Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlaggódom, vagy a védőnőnek...

Túlaggódom, vagy a védőnőnek van igaza?

Figyelt kérdés

2 éve próbálkozunk a babával, sajnos volt 2 vetélésem.

Most össze jött és szívhang is van. 9+2 napos vagyok.

Beszéltem a védőnővel, aki azt mondta mivel volt 2 vetélésem felesleges a 12. Hétig védőnőhöz mennem. Meg hogy covid idején se fogadták a kismamákat ennél hamarabb... nem is adott időpontot.

Mivel eddig még sose jutottunk hogy védőnőhöz kellett volna mennem nem nagyon tudom most hallgassak e rá.

Csak fura mert ugye 12. Héten lenne a genetikai ultrahang, arra kéne időpontot is foglaljak nem? De arra meg a védőnőnek kell adnia papírt.

Ha nem igy van akkor javítsatok ki. Ezt olvastam/hallottam.

Mikor megállapították a terhességet, mondta a doki hogy oke akkor menjek védőnőhöz és akkor majd ő mondja mit lehet mit nem es ennyivel le is lett tudva.

Az első 2 tapasztalat miatt így is mindent túlaggódok de szerintem ennek nem így kéne lennie.

2023. dec. 7. 16:54
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
62%

Megállapított terhességgel már menned kéne hozzá. A 12 hetes vizsgálatra nem ő ad papírt, időpontot kell kerned .

Én az előző terhességem alatt viszonylag sűrűn, 3-4 hetente mentem vedonohoz, mért, vérnyomást nézett, vizeletet, szivhangot.

Most azt hiszem októberben voltam utoljára, másik védőnőnk lett. Nem tudom mitől függ ez náluk.

2023. dec. 7. 17:10
 12/44 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, azért még majd felhivom a védőnőt, de akkor ha a kiskönyv nem egy kötelező dolog azonnal vinni első genetikai uh-ra akkor annyira nem agódom miatta.

Csak a megállapított terhességről van egyenlőre papírom.

2023. dec. 7. 17:11
 13/44 A kérdező kommentje:

Ja most olvasom az új válaszokat hogy akkor még is kell a kiskönyv.

Az első 2 terhességemnél magánba jártam de ugye ahogy írtam nem jutottunk már el a védőnőhöz is most viszont államiba.

2023. dec. 7. 17:17
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy, egyik vizsgálathoz sem kötelező a kiskönyv. A genetikai UH-t is megcsinálják anélkül, a laborba is tudsz beutalót kérni a háziorvostól.

De az UH-ra kérj időpontot, mert nem fognak tudni adni, ha kséőn kéred.

2023. dec. 7. 17:22
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
De nem kell a kiskőnyv, kérdező. Nem kötelező.
2023. dec. 7. 17:28
 16/44 babyboom567 ***** válasza:
74%
Nálunk kérték a kiskönyvet,már mikor foglaltam az időpontot a genetikára,a telefonba is mondta a nő,hogy addigra meglegyen.És a háziorvos nálunk semmilyen beutalót sem ad terheseknek, és táppénzre is a nőgyógyász írt ki.
2023. dec. 7. 17:36
 17/44 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Kérdező, nem kell a kiskönyv az ultrahanghoz. Az orvos is adhat a beutalót az ultrahanghoz, sőt lehet ő fogja csinálni. Ne sok mindent várj állami ellátásban, az orvosnak kellett volna felvilagositania mindenről táppénz javaslatot is ő fog tudni adni. Vérvételre is el kell menned, de arra a házi orvos ad beutalót. Fogorvosi vizsgálat is ajánlott.
2023. dec. 7. 17:49
 18/44 anonim ***** válasza:
90%
Sztem ahova tartozol ott kérsezd meg kell e a kiskönyv vagy sem.Sok sikert
2023. dec. 7. 17:58
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Védőnő válogatja. Van aki alapból 10-12.hét előtt nem fogad, hiába van 6-8.héten megállapított élő terhesség.
2023. dec. 7. 18:01
 20/44 anonim ***** válasza:
80%
Én 7 hetesen voltam a héten, az a baj hogy már így is pl a fogorvosomhoz is vissza kell vinnem a kiskönyvet, egyébként 11.héten a háziorvoshoz is mennem kell, neki is kell a kiskönyv. Én már a genetikaihoz 9 hetesen megyek vérvételre. Én is azt hittem 12 hét előtt nem kell ennyit futkozni :D
2023. dec. 7. 18:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!