Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés előtti fájások vagy az...

Szülés előtti fájások vagy az utánna lévő felépülés rosszabb?

Figyelt kérdés
Érdekel természetes vagy császáros szülés is. Milyen élményeitek voltak ezzel kapcsolatban? Meddig tartott a felépülés?

2023. dec. 12. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

2x szültem természetesen.

Elsőnél 7 órán keresztül nyomatták maxon az oxitocint. életemben nem éreztem ilyen fájdalmat. Hallucináltam szó szerint.

Szülés után 2 órával már sétálgattam, másnapra nem fájt semmim, csak az zavart, hogy ömlik a vér. Pedig gátmetszésem is volt.

Másodiknál is egyértelműen a vajudás fájt jobban, igaz ez jobb volt, mint az első. itt már aznap estére tökjól voltam.

2023. dec. 12. 14:54
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer szültem, a burokrepesztéstől számítva kb. 12 óra volt a vajúdás és szülés, érzéstelenítőt is kaptam.

Nem mondom, hogy két eda között nem voltak falkaparósabb részek, de így simán bírható volt, a kitolás meg szinte semmi, emlékeim szerint vagy 3-4 fájás/nyomás, és kinn is volt :)

Utána a felépülés szinte semmi volt, csak arra kellett figyrlnem, hogy higy ülök, mert néha húzódott a sebem, de ennyi, nem fájt sehol.

Az egyetlen, amire nem jó szívvel emlékszem vissza, az a lepény "megszülése" volt, valamiért nem akart leválni, volt, hogy hárman feküdtek rajtam, kézzel is cibálták, mire kijött. Utána persze küret, hogy biztos ne maradjon benn egy cafat sem, és csak ezután kezdték összevarrni a pici repedésem (3 kis öltés).

2023. dec. 12. 15:00
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az elsőnél a vajúdás utolsó kb. 7 órája volt nagyon rossz, a kitolásnál csak simán fáradt voltam. Utána varrták a hüvelyemet kb. 45 percet, na az megint rossz volt, leginkább azért mert már azt hittem, vége a "mókának". Elég sok vért veszítettem és a varratok is hetekig gyötörtek (kidörzsölték a hüvelyt). 4 hét után kezdtem összeszedni magam, a 6 hetes kontrollon már rendben voltam. Szerencsére nem maradt vissza semmi.

A második szülésem 10-es szavaival élve "wellness üdülés" volt: gyors, alig fájt, alig sérültem és utána sem voltam lerobbanva.

2023. dec. 12. 16:11
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

12!

Most hogy mondod...a lepény megszülése mindkétszer jobban fájt mint a vajúdás. Nekem is keretet csináltak mindkét szülés után mert annyira tapadt hogy nem vált le egészben a lepény de nekem mindig altatásban végezték és közben össze is varrtak.

1-es voltam

2023. dec. 12. 16:35
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
A fájások. A kitolás nekem már egyáltalán nem fájt, inkább feszített, de örültem,hogy mindjárt vége. A felépülés elsőre kicsit rosszabb volt, szerintem a doki szarul vart össze, mert felszakadt 1-2 öltés és baromira húzódott hetekig, a másodiknál a doki profi volt, egyáltalán nem fájt a varrat már szülés után sem. 🙂
2023. dec. 12. 19:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!