25 hetesen terhesen ez normális vagy menjek orvoshoz
(ügyelet, sürgősségi)?
Figyelt kérdés
Tegnap írtam ki egy kérdést, de ma újra megrémültem. Szóval tegnap a védőnő látta, hogy keményedik a hasam, így a Magnerotról át kellett állnom Magnosolvra. Abból tegnap megittam kettőt és szépen el is kezdett menni a hasam , így mondta a védőnő, hogy akkor terjek vissza a napi 3*2 Magnerotra. Tegnap a hasmenésre vettem be Lopediumot és azóta görcsöl, csikar a hasam és továbbra is keményedik, fel vagyok puffadva. A baba mozog nagyon sokat. De nem tudom, hogy most ez a fájdalom amiatt lehet-e, mert vettem be Lopediumot és nem tudott kijönni belőlem a Magnosolv, vagy ezzel érdemes inkább orvoshoz fordulni. Olyan érzem amúgy, mint mikor hasmenésed van és görcsöl köldök tájékon a has,csak ugye most nincs hasmenés, mert Szerintem még mindig tart a Lopedium hatása.
Szerintetek bemenjek a sürgősségire , hogy megnézzenek, vagy ne? Nem menstruáció jellegű a fájdalom, hanem tényleg az a tipikus hasmenéses görcsös.
10-es! Nem megyek be, mert igazából érzem mi a probléma. De mondjuk ahogy én tudok Mindenkinek normális stílusban válaszolni, úgy te is megtehetnéd ezt, mert én szerintem nem voltam bunkó veled.
2023. okt. 26. 13:40
12/25 A kérdező kommentje:
És ez az oldal azért van, hogy lehessen kérdezni. Ha neked nem tetszik, hogy kétszer is kérdeztem két nap alatt, nem kötelező válaszolni.
2023. okt. 26. 13:41
13/25 anonim válasza:
MagneB6ot szedj.
2023. okt. 26. 13:42
14/25 A kérdező kommentje:
13! A Magne b6-tol megy a hasam szintén. Ezért szedek Magnerotot, mert az az egy amitől nem megy a hasam.
2023. okt. 26. 13:46
15/25 anonim válasza:
Nem kell sehova menned,meg fog oldódni,de remélem tudod,hogy lopediumut amúgy sem szedegetünk nyakra főre,mert teljesen is le tudja állítani a bélmozgást.Azt max akkor szabad bevenni,ha napok óta annyira megy a hasad,hogy lassan kiszáradsz. Nem cukorka,terhesen meg nem is szabad szedni.Attól,hogy f@stál 3-at a magnéziumtól,nem is értem miért jutott eszedbe bármit bevenni.Az a baj,hogy nyakra főre szedsz mindent,egyiket a másik ellen, aztán csodálkozol,hogy nem vagy jól.Lehet,hogy egyáltalán nem is kellene szednem semmilyen magnéziumot.Mindenkimek keményedik a hasa,ez ugyanis méh összehúzódás,ami mindenkinek van,annak is,aki nem terhes,csak mivel neked jelenleg tele van a méhed,így érzed.Én írtam,hogy a 3 gyerekkel soha egyetlen szem magnéziumot sem kellett szednem.Keményedett nekem is a hasam,mert az normális Minden gyerek időre született.Könnyen lehet,hogy egyik készítményt sem kellene szedned.
2023. okt. 26. 14:11
16/25 A kérdező kommentje:
15-ös! Veszélyeztetett terhes vagyok és a külső méhszàjam gyenge,mert volt egy műtétem ott. Az orvos, aki a terhesgondozást csinálja, ő is mondta, hogy a Magnerotot szedjem, mert az első trimeszterben görcsöltem, vérezgettem is, és egy másik doki, akihez amúgy magánba rákszűrésre járok már sok sok éve és ő műtött, mikor kérdeztem, ő is azt mondta, a magnézium pótlás nem fog ártani főleg az én esetemben. Szóval végülis csak annyi, hogy a Magne b6-ot és mint kiderült a Magnosolvot nem bírom, a Magnerot nem okoz gondot (lekopogom). Persze nekem is van ismerősöm, aki semmit sem szed, terhes vitamint se, folsavat se, mégis minden érték tökéletes neki, gondtalan terhessége van. Sajna nekem az első hetek vérezgetései meggyőztek arról, hogy kell az a magnézium pótlás.De elfogadom azt az álláspontot is, ha valaki ezt feleslegesnek tartja.
Amúgy most jobban vagyok, elmúlt a puffadàs és a görcs is. Talán holnapra rendeződik a helyzet és többet nem is fogok hasfogót bevenni semmilyen esetben sem, míg terhes vagyok.
2023. okt. 26. 14:26
17/25 anonim válasza:
Jó,persze,orvosi javaslatra lehet szedni,de még az orvos is úgy fogalmazott,hogy ártani nem fog Használni se nagyon,de lehet szedni persze.Ha olyan gondod van, akkor a magnézium nem fog segíteni.Ettől függetlenül az orvosra hallgass,de akkor se tudom,hogy jut eszedbe olyan gyógyszert bevenni,amit amúgy is meg kell gondolni,ha szükséges,nemhogy egy magnézium okozta hasmars esetén.Ráadásul még a betegtájékoztató is azt írja,hogy nem szabad terhesen szedni.Mindegy.Nyugodj meg,ne szedje össze -vissza mindent.Akkor szedd a magnéziumot,és pihenj,nem kell folyamatosan stresszelni,mert az viszont okozhat gondot.
2023. okt. 26. 14:33
18/25 A kérdező kommentje:
Igazad van teljesen! Amúgy nem vagyok nagy gyógyszer szedő, de gondolom egy szem Lopediumtól nem nő két feje a gyereknek. Persze, tényleg igazad van, és megtanultam a leckét most nagyon. A magnézium meg gyakorlatilag vitamin, tényleg nem árt, és első trimeszterben nálam a görcsöket tényleg elmulasztotta. De jövő héten derül majd ki, hogy hogy áll a méhszàj, kell-e esetleg valami gyógyszer ha nyílna, de bízok benne, hogy nem fog nyílni. Szóval igazad van, lazábban kellene ezt az egészet kezelnem, csak az a sok év próbálkozás mire összejött a baba azért elég sok félelmet ültetett el bennem.
2023. okt. 26. 14:44
19/25 anonim válasza:
Nem nő két feje a gyereknek,csak terhesség esetén amúgy is renyhébb a bélmozgás,a lopedium meg úgy hat,hogy lassítja azt,akár le is állíthatja.Normál esetben is ez tud történni,mármint ha túl sokat szedsz be, akkor egyszerűen leáll a bélmozgás,és akár visszafordíthatatlan is lehet.Nyilvan nem egy szemtől lesz ez,de nem szabad félvállról venni ezeket.Terhesség esetén amúgy is lassul az emésztés, renyhébb a bélmozgás a hormonoktól.
2023. okt. 26. 14:49
20/25 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a lassú emésztést én is tapasztalom. De most vettem be terhesség alatt először Lopediumot és szerintem utoljára is. Nagyon kiszúrtam magammal, szóval tanultam belőle. Köszönöm a normális hozzászólásod 🙂!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!