Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kb mennyibe kerül mire mindent...

Kb mennyibe kerül mire mindent megveszel a baba érkezésére( babakocsi, hordozó,ruha stb...minden)?

Figyelt kérdés
Nektek mennyibe került a baba érkezésére mindent megvásárolni?
2023. dec. 15. 14:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
55%
Még körülbelül se tudom, de azt igen, hogy azóta sokszorosát kifizettük a gyerekre. Egészséges terhességből oxigénhiánnyal született, milliókba került mire valamennyire szintbe hoztuk és semmi támogatást nem kaptunk hozzá. Eleinte írtam a költségeket, mert sokkolt, hogy a babakelengye után, amire alig költöttünk mégse volt kevés, mennyivel többe kerül: 10 évvel ezelőtt csecsemőként havi átlagosan 100-150 ezerbe "fájt". Most ugyanez lenne kb. 3-400 ezer.
2023. dec. 15. 15:29
 12/24 anonim ***** válasza:
37%
Mi kb 800 körül költöttünk rá bútorral, festéssel együtt 2 éve. Végzünk minden vackot, amit láttam a youtube videókban másoknál. :D Ágyszoknyát, fonott rácsvédőt, játszószőnyeget, pihenőszéket, babatartót, kiskádat, forgót, pelenka szemetest, autós ülést, játékokat, stb. Mindent újonnan vettünk, kb középkategóriát.
2023. dec. 15. 15:34
 13/24 anonim ***** válasza:
56%

Pontosan nem tudom, de szerintem ha mindent egybe számolunk (bababútor, babakocsi, matrac, hálózsákok, ágyneműk, plédek, ruhák, cumisüvegek, elektromos mellszívó, légzésfigyelő stb.), akkor olyan millió körül lehetett.

Mondjuk én nem kaptam semmit, újonnan szereztem be mindent és vettem szoptatószéket is, ami nélkül azért ki lehet bírni, csak beleszerettem :)

Aztán szülés után még jöttek az apróságok (játszószőnyeg, rezgőszék stb.), azokat nem vettem meg előre, plusz pár dolgot, amit sokan megvesznek, én feleslegesnek is találtam, így azt nem is vásároltam. Ilyen volt pl. a cumisüveg strelizáló/melegítő, babamérleg (béreltem), és nem vettem adamo hintát sem (nem is ajánlotta senki, nem is tudtam, hogy az minek kellene 🙃).

Már 15 hós a fiam, szóval ezek kb. másfél éve fájtak ennyibe, azóta már szerintem egy 1,5x árral is lehet kalkulálni kb. :/

2023. dec. 15. 15:44
 14/24 anonim ***** válasza:
kérdés az, hogy mindent megveszel. Nem az, mennyibe kerül, ha megkapod ismerősöktől, akkor mennyit kell hozzátenni...
2023. dec. 15. 15:47
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem kaptunk semmit sem egy etetőszéken meg egy babaöblön kívűl( ezek ajándekok voltak) Külföldön élünk egyébként.Így mindent is meg kellett vennünk.
2023. dec. 15. 15:48
 16/24 anonim ***** válasza:
15, nem neked írtam, hanem a sok okosnak, aki leírja, mit kapott...
2023. dec. 15. 15:52
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

Ez teljesen egyéni. Költhetsz milliókat, és kihozhatod fillérekből is.

Babakocsit vehetsz használtan párezerért, és vehetsz közel egy millióért... Ruhát vehetsz a gucciban, és használtan olcsón... A tápszer fizetős (és nem olcsó), az anyatej ingyen van.

2023. dec. 15. 15:59
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

Mi ezeket vettük, valószínűleg nem jut eszembe minden:

Babakocsi, márkás, használtan hordozó nélkül: 180.000 Ft

Babakocsi adapterek: 50.000 Ft

Hordozó, új: 60.000 Ft

Isofix bázistalp, új: 70.000 Ft

Babaágy használtan, kókuszmatraccal: 35.000 Ft

Pelenkázó komód, új: 40.000 Ft

Pelenkázó feltét komódra: 12.000 Ft

Pelenkázólap: 8000 Ft

Vízhatlan matracvédő 3 db: 7500 Ft

Lepedő 3 db: 5000 Ft

Babamérleg: 8000 Ft

Mellszívó: 26.000 Ft

Rugalmas kendő, használtan: 5000 Ft

Bundazsák babakocsiba, használt: 4000 Ft

Vékony overál, használt, 50-es,56-os,62-es: 7500 Ft

Sapka: 2800 Ft

Textil pelenka 6 db: 3000 Ft

Ruhák, 50,56,62 kB. 50.000 Ft

Baba mosószer, mosogatószer, fertőtlenítő adalék, cumisüvegmosó kefe kB. 10.000 Ft

3 csomag 1-es pelenka: 4000 Ft

Plusz egy rakás apróság, amit nehéz összeszámolni pl: sima kuka a pelenkáknak, pelenka zacskó, popsitörlő

Amiket kaptam ingyen/ingyenes babacsomagokból, ajándékba vagy volt itthon: fürdőkád állvánnyal, légzésfigyelő, kiságy feletti forgó, játszószőnyeg, 2 db lepedő, 3 db törölköző, ruhák, kB 20 db textil pelenka, mikrós sterilizáló, cumisüvegek, cumi, hálózsákok, babatakarók, szélcső, tejtároló zacskó, baba hajkefe, baba körömvágó, vízhőmérő, octenisept, fültisztítópálcika, vatta, popsikenőcs, eldobható pelenkázó alátét

Vannak cuccok amik nem a babának, hanem neked kellenek, pl szoptatós hálóing, szoptatós melltartó, szoptatós felsők, melltartó betét, mellbimbó krém, szülés utánra pelenka, betétek, gátmetszés esetén jegbetét, gátsebre valami nyugtató spray. Ezek összesen kB. 50.000 Ft.

Plusz kismama ruhák. Ezeket is kaptam egy jó párat, de így is elköltöttem rá még kB. 30.000-et.

Adja össze akinek kedve van hozzá :D

2023. dec. 15. 16:01
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
1-2 millió biztos lesz, mondjuk nem szeretnénk gatyit vagy használtat venni semmiből
2023. dec. 15. 16:16
 20/24 anonim ***** válasza:
Nekünk kb 1.5 millio volt 1 eve. De ez nagyon valtozo, ahogy a tobbiek is irtak
2023. dec. 15. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!