Így akkor most nem jó a terheléses vércukor vizsgálat eredményem?
4,9 volt a kiinduló értékem, a 60 perces 5,3 viszont a 120 percesnél beesett a kiinduló érték alá, kereken 4,0 lett.
Ez problémát jelent? A 2 óra alatt megittam összesen 2 dl tiszta vizet mert már nem bírtam ki - kérték, hogy este egyek és igyak utoljára, reggel már semmi folyadék vérvétel előtt (víz sem).
Nem baj. Ha nem lennél kismama akkor lehetne inzulint nézetni, de terhesség alatt értelmetlen (eleve inzulinrezisztens állapot)
Egyébként én is megittam 2 dl vizet közben, nagyon szomjas voltam. Az eredményem 8,8 lett, szóval nem torzítja az eredményt az a kis víz.
2 deci vizet lehet közben inni. Ha 2 litert ittál volna se csinálna akkora különbséget,hogy egy ennyire jó eredmény rossz legyen.
Terhesség alatt az a lényeg ne menjen 7 fölé sose a cukrod, neked ez alapján ha bevágsz egy óriás milkát reggelire akkor se fogja megközelíteni se a cukorod a határértéket.
9-es
Ez is elég érdekes. Rám még azért is rám szóltak, hogy ne sétáljak gyorsan és az ajtóhoz legközelebbi székre üljek le és maradjak nyugton, mert ezt a vizsgálatot csak nyugalmi állapotban lehet kiértékelni. Amiben egyébként van igazság, hiszen a mozgás segíti a cukorbontást. Fura, hogy téged hazaengedtek, illetve az is, hogy nem vettek 1 órásat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!