Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem örülnek a szüleim...

Miért nem örülnek a szüleim az unokának?

Figyelt kérdés
Van már 2 gyerekünk, ők már nagyobbak iskolások. Szüleim imádják őket, sokat vannak náluk, szinte minden hétvégén náluk alszanak. Nemrég véletlen becsuszot egy harmadik mikor elmondtuk anyám kiakadt mondta hogy vetessem el. Arra hivatkozott hogy anyagilag nem tehetjük meg és milyen körülmények közé szülök. Szociális berlakásban lakunk, de nagyon szép új, igaz nem túl nagy de azért el fogunk férni. Itt bármeddig maradhatunk tehát a lakhatas nem gond. A nagytesók cuccai mind megvannak, ha fiú ha lány lesz, mert mindkettő van. A családi és a gyes lesz pluszban, abból kijön a pelusa, más meg minden megvan neki. Eleinte úgyis szoptatom, remélem nem kell neki tápszer. Szóval nem értem miért nem tudnak velünk örülni?! Egy unokának a nagyszülő nem minden esetben örül?

2023. dec. 26. 22:03
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon kevés pénzből éltek! Nekem is 3 gyerekem van, de 3-szor annyi pénzből élünk mint ti. 2 autó szintén, családi ház, igaz van lakáshitel, de az csak havi 66 ezer, nem egy egetrengető összeg, albi több. 14,12, 10 évesek a gyerekeim. Rengeteg pénz. Pl. mindegyiknek saját telefon, ha baj van utol tudjanak érni, ruházkodásban is vannak már igények. Külön személyiségek, nem biztos, hogy a tesó kinőtt ruhái tetszenek a másiknak, meg is értem őket, nem vagyunk egyformák. Osztálypénz, színházbérlet suliba, erre-arra most kell bevinni pénzt. Kisebbiknek külön színházjegyet kellett fizetni, mert a bérleten felül plusz mentek előadásra, Karácsony előtt moziba is elvitték őket, plusz jegy. Karácsonyi vásárba pénz, mert apróságokat akarnak venni. Persze nem kötelező, de na.... Osztálykirándulásra a nagyobbaknak azért már kell költőpénz, nem 10 ezer, de 2 ezer ft-tal ma már mire megy. Ha betegek 20 ezer alatt el se indulok a gyógyszertárba. Mekkora a lakásozok? Tizenéves korban már igénylik a privát szférát és ez így normális is. Nem kucsiként kerülenk sokba, hanem később. Buszbérletek, autót nem csak tankolni kell, biztosítás, súlyadó, szervíz, de ha 2 kocsitok van, akkor tudod. Plusz rezsi, kaja, tisztítószer. 2 fiam van, a 10 éves többet eszik, mint a 14 éves, ez van... De rengeteget esznek. Lánynak betét, nem kevés, Libresse alá nem edom, ez van... Sok apróság, ami havi szinten viszi az ezreket. Iskolakezdések, csak a tanszerek, ha táska is kell, ezt nem veszünk minden évben, de közel 100 ezer.... Akkor ruházkodás, már csak a Nike jó, most az a menő a tinédszerek közt. Mi is ilyenek voltunk, ez nem kifogás. Ja, egy évben egyszer legalább nyaralás, sok helyen a 10 év feletti már felnőttnek számítják a szállásadók. Néha kirándulás a családdal, kikapcsolódás, néha mozi, szülők saját szükségletei, akkor kisbarát szülinapi bulija, névnap, szülinap...stb., és még lehetne sorolni. Ja, és én is dolgozok, dolgoztam mikor ovisok is voltak, ők is voltak betegek, mégis megvan a munkahelyem, ugyanaz, mint szülés előtt. Aki akár dolgozni, ha mást nem is, de takarítást vagy 1 műszakos munkát gyárban, az talál!
2023. dec. 27. 09:44
 42/58 anonim ***** válasza:
100%

Aszongya más nem kell neki csak pelenka 🤣🤣

Viszonylag friss anya vagyok,másfél éves gyerekkel.

Meséljek mi minden kell egy gyereknek meg akkor is ha minden ruhanemű megvan a nagyobbrol? 🤣🤣

De vannak itt nálam frissen szült anyukák is szerintem.

Kérdezz rá,mennyibe jön bele egy gyerek havonta...

2023. dec. 27. 10:33
 43/58 A kérdező kommentje:

A nagyobbak is kapnak ruhákat rokonoktól, nekik sem kell mindent megvenni.

Próbáltam már többször dolgozni, de a páromnak soha nem tetszett, mindig féltékeny volt valakire, mondta is hogy ne dolgozzak, inkább legyek otthon mire hazaér. Valójában ő védekezik, mindig vigyáz, de nagyon örült a harmadiknak.

A bérlakást ismerős segítségével kaptuk meg, nagyobbat akartunk, de most csak ez az egyszobás volt szabad. Azért így jobban kijövünk, mintha albérletet kellene fizetni.

2023. dec. 27. 13:01
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

Ne etessétek már a trollt....

Iskolai szünet van..

2023. dec. 27. 13:04
 45/58 A kérdező kommentje:

Bár ne lenne igaz...tudom, hogy iskolai szünet van, azért vannak itthon a gyerekek.

Es valaki kérdezte miért vannak hétvégén anyáméknál. Mert szeretünk a párommal kettesben lenni, neki szüksége van rá, ugye most egy szoba van, csak hétvégén tudunk együtt lenni.

2023. dec. 27. 13:07
 46/58 anonim ***** válasza:
100%

🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

Eskü kifizetem az abortuszod

2023. dec. 27. 13:12
 47/58 anonim ***** válasza:
100%
Tuti kamu. Én elhiszem, hogy vannak ilyenek akik mélyszegénységbe 1 szoba konyhába vállalnak 3 gyereket, de annyira tuti nem ostobák, hogy még itt dicsekednek is vele.
2023. dec. 27. 13:28
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire szerettek kettesben lenni, akkor lehet, hogy nem kellett volna 2 gyereket sem vállalni. Minek neked harmadik, ha alig várod a hétvégét, hogy megszabadulhass tőlük? Azért kéne várni a hétvégét, hogy csinálhassatok együtt valamit (a gyerekekkel).
2023. dec. 27. 13:42
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

És ez szerinted rendben van kérdező? 3 gyerekkel 1 szobás lakás atya ég.Amikor leírtad hogy pont megfelel nektek ez a bérlakás, azt hittem ennél nagyobb. Kinek felelne meg egy 1 szobás lakás 3 gyerekkel??? :O Vagyis majd ha itt lesz a harmadik.

Egyszer azt hajtod hogy a gyerekeid betegek azért nem mész el dolgozni mert nem türték meg, most meg azt írod, hogy a párod féltékenysége miatt nem mész 🤣 eskü azt érzem hogy troll a kérdés, vagy ha nem is az, akkor saját magadnak hazudsz azzal hogy ez így rendben van..

2023. dec. 27. 14:49
 50/58 A kérdező kommentje:

Az első gyerek véletlen lett, előtte nőgyógyász azt mondta nem lehet soha gyerekem. Szinte az első alkalommal mikor lefekudtunk terhes maradtam, merthogy úgysem lehetek. A másodikat későbbre terveztük mert azt hittük az első csak véletlen, de a második is azonnal sikerült. Most a harmadikat meg nem is akartuk, de ha már jött marad.

Itt mindent leirhatok úgysem ismer senki.

2023. dec. 27. 21:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!