Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, hogy ne stresszelj...

Mit tegyek, hogy ne stresszeljem végig az egész terhességet?

Figyelt kérdés
Alapból nagyon túlaggódós vagyok, 3 év után lett pozitív tesztem, el se akartam hinni, mert az orvosok nem sok jót jósoltak. Első napokban még azon stresszeltem, hogy hátha elkezdek vérezni és ennyi volt, most azon, hogy mi van ha mire megyek orvoshoz (7. héten) közli, hogy nincs semmi. Aztán még mindig stresszelhetek, hiszen ahogy olvastam még utána is lehet vetélés, aztán koraszülés vagy bármi, szóval én nem is értem ezt épp ésszel más hogy bírja :D Én már most teljesen kivagyok...
2023. nov. 15. 21:37
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
18-as vagyok. Nem esett le, hogy nem most kaptad. És most nem adtak? Volt már progeszteronszint mérésed?
2023. nov. 16. 11:31
 22/42 A kérdező kommentje:
Nem voltam még orvosnál, ez még csak az 5. hét. Két hét múlva kaptam időpontot. Alapból nem volt gond a progeszteronszintemmel, pedig szinte mindig barnáztam mensi előtt
2023. nov. 16. 11:41
 23/42 anonim ***** válasza:
36%
Orvos nélkül ne használd, csak ha az orvos kéri. Azért mert itt egy két ember mint a cukorkát bekapja, akkor sem kérdező. Hívd fel a dokid, vagy majd ha mész.
2023. nov. 16. 11:44
 24/42 A kérdező kommentje:
Most már tényleg nem tudom mit is csináljak :D
2023. nov. 16. 11:47
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

18/21 vagyok. Leírom akkor, hogy nálam hogy volt.

Nekem volt endokrinológiai, tehát hormonális és klasszikus nőgyógyászati vonal. Mikor reggel pozitív lett a teszt, azonnal írtam az endokrinológiusnak, aki felírta a felhőbe a progeszteront soron kívül. Nekem sem volt alapból gond a szintjével, de a terhesség egy kicsit más, oda más értékek kellenek. Tehát aznap elkezdtem. A nőgyógyászhoz csak hetekkel később jutottam el én is.

Én sem kezdtem el az orvos utasítása nélkül, de én a helyedben megejtenék egy telefont neki, vagy valahogy konzultálnék vele. Ne ezen csússzon már el egy 3 éve várt baba.

2023. nov. 16. 12:02
 26/42 A kérdező kommentje:
Rendben, írok az asszisztensnek, köszönöm
2023. nov. 16. 12:05
 27/42 anonim ***** válasza:
37%

#23! Nem kapkodjuk, mint a cukorkát, hanem orvosilag bizonyítottan nem árthat. Ezért írja fel a legtöbb doki biztonságképpen. Hallgattam egyszer erről egy előadást, amiben az orvos kifejtette, azért nem szoktak progi szintet nézetni, mert az csak az aktuális szintet mutatja. Vannak, akiknek ingadozik, bármikor leeshet hirtelen és az is elég lehet ahhoz, hogy megszakadjon. Ha a kérdező szokott barnázni menstruáció előtt, egy okkal több, hogy kapjon. Látod, inszeminációnál alapból adnak, pedig maga az eljárás nem indokolná. Egy okból nem szoktak adni ott, ahol nem adnak, hogy nem akarják támogatni az esetleges méhen kívüli terhességet, amíg nem látták, hogy jó helyen van. Ez teljesen logikus érv, de az orvosnak kell mérlegelnie. Nálam a nőgyógyász és az endokrinológus is egyöntetűen azt mondta, pozitív tesztnél kezdjem el szedni.

Kérdező! Én sem azt mondom, hogy magadtól kezd szedni, de mindenképpen hívd fel az orvosod, ő döntsön!

2023. nov. 16. 12:37
 28/42 A kérdező kommentje:
Beszéltem az orvosommal, azt mondta nyugodtan használhatom :) Most kicsit megnyugodtam, hogy mégis teszek valamit az ügy érdekében :)
2023. nov. 16. 14:11
 29/42 anonim ***** válasza:

18/21/25 vagyok. Annyira örülök!! :)

Nagyon szorítok az első vizsgálathoz és a továbbiakhoz is!!

2023. nov. 16. 14:17
 30/42 anonim ***** válasza:

Szuper! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Ha ne adj Isten lesz pici vérzés, ne pánikolj be, de menj rögtön orvoshoz! De reméljük nem lesz semmi és megosztod velünk a jó híreket, amikor voltál már dokinál 😁

2023. nov. 16. 14:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!