Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Munka vagy gyerekvállalás?

Munka vagy gyerekvállalás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 26 éves vagyok, és úgy alakult, hogy csak idén nyáron fejeztem be az egyetemet. Nem rég kezdtem teljes állásban dolgozni egy olyan helyen, ahol egy évig gyakornok voltam előtte egyetem mellett. Van egy betegségem (adenomiózis biztosan, de lehet, hogy endimetriózis is) ami miatt már 4-5 éve minden nőgyógyászati vizsgálaton elmondja az orvos, hogy minél előbb vállaljak gyereket, ha szeretnék, mert a meddőség esélye egyre nő (ha még nem vagyok az :( ). Persze egyetem alatt nem mertük bevállalni, de nagyon nyomasztott végig, hogy vajon lehet-e még babánk. Párkapcsolati téren minden adott, anyagi szempontból is meg tudnánk oldani. Viszont úgy érzem, még nagyon kevés tapasztalatot gyűjtöttem a munkahelyen, és biztosan rossz szemmel is néznék, ha hamarosan bejelenteném, hogy terhes vagyok. Illetve ki venne fel mondjuk 30 évesen két gyerekkel, kevés tapasztalattal? :( Ugyanakkor tényleg nem szeretnénk kifutni az időből, nagyon szeretnénk családot. Ha a következő két-három éven múlik, hogy lehet-gyerekünk, akkor nagyon nem éri meg a munka miatt kitolni a témát. Ti mit tennétek? voltatok hasonló helyzetben, hogy látjátok a dolgot, mi lenne a jó döntés?

2023. szept. 27. 12:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%
Ebben a kategóriában nyilván mindenki a terhességre fog buzdítani, nekem eszembe sem jutna a te helyzetedben. Én is 26 vagyok, eszembe sem jutna gyereket vállalni, pedig 5 éve fix munkahelyem van.
2023. szept. 28. 21:28
 12/14 anonim ***** válasza:
53%
#9! Szerencsére te viszont szülsz neki gyereket, ha pár év múlva neki mégse sikerül. Így nem is kell tovább gondolkodnia😁
2023. szept. 28. 21:31
 13/14 anonim ***** válasza:
ahogy te érzed.gyerek válalás. kezdj el munkát keresni dolgozni,közben gyerekkel probálkozzatok
2023. okt. 16. 12:58
 14/14 A kérdező kommentje:
Végül belevágtunk és szerencsések vagyunk, hamar sikerült. Most vagyok 17 hetes várandós. A munkahelyemen is nagyon jól fogadta a főnököm!:)
2024. jan. 4. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!