Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én vagyok ilyen gyenge...

Csak én vagyok ilyen gyenge nő, vagy más is ilyen nehezen viseli a terhesseget?

Figyelt kérdés

Második terhessegem, az első is pokol volt, de nagyon szerettünk volna egy babát még, így bevallaltam.

Minden bajom van, és még csak 10 hetes vagyok.

Állandóan hányingerem van, naponta többször hányok is (3-5 alkalommal), teljesen ki vagyok készülve. Rengetegszer megszedulok, azt hiszem hogy el fogok ájulni. Olyan gyomorsavam van hogy az valami eszméletlen (szedek ra gyógyszert) félig ülve alszom miatta.

Rohadtul elegem van hogy ilyen gyenge a szervezetem, egész nap csak fekszem, alig bírom ellátni a nagyobb gyermekem ezért lelkiismeret furdalasom van.

Állandóan rettegek attól hogy mindjárt elajulok , nem is merek sehova sem menni. Attól is félek hogy megyek valahova és az utcán jön rám a hányás, ami milyen ciki, tekintve hogy semmi nem látszik rajtam a terhessegbol. Lelkiismeret furdalasom van és rohadtul fáradt vagyok. Javulhat ez, vagy konyveljem el hogy megint lesz egy nagyon szar terhessegem ?

2023. okt. 11. 11:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a szervezet gyengeségének kérdése.

Valakire így hat a hcg hormon, valakire meg úgy.

Ettől te nem vagy gyengébb, mint akinek alapból nincs semmi tünete.

Ne menj sehova ha nem muszáj, míg rosszul vagy.

Egyébként igen, javulni fog, van olyan, de ritka akinek végig megvannak ezek a tünetek.

2023. okt. 11. 11:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyéni érzékenységtől függ, hogy mennyire viselnek meg a hormonok, de ez nem függ össze a fizikummal. Én pokoli rosszul voltam az első trimeszterben, pedig elég jó a fizikumom, most már a harmadikat kezdem és a második trimesztertől ugyanúgy tudok edzeni mint terhességem előtt és semmi bajom.
2023. okt. 11. 12:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az elsőnél semmi bajom nem volt, aztán mégis egy hónapra hirtelen kórházba kerültem a végén és programcsászár lett. Totál kudarcként éltem meg és selejtesnek éreztem magam. A másodiknál végig rettegtem, ezt is elrontom, erre "csak" az elején volt minden bajom, de aztán meg tök jól voltam úgy a 16. héttől. (És mindkettő fiú:)) Szóval ez annyira egyéni, nem attól függ, milyen ügyes vagy, mit vonzol be és hasonlók. Van, aki nem is akarja az egészet, vagy nem is figyel oda, mégis vidáman potyogtat egy fészekalját, más mindent kicentiz gondosan, edzés, vitaminok, pszichoterápia :D, ki tudja... és mégsem lesz semmi úgy, ahogy tervezte. A terhesség az pont arra tanít, hogy nem mindig te irányítod még magadat se.
2023. okt. 11. 12:36
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező te egy szuper anya vagy, nagyon erős nő. Terhesség alatti hormonokat, fájdalmakat nem mindenki viseli el. Ez a terhességel jár. Pozitívan
2023. okt. 11. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy gyenge, borzalmas lehet ez a napi hányás.

Nekem csak émelység jutott a fiammal, de épp elég rossz volt az is.

Kitartást kívánok!

2023. okt. 11. 12:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem csak te vagy így ezzel. Szóról-szóra leírhattam volna ugyanazokat, amiket te. 11 hetes terhes vagyok.
2023. okt. 11. 13:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Nem vagy egyedül. A 10. hétben vagyok, napi minimum egyszer de inkább többször hányok, semmi nem marad meg bennem, néhány nappal ezelőttig még a víz is kijött. A kétéves itthon. Már ha köhögök is fél, hogy hányni fogok. Vannak délutánok , amikor csak tv-zik, ha eljönni sem tudok a wc mellől. A férjem sok dolgot átvett a háztartásban, főzni nem tudok, nem tudom elviselni a szagokat. Minden délben alszok én is . A nagyobb gyermekemmel a 20. hetig voltam rosszul, bízom benne, hogy most hamarabb túl leszünk rajta. Kitartást mindannyiunknak!
2023. okt. 11. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

En is hasonloan eltem meg a terhessegem elejet. Akartuk a babát de hidd el napi 6szoros hanyassal, osszepisilessel sirva kucorodtam a wc felett hogy ezt nem akarom tovabb csinalni... most 34 hetes vagyok és jobb.

Szedsz gyogyszert hanyasra? En kaptam tobb fajtat is mert korhazba kotottem ki kb 5szor.

2023. okt. 12. 17:52
 9/10 anonim ***** válasza:
58%

Ilyenkor orulok annak hogy nekem kb az a legnagyobb bajom hogy nehezen kelek ki az ágyból😁

33hkm

2023. okt. 13. 00:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi :( én a 6.héttől a 12.hétig mindent kihánytam, főtt kaját semmit nem kívántam a hűtőt kinyitottam a hányinger elkapott.Erőtlen voltam, nagyon fáradt aludtam minden délután mint egy óvodás majd ez elmúlt.Ne aggódj az első trimeszter végére ez elszokott múlni nagyon sok nőnél van aki végig hányja a terhességét de az ritka.Amint beléptem a 2.trimeszterbe csak zabáltam, kirobbanó erőben voltam. Nagyon rosszul éltem meg azt a másfél hónapot, halálomon voltam.A legjobbakat kívánom.Elfog múlni és élvezheted a terhességed.Normális folyamat. Nem te vagy gyenge, a szervezeted igy reagál a terhességre.ennyi
2023. okt. 14. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!