Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is sokat beszél a babájàho...

Más is sokat beszél a babájàhoz a pocakban? (Hosszú lesz!)

Figyelt kérdés

Azt mondják, már egy 30 hetes magzat felismeri anyuka, apuka hangját és az is jó neki, ha csak a hasamra teszem a kezem (szigorúan nem simogatom) és érzi állítólag,hogy ki az aki ezt gyakran csinálja. Eleinte nem hittem ezekben, de mióta nagyon erősen mozog és ha szólok neki, vagy ráteszem a hasamra a kezem és ott kezd el mozgolódni , vagy ha nagyon frontos napja van és egész nap meg sem áll és ráteszem a kezem oda ahol érzem hogy szét rúg, mintha kicsit "megnyugodna". Ilyenkor beszélek hozzá és mintha az is nyugtatólag hatna rá. Nagyon vártuk őt, évek óta próbálkoztunk és most mindent igyekszem jól csinálni, mert nem komplikációktól mentes a terhességem.

Nekünk sajnos ő lesz az egyetlen gyermekünk, így talán érthető ez a fajta hozzáàllàsom és az ,hogy óvom őt, az előzőleges vetélésekből kiindulva is.

Más is csinált a babájàval ilyeneket? Vagy van még valami, akar zene hallgatás, vagy bármi amivel jót tudunk tenni az egyre fejlődő babának? Szeretném, ha kint lenne is biztonságban érezné mellettem és a férjem mellett magát és egy kiegyensúlyozott baba lenne, ezért is vagyok nyugodt tudatosan és nem idegeskedek a sok negatív dolog ellenére sem, ami van terhesség alatt.

Bocsi ha hosszú lett 🙂.

2023. nov. 28. 02:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Jól csinálod.

Ne szorongj! Hallgass az anyai ösztöneidre. 👍🙂

2023. nov. 28. 03:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Első gyereknél igen, a másodiknál sokszor azt is elfelejtem, hogy terhes vagyok 😂 mindent jól csinálsz, próbálj meg lazítani 😊
2023. nov. 28. 04:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek 🙂! Hát ugye nekünk nem lesz második, és mostanra kezdek talán "megérni" az anyaságra és azért van ez, hogy másképp viszonyulok a babàhoz. Eddig én sem nagyon csináltam ilyeneket, de most engem is megnyugtat, meg ahogy észre veszem, őt is nyilván a maga szintjén.
2023. nov. 28. 07:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Nagyon jól csinálod, hogy több módon is kapcsolódsz hozzá. Egy tanácsot fogadj el egy tapasztalt rókától :D ha megszületik, és idő kell míg kitapasztalod pl hogyan tudod a leghatékonyabban megnyugtatni és nem tudsz rögtön mindent, az nem baj és nem jelent semmit. Van ilyen is és ez is rendben van :)

Egyébként létezik ilyen, h anya-magzat kapcsolatanalízis, egy piszochológus anyukatársam ment el és azt mondta neki nagyon sokat adott. Ezt csak azért említem, mert az írásod alapján érdekelnek azok a módszerek, amik segíthetnek még jobban rá figyelni.

2023. nov. 28. 09:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Négyes, nagyon kedves vagy, Köszönöm ❤️! Nem tudom még hogy lesz ha a babát nem tudom egyből majd megnyugtatni, de hát összeszokàs és idő kérdése gondolom ez az egész.

Érdekes amit írsz egyébként, bár nem tudom, hogy ilyen dolgokra csak Pesten lehet lehetőség, vagy itt az ország észak-nyugati részén is.

2023. nov. 28. 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Én elég földhözragadt embernek tartom magam. Egyik terhességem alatt sem beszéltem a "hasamhoz", nem hiszek az ilyen olyan anya magzat kapcsolatanalízisben meg hasonlókban. De kinek mi.

Ennek ellenére mindkét lányommal nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindkettő kis Buddha baba volt.

2023. nov. 28. 11:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó nincs ezzel sem baj. Én másképp látom, másképp érzem jónak. Te meg úgy. Én sem hittem, hogy egyszer beszélni fogok hozzá, míg aztán akkora nem lett , hogy akaratlanul is szóltam neki. Aztán ez átment tudatos kommunikációba és hiszem, hogy érti,vagy legalábbis érzékeli ,ha hozzá szólok. Nyilván nem ettől leszek jó anya és nem ettől lesz szoros vagy sem a kapcsolatunk, de nekem jól esik, úgy érzem, ő is reagál rá, szóval akkor miért ne 🙂?!
2023. nov. 28. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!