Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses terhességi cukorviz...

Terheléses terhességi cukorvizsgálat után (75 g glukóz ivása után 2 órával) mennyi volt a vércukor értéketek? Szivesen beszélnék olyannal, akinek alacsonyabb értéke volt.

Figyelt kérdés
Nekem 3,5 volt 26 hetesen. Hogy lehet az, h az amúgy éhgyomorra normális értékem cukor ivása után csökken? Dokim azt mondta h rendben van, de én nagyon agggódom, nehogy baja legyen a Picinek.
2009. febr. 20. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:

14 hetesen voltam először, 4,8 volt reggel, 2 óra múlva 4,6.

azt mondták, hogy teljesen jó ez így. 28 hetesen szintén 4,8 volt reggel, 6,2 2 óra múlva. Arra is azt mondták, hogy jó.

Sosem baj, ha nagyon alacsony, az rosszat nem jelenthet. Akkor van baj, ha magas... van egy ismerősöm, befektették szülés előtt egy hónappal, mert nagyon magas értéke volt.

Emiatt tényleg ne idegeskedj, sőt örülj, nem lesz baja a babának.

37 hetes

2009. febr. 20. 15:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia

Ne aggódj nekem 2,7 volt megijedtem össze vissza telefonálgattam rettegtem, hogy te atya úristen most mi lesz, a védőnő is csak csóválta a fejét, hogy nem lesz ez így jó:-( én a hülye csak már egy csomó aggódás után hívtam fel az orvosomat, aki megnyugtatott, hogy ne aggódjak, az nem baj, ha alacsony legalább ehetem az édességet:-) nyugalom ettől semmi bajotok nem lesz, én is jól vagyok! Próbálok többször enni kevesebbet, hogy azért nagyon ne essen le! Remélem megnyugodtál egy kicsit! 32 heteske

2009. febr. 20. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem 4.7 volt,majd két óra mulva 4.3.Ne aggodj,nincs semmi baj.
2009. febr. 20. 15:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is most csináltattam éhgyomorra 4,5 volt, terhelés után 4,0.Voltam dokinál azóta nézte és minden ok volt!

Szerintem örülj hogy nem magas, mert az lenne a gond!

2009. febr. 20. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem 4,1 volt a terhelés előtti és 3,6 a terhelés utáni.Az én védőnőmnek sem igazán tetszett,de azt mondta jobb mint a magas:)A 36 hetes éhgyomrim 2,7 lett úgyhogy felülmúltam önmagam.Eddig semmi bajom és az előző terhességemnél is alacsony volt a kisfiam viszont 4450g-al született vagyis különös hatása nincs :)39 hetes km
2009. febr. 20. 17:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A kérdésfeltevő vagyok. Köszönöm a válaszokat! :) Azért aggódom, mert az alacsony vércukorszint tüneteit észlelem folyamatosan: pl állandóan éhes vagyok,fáradt,szédülök,ki van száradva a szám,erős szivdobogásom van stb És a legdurvább, h tegnap még a nyelvem is elzsibbadt. Nagyon ilyesztő. A babám viszont egy picit kövérebb az UH szerint, pedig mi (a szülei) vékony testalkatúak vagyunk. Olvastam vhol, h a cukor miatt túlsúlyos baba lehet, indokolatlanul nagy, amúgy pedig nincs kifejlődve, csak a súlya nagy. Remélem ez nálunk nem igy van!

2009. febr. 20. 17:31
 7/7 anonim ***** válasza:
A 39 hetes vagyok fentebb már írtam :)Nyugodj meg.A nagyobb súly és a nagyobb baba a magas vércukorszintnél jellemző,nem az alacsonynál.Én sem vagyok nagydarab 164/56 voltam,de a babám mégis nagy lett :)
2009. febr. 21. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!