Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A sok haskeményedéstől nyílhat...

A sok haskeményedéstől nyílhat a méhszàj?

Figyelt kérdés

Főleg frontok alkalmával, ami most elég sok van keményedik eléggé a hasam. Aztán olvastam, hogy ettől nyílhat a méhszàj is. Szedek magnéziumot, de ilyenkor nem segít. Másfél hete terhesgondozáson zárt volt a méhszàj, de az idegeimet rendesen megtépàzza a sok keményedés , mert azért bennem van a félelem. Majd hónap végén megyek újra terhesgondozásra, remélem akkor is zárt leszek.

Nektek volt, hogy emiatt nyílt ki a méhszàj?

2023. nov. 10. 19:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%
Imádkozni lehet. Pihenni és nyugodt lenni. Sok magnézium
2023. nov. 10. 20:19
 12/24 A kérdező kommentje:
Hát ez mind megvan, de ezek mellett is ugyanúgy keményedik a hasam.
2023. nov. 10. 20:21
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

3-as vagyok.

2100 voltam és 3 hét után lett 1100. Direkt kontrollra hívott vissza a doki. De az a legrosszabb a dologban, hogy már akkor ágynyugalomra voltam fogva. Most két hét múlva meglátjuk mi lesz.

2023. nov. 10. 20:27
 14/24 A kérdező kommentje:
Jaj drukkolok neked nagyon. Én is rettegek. Nem is tudom be kellene -e ma mennem a sürgősségire vagy várjam meg, hogy holnap jobb lesz talán?!
2023. nov. 10. 20:40
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, kérdező, nyugodj már meg. Komolyan, a nők javarésze rendszeresen és sokat keménxedik 30 hetes kora után, emiatt nem szokás korábban szülni, ez nem ugyanaz, mint amikor vajúdsz.

Akinek nyílik a méhszája hamarabb, az nem szimplán a keményedések miatt van. Én ilyen alapon hetente járhattam volna terhesgondozásra.

2023. nov. 10. 21:08
 16/24 anonim ***** válasza:
Olyan 19 hetesen már keményedtem, frontoknál konkrétan egész nap max dózis magnézium,semmi nem segített soha. 24. héten kinyílt a külső méhszáj, de sajnos egy gyulladás okozta alulról. Kezelték, kontroll is volt, a nyílás se folytatódott, a gyulladás is megszűnt. Keményedés az ugyanúgy volt. Igaz, hogy hamarabb született, de teljesen más miatt. 33 hetesen rövidült a méhnyak, de utána az sem folytatódott. Ilyet olyat is hallani amúgy. Barátnőm félidőtől keményedett, szimpla felállás tól is, még is 40+-ra szült, de olyat is aki egész nap keményedett, de nagyon nagyon sokat, bement 34 hétre az ügyeletre és szinte totál nyitva volt, kapott tüdőérlelőt, stb. De még pár hétig kihúzták,pedig bent már görcsölt is. Úgyhogy nem tudom,de ezen ne stresszeld magad.
2023. nov. 10. 21:39
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Nőgyógyászod nézze meg és megnyugszol. De nem lesz semmi baj. És fő a nyugalom és ilyenkor a pihenés. ( Na meg a sok magnézium. Belém már annyit nyomnak, hogy fosok. Pedig azt se kellene, mert az is ingerli a dolgokat...)
2023. nov. 10. 21:43
 18/24 anonim ***** válasza:
39%

Ha folyamatosan keményedik, az igenis összefügg az idő előtt rövidülő, netán nyíló méhszájjal. Nálam is csak a keményedések hallatán mondta az orvosom, hogy akkor lássuk a méhszájat, mert van egy gyanúja, és beigazolódott: rövidült. 24 hetes voltam ekkor. Rá 4 hétre tölcséresedett is.

Viszont sok pihenéssel végigvittem a terhességet, nem lett koraszülés.

2023. nov. 10. 21:55
 19/24 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, higy sima kemènysdéstôl nem nyílik.. de te nem tudhatos, higy sima kemènyedès-e

VAn olyan gyògyszer, de nem kockàzatmentes.

Indokolatlamul nem adjàk.

Sok esetben elèg a napi 3000mg magnêzium.

Nekem nem kemênyedett kb sosem, mert eleve sok mg-ot kellett szednem.

Elsôalkalmakkor zàrt mêhszàjjal indultam szülni..

3. Alkalommal semmit nem èreztem ès 4,5 cm volt 38 hetesen..

De így is indítani kellett..

2023. nov. 10. 22:18
 20/24 A kérdező kommentje:

Na hát nem bírtam ki, bementünk a sürgősségire. Minden oké, zárt a méhszàj, külső, belső, nyakcsatorna ,minden oké. Napi 3*2 Magnerot és 2*1 No-spa és napi 3l víz plusz pihi. Megnyugodtam most. A kislányom alakított, a doki alig tudta megnézni a szivhangot olyan eleven volt a baba 🙂.

Én azt mondom, hogy inkább bemegyek feleslegesen és küldjenek el a francba, mint ne menjek és baj legyen. Van aki azt mondja rám, hogy hisztis vagyok. Hát vállalom, de azt senki nem mondhatja, hogy nem teszek meg minden tőlem telhetőt.

Köszi mindenkinek , aki írt, és én azt tudom tényleg mondani, inkább mindenki menjen be ha úgy érzi és nezesse meg magát, mert nem játék ez a dolog, mondhat bárki bármit!

2023. nov. 10. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!