Vesemedence tágulat (pyelon tágulat) 20 hetes magzatnál.Aggódjak?
Sziasztok!
Csak azért írok ,hogy tapasztalatokat, tanácsot kérjek azoktól az anyukáktól akivel hasonló történt mint velünk.
20 hetes kismama vagyok 1. gyermekünkkel. A genetikai ultra hangon kétoldali (6mm) vese tágulatot látott a doki. Ezen kívűl minden rendben van, jó helyen van a méhlepény, rendben van a magzat víz a hólyagtelítődés és ürítés is és a babucinak sincs semmilyen testi eltérése. A másik ,hogy kisfiúnk lesz és úgy hallottam ,hogy kisfiúknál ez gyakori mivel hosszabb a hugycső és nehezebb a vizelet ürítés. A genetikus 3 hét múlva rendelt vissza és olyanokat mondott ,hogy meglátjuk nem kell e elvetetni. Képzelhetitek....hazáig sírtunk a párommal.
Szóval az lenne a kérdésem ,hogy történt e valakivel hasonló és kinőtte e a vese tágulatot? Persze bizakodunk, és az orvosom is megnyugtatott (mivel egyből felhívtam miután megkaptuk a leletet.)de azért izgulunk ,hogy nagyobbodik és műteni kell vagy még rosszabb.🥺
Köszönöm ha segítetek és leírjátok a tapasztalataitokat. Szép napot!
Nálunk is volt, meg is maradt születés után is, 3havonta kontroll, húgyúti fertőzésre figyelni kell, betegség esetén mindig nézni kellett vizeletmintát. A 6hós kontrollra kinőtte a fiam, akkor már nem látszódott, talán 2x kellett antibiotikum kúra ez idő alatt.
Ez teljesen normális, hülyeség, hogy elvetetéssel ijesztget a doki..
Ha tényleg azt mondta a genetikus, hogy emiatt el kellene vetetni, akkor keressetek mást! Ez nem ilyen szintű probléma, emiatt nem vetetnek el babákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!