Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlaggódom, vagy a védőnőnek...

Túlaggódom, vagy a védőnőnek van igaza?

Figyelt kérdés

2 éve próbálkozunk a babával, sajnos volt 2 vetélésem.

Most össze jött és szívhang is van. 9+2 napos vagyok.

Beszéltem a védőnővel, aki azt mondta mivel volt 2 vetélésem felesleges a 12. Hétig védőnőhöz mennem. Meg hogy covid idején se fogadták a kismamákat ennél hamarabb... nem is adott időpontot.

Mivel eddig még sose jutottunk hogy védőnőhöz kellett volna mennem nem nagyon tudom most hallgassak e rá.

Csak fura mert ugye 12. Héten lenne a genetikai ultrahang, arra kéne időpontot is foglaljak nem? De arra meg a védőnőnek kell adnia papírt.

Ha nem igy van akkor javítsatok ki. Ezt olvastam/hallottam.

Mikor megállapították a terhességet, mondta a doki hogy oke akkor menjek védőnőhöz és akkor majd ő mondja mit lehet mit nem es ennyivel le is lett tudva.

Az első 2 tapasztalat miatt így is mindent túlaggódok de szerintem ennek nem így kéne lennie.

2023. dec. 7. 16:54
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol máshogy van, de szerintem hallgass rá, ha nem kell kiskonyv nem kell. Mondd meg, hogy a védőnő nem fogadott ha kéri valaki a kiskonyvet. Nem a vetélések miatt nem fogad, csak nincs ideje, úgysem csinál semmit veled, ne foglalkozz vele.
2023. dec. 7. 18:58
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Érdemben nem veszítesz semmit vedőnő nélkül, igazaból az egész terhességet kibírtam volna nélküle. Időpontot kérj a genetikára.
2023. dec. 7. 19:04
 23/44 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk kellett a kiskönyv. Nekem nem volt mert nem kaptam mire jól leszídtak hogy ezt hogy gondolom...
2023. dec. 7. 19:56
 24/44 anonim ***** válasza:
82%
Jó lenne a kiskönyv, ugyanis benne van a beutaló a laborba. Első vérvétel+vizeletvizsgálat 12.hétig jó ha megvan+háziorvosi látogatás, nekem csinált EKG-t is. A genetikai ultrahangra mehetsz magánban is, oda nem szükséges a kiskönyv, legalábbis nálunk. 🙂
2023. dec. 7. 20:21
 25/44 anonim ***** válasza:
39%
24 szerintem abban nincs beutaló, nekem azt mondta a védőnő a háziorvos ír beutalót
2023. dec. 7. 20:46
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Engem is teljesen összezavartak ezzel hogy mikor menjek a kiskönyv miatt a védőnőhöz.

Mast mondott a házi orvos, mást a nőgyógyász és végül mikor felhívtam a védőnőt ő mondta hogy végülis mehetek. De hallottam a hangján hogy nem biztos hogy ilyenkor szoktak menni, később is ráér, de elég laza a hölgy. Nem tudom már hány hetes voltam de biztos hogy 12. hét előtt volt. Nekem havonta kellett mennem mérésre meg beszélgetni.

Utólag is beírja a leletek alapján ami fontos egyébként.

Genetikaira kérj időpontot, addigra lehet kapsz füzetet is, de ha nem akkor se baj, a lényeg hogy a vizsgálat időben készüljön el és legyen eredményed. A többi csak adminisztráció.

2023. dec. 7. 22:10
 27/44 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha megengedheted magadnak, akkor a 12. heti UH-ra magánba menj olyan orvoshoz, aki csinál 12. heti genetikai UH-t (nem minden terhesgondozást vállaló csinálhat UH-t), ez kb. a legfontosabb vizsgálat, aminél nem árt, ha jó a gép, amivel csinálják és ért hozzá az orvos. Főleg, ha nem csinálsz genetikai tesztet csak max kombináltat vagy azt sem.
2023. dec. 7. 22:46
 28/44 anonim ***** válasza:
73%
Akár szükséges, akár nem, azért nem szép dolog azt éreztetni egy kismamával, hogy jajj te ne gyere 12. hét előtt, mert 2szer elvetéltél...
2023. dec. 7. 22:54
 29/44 anonim ***** válasza:
29%
Max.10.héten "illik" menni védőnőhöz!
2023. dec. 8. 07:29
 30/44 anonim ***** válasza:
56%
Jah hát az meg a másik hogy nekem azt mondta inkább az a baj ha későn mész
2023. dec. 8. 07:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!