Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplazmózis. Milyen óvintézk...

Toxoplazmózis. Milyen óvintézkedéseket tehetek?

Figyelt kérdés

Két benti cicánk van, sose járnak ki, viszont az egyiket kb egy hónapja fogadtuk be, picike még.

Eddig én takarítottam az almot rendszeresen, de most hogy várandós vagyok, ezt át kell adnom a férjemnek. (a babának nagyon örül, az alom pucolásnak kevésbé.)

Fertőtlenítettem eddig is körültekintően, alaposan kezet mostam mindig, nem csak a macskás tevékenységek után.

Milyen egyéb teendőim vannak még?

Kell aggódnom, ha a cicák velem alszanak?

2023. dec. 20. 13:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajod nem lesz.

Végig a csak benti macskával aludtam, az almozást abiztonság kedvéért a férjem csinálta, de ugyanúgy simogattam. Semmi bajom. Nem is kellett tesztelni egyik orvosom szerint se.

2023. dec. 20. 16:15
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
17# Új. Az első terhességemnél ingyenes volt nekem is,jó pár havonta nézték. Most a második terhességemnél már fizetős,de itt valami 5 ezer valamennyi levétellel együtt úgy néztem a friss hírek szerint. Ez valami 2023-as új dolog amúgy,hogy fizetős lett és kivették az államiból.
2023. dec. 20. 16:33
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem akinek fontos a babája egészsége, az nem ezen az időn meg pénzen fog spórolni, ha az orvos azt mondja, hogy meg kell csinálni."

Az orvosi vizsgálatokon nem is spóroltam, de ez abszolút a teljesen felesleges kategória, mert ennyi erővel mehettem volna egy csomó másfajta vérvételre is, biztos ami biztos alapon. Liszterózis szűrésre is mentél mert arra nagyobb esély van mint a toxoplazmózisra.

2023. dec. 20. 17:24
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
Igen, voltam.
2023. dec. 20. 17:33
 25/32 anonim ***** válasza:
Miután egy kajarendelés során két napig sugárban hánytam. Szerencsére nem lett baj. Onnantol kezdve nem is mertem kaját rendelni, csak magamra főztem mindent.
2023. dec. 20. 17:35
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Értem. Hát ok, ez a te döntésed volt. Ettől függetlenül akkor bárki eljárhat terhesség alatt toxoplazma szűrésre, mert azt is ételtől is el lehet kapni.

Annak esélye, hogy az én oltott, lakást soha el nem hagyó macskáim épp a terhességem alatt fertőződjenek meg tomoplazmózissal, én meg elkapjam tőlük, egyenlő a nullával. Ezért nem éreztem fontosnak havonta nézetni.

2023. dec. 20. 18:19
 27/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat. Azt hiszem nem lesz baj, de majd egy synlab tesztre bejelentkezek, a biztonság kedvéért.

20.válaszoló: nem tudom hol olvastad hogy semmit nem foglalkozom velük. Megnyugtatlak, nem így van. Munka után hazaérve, egy lépést se teszünk egymás nélkül a macskákkal. Etetés, aktív játék, esti közös sorozat nézés, simogatással és dorombolással, és együtt alvás a hétköznapi rutin.

Felelősséget vállaltam értük, az életem részei. Annak tudatában vannak velünk, hogy eljön az az idő amikor egy pici babával bővül a család. Nem tervezünk egyik macskától se megválni, mert a család részei.

2023. dec. 20. 18:52
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Túl van lihegve!!

A macska, ha ilyenje van, összesen 1 hétig fertőz, kitárt, hogy te pont akkor legyél ott és még akkor sem biztos, hogy elkapod.

Zöldséget sterilizálod? Csak szólok, úgy nagyobb az esély. Olvass utána.

2023. dec. 20. 19:49
 29/32 anonim ***** válasza:
#16 vagyok, novemberben szültem. Idén csinálták a toxoplazma szűrést teljesen ingyen, Synlab nálunk a közfinnanszírozott ellátó.
2023. dec. 20. 21:11
 30/32 anonim ***** válasza:
Nálunk a synlab fizetős,mindig is az volt.
2023. dec. 21. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!