Árt a magzatnak, hogy ha én krimit, thrillert olvasok?
Imádok olvasni, de nem épp romantikus könyveket.
Most kaptam egy kedves ismerőstől egy " lecseszést", hogy amíg terhes vagyok nem olvashatok pszichológiai thrillert, illetve "gyilkolós" könyveket.
Olyan szinten hangoztatta az igazát, hogy csak néztem.
De engem a könyv megnyugtat, kikapcsol.
Azt mondta, hogy majd emiatt pszichopata lesz a gyerekem.
Én csak pilláztam, mert nem gondolnám, hogy habos babos szirupos könyveket kellene olvasnom. Illetve, hogy ez bármilyen hatással lenne a magzatra.
Nyilván ha megszületik, és később szeretni fog olvasni, a korának megfelelő könyveket kap, illetve ennek megfelelő filmet/mesét nézhet mértékkel.
Zavar, hogy még csak 17 hetes vagyok, de már kapom a kioktatást. Persze nem hagytam magam, de veszekedni sem szeretek. Nekem ez a véleményem, neki az, elfogadom. Csak a stílus, a kioktatás, és fél óráig bizonygatta, hogy már most rossz anya vagyok.
Most rosszat teszek mert olvasok?
Most pl holokauszt témájú könyvnek álltam neki.
Jelentem Harry Pottert és ehhez hasonló misztikus, fantasy könyveket (meg egy kis King-et levezetésként) olvastam terhesség alatt mivel rengeteget voltam itthon. (az első nagy Covid idején voltam terhes)
A gyerekem nem tud varázsolni (bár elvileg 8 éves korig kell megmutatkozni a képességnek 😂😂)
Sem egyéb könyvből átvett képessége nincs, sőt eddig pszichopata tüneteket sem produkál, igaz még csak 3,5 éves. 🤣
Ha gonosz, sötét, erőszakos, félelmetes tartalmakat olvasol, akkor ezek a negatív képek megjelennek a pszichédben, energiarendszeredben, ami hatással van a magzatra- ez esetben negatív hatással.
Az embereket sokszor kikerülhetetlenül is érő negatív hatásokhoz képest, a thriller-olvasás negatív hatása annyira elhanyagolható, hogy valószínűleg még a pozitív hatása (hogy kikapcsol és szórakoztat téged) is nagyobb annál.
Szóval: az ismerősödnek "elméletileg" igaza van, "gyakorlatilag" meg annyira elhanyagolható mértékben, hogy nem érdemes vele törődni még kicsit sem.
Ezzel a kioktatásával, kötekedésével máris sokkal több negatív energiát árasztott feléd az ismerősöd, mint a thriller-olvasás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!