Agykamra tágulat??? 31 hetes kismama vagyok. Ma volt a genetikai ultrahang elvagyok keseredve…
Jobb oldali agyi oldalkamra 8,54 mm a Bal oldal agyi oldalkamra 9 mm.
Elküldtek Budapestre a Várandós ambulanciàra.. nagyon aggódom.mert 10 mm -ig van a határ érték. És ez szinte majdnem 10 mm 😞 terhessegi diabéteszem van .. arra gondoltam nem e ez miatt alakult ki.. valaki volt hasonlo helyzetben es nem lett baj?? Vagy tudnátok erről valami infot.. ??? Az uh-án csak annyit mondtak ez még határon belül van.. nagyon szomorú vagyok. Félek hogy tovább tágul :( de szerintem már ez sem igazán normalis .. bár azt sem tudom melyik a normális méretü agykamra értèk.. az a baj semmit nem mondtak hiaba kérdezgettem..
Ne aggódj.
Az én babámra a SOTÉ-n azt mondták vízfejű, vetessem el, majd lesz másik. Mintha egy árucikkről lenne szó...
Múlt héten volt 20 éves, kutya baja.
Erről így sajnos nem lehet véleményt mondani. Tények vannak, ezeket kell elfogadni. A határérték 10mm, Ti ezalatt vagytok, így ezt el kell fogadni.
10 és 15mm között beszélünk tágulatról, fölötte pedig már súlyos rendellenességről.
Nyugtasson a tudat, hogy a 9mm még nem probléma, és az agykamra tágulattal diagnosztizált magzatok felénél nem lesz semmi problémája a megszületett gyereknek.
Annyit tudok a témához szólni,
hogy én járok magánorvoshoz meg állami rendelőbe is. Ez azért van mert egyik ismerősöm is két helyre is járt és ez sem védte meg semmitől, mert elnézték a babát és Dawn kóros gyermeke született.
Egyben sem lehet bízni, kettőben sem, de az ember próbál mindent megtenni.
Van hogy a fontosabb ultrahang vizsgálatok 1-2 nap eltéréssel végződtek el nekem így a két különböző helyen. Ennyi idő eltéréssel sem mérnek ugyanakkora méreteket, de van hogy hasonlót sem, a baba súlya közt is jelentős eltérés van ahogy nézem a leleteket. Nekem sokkal kisebb a terhességem. Két orvos sem méri ugyanazt, ugyanazon az UH gépen sem, nemhogy másikon.
Nyugodj meg…reméljük minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!