Toxoplazmózis. Milyen óvintézkedéseket tehetek?
Két benti cicánk van, sose járnak ki, viszont az egyiket kb egy hónapja fogadtuk be, picike még.
Eddig én takarítottam az almot rendszeresen, de most hogy várandós vagyok, ezt át kell adnom a férjemnek. (a babának nagyon örül, az alom pucolásnak kevésbé.)
Fertőtlenítettem eddig is körültekintően, alaposan kezet mostam mindig, nem csak a macskás tevékenységek után.
Milyen egyéb teendőim vannak még?
Kell aggódnom, ha a cicák velem alszanak?
A vizsgálat sem kötelező maga, hogy lenne már az ismétlése az? Nekem pl. 3 macskával a kutya nem mondta, hogy menjek, én akartam elmenni megnézettni. De nem vagyok hülye, ha 3 évtized alatt nem kaptam el, akkor a 4 és 5 éve lakásban élő macskáim miatt majd havonta synlabba rohangálok a terhesség alatt.
Nekem kötelező volt, miután mondtam, hogy van 5 macskánk akkor elküldött, majd utána 6 hetente folyamatosan. A laboros eredményre is rá van írva, hogy 6 hét múlva ismétlés szükséges.
Mondjuk nekem kenetvizsgálatokért se kellett könyörögnöm soha, mint itt amiket látok leírva, szóval egy eléggé lelkiismeretes orvosom van, aki mindent ki akart zárni és biztosra menni. Szerintem akinek fontos a babája egészsége, az nem ezen az időn meg pénzen fog spórolni, ha az orvos azt mondja, hogy meg kell csinálni.
Nekem ez 3 plusz alkalmat jelentett, mert a többi mind az aktuális trimeszteres vérvizsgálatokra esett. Nem abba a 3 alkalomba fogok belehalni, főleg, hogy ott lakom az intézmény mellett.
Nekem végig ingyen volt a toxoplazmózisos vérvétel is. Trimeszterenként csinálták, teljesen felesleges 4 hetente.
(Én is simogattam gyermekkoromban mindenféle kóbor macskát mégse sikerült átesnem rajta...)
A macska akkor tudja elkapni ha fertőzött állatot eszik nyersen. Magyarul ha nem "tartotok" otthon egereket és nem adtok nyershúst enni a macskának a macska se tudja elkapni, nemhogy te tőle. Ráadásul a cica kakija fertőz csak és az is csak ha napokig áll. Ha minden nap takarítják az álmot szintén esélytelen hogy onnan elkapd.
A férjed takarítás az álmot és mosd meg rendesen a zöldséget-gyümölcsöt. Ennyi védekezés elegendő.
16-os
Te mikor voltál várandós? Nekem is annyit kértek el, mint az egyik itt válaszolónak, először nem is értettem, mert engem is orvos utalt be állami vérvételre, ahol a lapomon az volt, hogy térítésmentes ellátás. Majd miután levették, vártam hetekig az eredményt, de nem jött semmi, akkor telefonáltam be a központi laborba és közölték, hogy ez fizetős, úgyhogy át kell utalni a pénzt...Mikor mondtam, hogy ezt senki nem mondta betegfelvételként, akkor közölték, hogy nem értik miért nem, mert pénzbe kerül.
Vagy ez ilyen új 2023-as dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!