Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlaggódom, vagy a védőnőnek...

Túlaggódom, vagy a védőnőnek van igaza?

Figyelt kérdés

2 éve próbálkozunk a babával, sajnos volt 2 vetélésem.

Most össze jött és szívhang is van. 9+2 napos vagyok.

Beszéltem a védőnővel, aki azt mondta mivel volt 2 vetélésem felesleges a 12. Hétig védőnőhöz mennem. Meg hogy covid idején se fogadták a kismamákat ennél hamarabb... nem is adott időpontot.

Mivel eddig még sose jutottunk hogy védőnőhöz kellett volna mennem nem nagyon tudom most hallgassak e rá.

Csak fura mert ugye 12. Héten lenne a genetikai ultrahang, arra kéne időpontot is foglaljak nem? De arra meg a védőnőnek kell adnia papírt.

Ha nem igy van akkor javítsatok ki. Ezt olvastam/hallottam.

Mikor megállapították a terhességet, mondta a doki hogy oke akkor menjek védőnőhöz és akkor majd ő mondja mit lehet mit nem es ennyivel le is lett tudva.

Az első 2 tapasztalat miatt így is mindent túlaggódok de szerintem ennek nem így kéne lennie.

2023. dec. 7. 16:54
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
72%

Azért azt észre vettétek hogy rengetek kismama es baba van iszonyú kevés védőnőre?

Én totál megértem ha nem akarják még a korai kismamát fogadni!érdemben nem tudnak még hozzá tenni a terhességhez. Azon kívül hogy kitölti a kiskönyvet mást kb nem csinál. Viszont mig az a kismama ott ücsörög addig kb 2 baba státusz vizsgálatát el tudna intézni és esetleg kiszűrni hamarabb ha bármi baj van.

De igen ti csak rohanjatok mert az a legfontosabb ,hogy mindenki a friss kismama körül ugraljon....

2023. dec. 8. 08:38
 32/44 anonim ***** válasza:
93%
Kedves 31 elhiheted, hogy én pl egyáltalán nem jókedvemben rohangálok védőnőhöz, háziorvoshoz 8 hetes terhességgel, lenne ezer más dolgom is, engem a nőgyógyászom utasított, sőt mivel alapból mentem fogtömésre már ott is keresték rajtam a kiskönyvet. Egyébként én csak felhívtam a védőnőt, ő mondta, hogy menjek. Ha nem kellett volna mennem sehova 12. hétig azzal is remekül ellettem volna. De pl az orvosom is azt mondta hogy a genetikaira már kell a kiskönyv is.
2023. dec. 8. 08:51
 33/44 anonim ***** válasza:
95%
#31 nagyon el vagy tajolva. Nem én mondtam meg a védőnőnek, hogy mikor akarok hozzá menni, hanem ő mond rá időpontot, ahogy az egész terhesség alatt. Gondolod nincs az embernek jobb dolga? Gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá a terhességhez, miert gondolod, hogy nekünk fontos?
2023. dec. 8. 09:09
 34/44 anonim ***** válasza:
69%

#31 Kezdjük ott hogy a védőnő semmit se szűr ki. A gyerekorvos szokta észrevenni ha baj van meg maga az anyuka. Ha a védőnőmre hagyatkoztam volna akkor a fiam még máig le lenne tapadva mert nem tudtam volna hogy gond van.

És nem nem fontosabb egy korai kismama mint pl egy baba vagy egy 3.trimeszteres anyuka MINDANNYIAN UGYANANNYIRA FONTOSAK.

De nehogy már ne legyen ideje egy könyvet kitölteni medt korai... ez a munkája. Sok korházban megkövetelik és senkinek nem hiányzik hogy a védőnö hanyagsága miatt bunkózzanak vele vagy leszídják a kiszolgáltatott anyukát.

2023. dec. 8. 10:03
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Írj neki e-mailt hogy adja ki a könyvet, mert szeretnéd pontosan dokumentálni a terhességed menetét. Nekem a beutalókat a háziorvos egyben írta alá a könyvben, de nem fogadják el, csak a rendelőintézeti orvosi beutalót. A könyvet egyébként utólag is kitöltik.

Az biztos, mindent magadnak kell kijárni, mert helyetted senki sem fogja elintézni (ez nem lecseszés, hanem tapasztalat és meleg jótanács). Ha a rendszeren múlik, neked meg se lesznek a vizsgálatok. Szóval ne várj senkire, intézd a genetikai uh időpontot és az első nagy laborokat is.

2023. dec. 8. 10:24
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Igaziból nekem az sem érthető, hogy minek kell a védőnőnek kiadni a kiskönyvet. Simán kiadhatnák a kórházban a portán, aztán te kitöltöd, majd mindenki aláírja.

Nálam amúgy én néztem itthon vizeletet, mert az egész terhesség alatt senkinek nem jutott eszébe nézni. A védőnő a súlyomat nézte csak meg.

2023. dec. 8. 10:55
 37/44 anonim ***** válasza:
Amúgy durva milyen védőnőitek vannak. Én most voltam az enyémnél először, 1 órát ott voltam, kb mindent átbeszéltünk, kitöltötte a kiskönyvet, elmagyarázta milyen vizsgálatokra kell majd mennem, vizeletet nézett, vérnyomást mért, testsúlyt, stb. Nekem azt mondta minden alkalommal mielőtt megyek orvoshoz menjek el hozzá is, illetve az ünnepek után ő is eljön hozzánk
2023. dec. 8. 11:00
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem azt mondta minden alkalommal mielőtt megyek orvoshoz menjek el hozzá is, illetve az ünnepek után ő is eljön hozzánk"

Én kétszer voltam terhes, nekem ez lett volna a durva, ha állandóan a védőnőhöz kellett volna járnom. Igazából ahogy valaki írta, sokat nem tesz hozzá a védőnő, sőt, 90%-uk csak a 30 éves marhaságokat fogja tolni neked.

2023. dec. 8. 11:14
 39/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat:)

Foglaltam időpontot magánba, így is alig volt hely. Egyetlen egy volt szabad ami nekem jó, akkor leszek fixen 12. Hetes.

Csak ha esetleg kicsit elszámolta a doki akkor meg lehet túl korai na de majd megmondják, max visszahivnak későbbre.

2023. dec. 8. 12:13
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
38.as nem nagyon akarok tiltakozni a rendszer ellen, ez az első terhességem, igazából azt csinálom amit az orvosok mondanak :)
2023. dec. 8. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!