Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33 hetes terhesen a babám nem...

33 hetes terhesen a babám nem arányosan fejlődik, kisebb a comcsont. Ez gond lehet? BDP: 8.53 cm HC:30,31cm AC:28,12 cm FL:5,77 cm Dokinő szerint nem lesz magas baba. De engem aggaszt, mégis a fejecskéjéhez képest 4 héttel van lemaradva...

Figyelt kérdés

2023. okt. 25. 20:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Persze, próbálok nem gondolni erre, 3 hét múlva megyek újra.

Én sem vagyok túl magas és a férjem se. Nem is lenne gond ha alacsony kiscsajszi lenne.

Csak legyen egészséges.

2023. okt. 25. 21:24
 12/15 anonim ***** válasza:
Minden rendben lesz.Egészséges lesz. De ne stresszeld magad ezzel.Ha baj lenne az orvos mondta volna.Nincs baj.
2023. okt. 25. 22:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, szerintem is minden rendben van. Ha valami gond lett volna, és kórosnak ítélnék meg, akkor küldtek volna még további vizsgálatokra, nem mondják, hogy minden ok.

Az én kisfiamnak születése után pl. mindig kisebb volt a feje...

Duci baba volt, ennek ellenére a súlya alapján a percentilis görbe közepén helyezkedett el, a hossza alapján pedig a normál tartomány felső határa körül, viszont a fejkörfogata meg inkább az alsó tartományban. Védőnő sosem jelezte, hogy ez baj lenne, semmi gond nincs vele, gyönyörű, okos, boldog kisgyerek :)

Arról nem is beszélve, hogy még őt is össze vissza mérik, pl. feszesség miatt jártunk tornára, ott se mérték soha annyinak, mint a védőnő, de a védőnő is volt, hogy kevesebbnek mérte, mint előző mérésnél, pedig gyarapodott szépen mindig. Szóval ha egy már megszületett, "kézzel fogható" gyereket sem sikerül jól lemérni, akkor képzelheted, mi a helyzet egy pocakban úszkáló babával: simán benne van, hogy nem pontos a mérés.

Remélem a következő vizsgálatnál számodra is megnyugtató eredmény születik! :)

2023. okt. 26. 01:01
 14/15 anonim ***** válasza:
46%
Az enyémnek is rövidebb volt a combcsontja az átlagosnál, és ilyenkor már nem is fog hosszra sokat nőni. Rá is mondták, hogy kis magzat, sőt, rendesen meg is izzadt a 36 hetes UH-n a szonográfus, hogy hogy mondja nekem, hogy "le van maradva" 2 héttel (összességében) a magzat. Amúgy nem volt, csak ő akkor még nem nézte a korábbi méréseket az eeszt-ben. 55 cm-vel és 3600 grammal született... Marha kicsi volt, ja :D 2 éves, és az első pillanattól hosszú/magas kiscsajszi. És nem utolsó sorban teljesen egészséges.
2023. okt. 26. 08:51
 15/15 anonim válasza:
Na akkor itt a 14-esnek van igaza. Nem tudnak a szonográfusok se mindent.
2023. nov. 10. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!