Terheléses vércokur vizsgálat eredménye? Nem baj, miért alacsonyabb a "cukorivás" után két òrával?
Figyelt kérdés
Èhgyomri 4.3 a két òràval későbbi 3.5 orvos szerint oké. De hogy lesz alacsonyabb??másnak is?2014. ápr. 16. 12:47
1/6 anonim válasza:
Nem tudom, nekem is így volt tettem is fel róla kérdést. Nincs vele teendő, minden rendben :)
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, majd a védőnőt is megkérdezem.
2014. ápr. 16. 12:53
3/6 anonim válasza:
Egy csomó ilyen kérdést dobott fel a gyk, amikor a tiedre kattintottam. Mindenhol azt írják, hogy mással is volt így.
Ha nem lennél terhes, valószínűleg azonnal küldenének IR vizsgálatra, de simán lehet, hogy terhesség alatt ez normális.
4/6 anonim válasza:
én nem voltam terhes és ilyen eredményem volt, az orvos azt mondta, hogy nagyon szépen "müködök". nincs semmi probléma, söt, örüljek hogy ilyen az eredményem...
5/6 anonim válasza:
Kicsit túllőtt az inzulinod. Nekem is ilyen eredményem volt, csak én nem vagyok terhes. A doki azt mondta inzulinrezisztencia és diétát kell tartanom, mert nem jó, ha az inzulin ennyire túltermel. Azonban terhesség alatt nincs meghatározva a normál inzulin érték, így lesz olyan doki, aki szerint ez normális, meg olyan is, aki szerint nem. Lényeg, hogyha megnyugtat, érdemes elkerülni a gyorsan felszívódó, nagy szénhidráttartalmú ételeket (pl. fehér kenyér, banán), helyette inkább lassan felszívódó szénhidrátokra átállni (pl zöldségek, alma, durumtészta), mert így nem egyszerre kell a szervezetednek megküzdenie a hirtelen emelkedett cukorszinttel, tehát nem fog túllőni az inzulinod, ártani pedig nem ártasz vele a babának, sőt :)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. eredmény szerint normál tartományban vagyok, a terhelés után 3,5 és 7 közötti érték a jó, tehát alsó értéken avgyok. Mondjuk abszolút nem eszik szinte semmi édességet, nem kívántam a terhesség alatt meg amúgy sem, sok zöldséget eszek, almát, barna, magos kenyeret, stb...az orvosom szerint jó, majd a háziorvosnak is megmutatom azért, ő mit mond...köszönöm
2014. ápr. 16. 13:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!