Ha valakinek programozott császárja van annak nehezebben indul be a teje mint annak akinek normálisan indult, sürgősségi lett a vége?
Én csak magamból tudok kiindulni, nekem másnap indult meg a tejem, és sok is volt, nem volt probléma.
" A tejtermelést a méhlepény leválása indítja be, pontosabban az ekkor bekövetkező hormonális változások. Tehát az előtejnek és a terhesség alatt fogyasztott tejserkentő teáknak ehhez semmi köze. A tejbelövellést nem segíti semmi annyira, mint a baba szopása, tehát minél többször mellre kell tenni." Egy hozzáértőbb anyuka írta régebben, így is van.
A tejbelövellést nem befolyásolja az, hogy milyen szülésed van (hüvelyi vagy császár, programozott vagy sürgősségi).
Ami számít, hogy milyen hamar és mennyit van mellen a baba.
Tehát nem elvi, hanem inkább gyakorlati oka van/lehet annak, hogy picit később indul a császárosoknál, mert ott legtöbbször a szülést követően még elviszik a babát, és talán néhány óra eltelik jó esetben is az első mellretételig. (Rossz esetben több is) És mivel az anyuka több segítségre szorul az első napon, általában akkor tud szoptatni, amikor valaki oda viszi neki és segít mellre helyezni a babát, tehát nem tudja maga mellre tenni minden pisszenésre, vagy ahogy a baba aktivitást mutat.
Célszerű ugyanis a babát azonnal mellre tenni, amikor már mozgolódik esetleg cuppog, és nem kell megvárni, amíg sírni kezd. Olyankor már nyugtalanabb is, és a megfelelő pozíciót is nehezebb megtalálni vele, mint amikor még épp hogy csak keresni kezd és nem olyan türelmetlen.
Én hüvelyi úton szültem hármat, egyik problémás volt, így ott azonnal elvitték a babát ahogy kibújt, és csak 10 órával később volt az első mellre tétel, de vele is beindult a tejecske, nem csak azokkal, akik a szülést követően azonnal mellre kerültek.
Barátnőmnek 3 program császárja volt és szépen szoptatott ő is mindig.
Szerintem fontos, hogy előre felkészülj, hogy legyen segítséged és hogy ne engedd hogy hozzá táplálják, cukros vízzel vagy táppal tömjék, és tedd cicire amennyit csak lehet, és szépen menni fog az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!