk a taxin is csak ha véletlen dugóba keveredünk az nem lenne jó és sose lehet tudni.

Azt olvastam, beindult szülésnél lehet mentőt hívni, de mennyire kell előrehaladott legyen? Hány percenként kell fájásom legyen ahoz hogy ki is jöjjenek?

Meg azt tudom, hogyha elfolyt a magzatvíz akkor minnél hamarabb a korházban kell lenni.

2023. dec. 30. 18:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%

Én azt olvastam 5 perceseknél. Olvastam ezt itthon vajúdas közben, mert az istennek nem akart beállni szabályosra, 2 es 6 perc között mozgott.

Vegül hivtuk őket, az utolsó 3 amit irtam 3 perces volt, de utána kb kiesett a toll kezemből annyira erősek lettek.

100% hogy autóval nem értünk volna be, főleg reggel. A mentő kb 20 perc alatt beszirénázott velem, de már ott éreztem a tolófájást, azt hittem belehalok. Végül eljutottunk a szülőszobáig, 20 perc múlva meg is volt a baba.

Utolag nem bánom, de azert ez veszélyes jaték, bármi komplikació adódhatott volna. Igy is a nyakán volt a köldökzsinór, hala az égnek hogy ez semmi bajt nem okozott.

Amugy bementem volna előbb, csak ez a rendszertelenség összezavart.

Első gyerekemmel nagyon gyorsan beállt szabályos 4 percekre, úgy mentünk kocsival, és még akkor is több óra volt a szülőszobán.

2023. dec. 30. 19:29
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Nekem szombat este kezdődtek a fájások, kB 20 percenként jöttek és kedden délelőtt szültem végül. A kettő között a világot is megkerülhettem volna.

Első babánál ez nem olyan hogy jön a fájás és 10 perc múlva kint a baba.

Hétfő délelőtt még voltam nst-n, akkor már 10 perc körüli fájásaim voltak de még simán tudtam volna tömegközlekedni. Kedden hajnali 2-kor mentünk be a kórházba 4 perces fájásokkal, amik már elég durván fájtak, de onnan még mindig vissza volt 8,5 óra a tolófájásokig.

Érezni fogod hogy hol tart a dolog. Én hétfő délelőtt hiába voltak 10 perces fájások pontosan tudtam hogy aznap még nem lesz baba, ha olyan helyen laknék simán elindultam volna tömegközlekedéssel a kórházba.

Ha otthon szeretnék vajúdni akkor 5 perces fájásoknál taxit hívnék.

2023. dec. 30. 20:01
 13/22 anonim ***** válasza:
26%

Természetesen hívhatsz, mindenképpen kimennek. Egyébként pont most olvastam egy eü.oldalon, hogy mikor kell mentőt hívni (én mást kerestem, de ott volt összesítve). Ez pont rajta volt, indokolt.

Egyébként én azt nem értem (valószínűleg majd engem is érinteni fog a kérdés), ahol nem csak autó nincs, hanem férj se és taxit hív, az, hogy viszi le a csomagokat, mert ahogy én szülni készülő nőknél elnéztem, van egy pár. Lift nélküli emeletes házban lakom. Csak nem kelteném fel a szomszédokat, hogy hordárkodjanak nekem. De azért az is nehezen elképzelhető, hogy vajúdás közben lerángatok 20 kilót.

2023. dec. 30. 20:01
 14/22 anonim ***** válasza:
88%

2x taxival mentem, 1x mentővel. Van autónk de csak nekem van jogsim. 5 perces fájásokkal bőven oda lehet érni taxival is.

Mentő nekem azért sikerült, mert készültem már a szokásos taxival de hirtelen elfolyt a magzatvíz, hánytam, ment a hasam és nagyon kemény 3 perces fájásaim lettek. A mentő esetemben azért is volt hasznos, mert közben felhívták az ambulaciát, hogy sürgős, a doki várt. 2 perces nst, gyors vizsgálat és ennyi volt. Ezután 20 percet se vajúdtam szülőszobán, jött a kitolás.

Fel se fogtam előtte, hogy ennyire kevés az idő, az első szülésem sokkal sokkal hosszabb volt. Én meg azért nem taxit hívtam, mert össze-vissza hánytam volna...

2023. dec. 30. 20:31
 15/22 anonim ***** válasza:
76%
#13 Úgy hogy a nagy cucc csak akkorra kell amikor megszületett a baba. A szülőszobai kistáskát elbírja egy vajúdó nő is a nagybőröndöt meg majd utána viszi a férje/anyukája/apukája/kutyája/macskája amikor végez a munkával/egyéb elfoglaltságával ami megakadályozza abban hogy rögtön menjen.
2023. dec. 30. 20:32
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
13# kolléganőm konkrétan így csinálta, a férje munkában, nem érte el, csak üzenetet tudott hagyni. Hívott taxit, elindult a kisebbik táskával, majd hiába hívta a liftet, nem jött, mert valahol nyitva hagyták az ajtót. A hetedikről indult el, végig káromkodott, félúton megpróbálta megint a liftet, akkor sem jött. Akkor már sírt, de levonszolta magát meg a táskát is.
2023. dec. 30. 20:36
 17/22 anonim ***** válasza:
76%
Én azért hívtam mentőt, mert a 2 éves lányommal nem tudott volna bevinni a párom autóval. Nagyon erősödtek a fájások, én a mentőt sokkal reálisabbnak vélem ilyen esetben, mint a taxit. Sajnos a taxi később érhet ki. Úgy már jártam, hogy ügyeletre kellett mennem, és a taxira majdnem egy órát vártam. A mentő elég gyorsan kiért, fél órán belül meg is született a fiam a kórházban, tehát időben beértünk.
2023. dec. 30. 21:13
 18/22 anonim ***** válasza:
60%

Mentőt hívnék, eszembe nem jutna tömegközlekedni vagy taxizni, ha mondjuk a férjem nem lenne itthon, hogy bevigyen autóval.

Magyarországon kimegy a mentő vajúdó kismamához, és egy árva megjegyzést sem kap, minek hívta ki őket. Pont.

2023. dec. 30. 23:14
 19/22 anonim ***** válasza:
50%

"Egyébként én azt nem értem (valószínűleg majd engem is érinteni fog a kérdés), ahol nem csak autó nincs, hanem férj se és taxit hív, az, hogy viszi le a csomagokat, mert ahogy én szülni készülő nőknél elnéztem, van egy pár. Lift nélküli emeletes házban lakom. Csak nem kelteném fel a szomszédokat, hogy hordárkodjanak nekem."

Amennyi kórházi cuccot bevihet egy kismama, azt a mentősök le fogják neki vinni. Amúgy sem hotelbe megy, kisebb bőröndről vagy utazótáskáról lehet szó + egy kisebb táska, amit a szülőszobára visz, ezen felül egy kórházban sem nézik jó szemmel a cuccokat, mivel egyszerűen nincs hely a tárolására. Nálunk be kellett férjen minden a folyosói szekrénybe, a szobában nem lehetett a földön a táska/bőrönd.

2023. dec. 30. 23:18
 20/22 anonim ***** válasza:
#19! De most arról írtam, HA taxit hívok. A mentősök tudom, hogy leviszik.
2023. dec. 31. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!