28 héttől mennyit kell a magzatnak mozogni minimum?
Bocsi, vszeg kicsit off lesz. Én a 27+4 napon vagyok. Nem számolgatom, de szerencsére elég sűrűn érzem. Néha kimarad 1-2 óra, de viszonylag sűrűn mocorog.
Szerintem az a lényeg, hogy rendszeresen mozogjon. A védőnő legutóbb azt mondta, minden napszakban kell érezni hogy mozog. Azt pedig biztos szoktam/gondolom te is. De ennél nyilván többet mozog.
Kisfiamnál- 4,5 éves eszembe se jutott ezen parázni amugy. Most én is jobban figyelem, de amig szerintem nincs extra nagy szünet (mondjuk fél/1 nap) addig nem hiszem hogx gond lenne.
Minden terhesség más
Az első nálam majd 24 órában mozgott, alig aludtam este is
A kicsinél egész éjszakákat aludtam végig
A nagyobbik kis hiperaktív, a kisebb nyugodt
Ne számolgasd, teljesen felesleges.
Arra figyelj, hogy azért mocorogjon, de görcsösen ne kezd el számolgatni.
Az én fiam volt, hogy reggel bejelentkezett egy jó hólyagboxszal, aztán utána órákig nyugi volt, aztán “eladta a házat” aztán megint órákig pihi. De a legaktívabb mindig este 7-8-tól volt olyan 22:00-00:00-ig, meg hajnalban olyan 4-5 magasságában.
Az ultrahangokat meg jófej módon hátat fordítva végig szunyókálta.. Akkor küldtek lépcsőzni, csokit enni, kávézni, de nem igazán hatotta meg.. Volt olyan, amikor mondták, hogy menjek vissza 30 perc múlva.. visszamentem “hú, most rosszabb, mint volt” :D
Egyébként ha “sokáig” nem érezted, feküdj hanyatt, ne szóljon se tv, se rádió, simogasd meg a pocakod/tegyed a hasadra a kezed.. Nekem ez mindig bevált, rögtön elkezdett ficánkolni. Sőt, utálta ha a jobb oldalamon feküdtem, mindig addig fészkelődött, rugdalt, nyúzott, míg balra nem fordultam. Most meg már alig tudok elaludni a jobb oldalamon, valahogy automatikusan balra fordulok, pedig terhesen nagyon hiányzott. (7 hónapos a kislegény)
A kórházban azt mondták, a nagy étkezések után eltelt egy órában kell meglennie a 10 mozgásnak.
Mikor befektettek csökkent magzatmozgás miatt (amit valójában csak túlreagáltam), így kellett számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!