7 hetes terhes vagyok, napi 1 doboz cigit szívtam el, lehet baja a magzatnak?
Tegnap tudtam meg hogy 7 hetes terhes vagyok, és nagyon sokat dohanyoztam, napi 20 szal,nagyon félek hogy már most vosszafordithatatlan karosodast okoztam a babamnak.... Jart mar így valaki, és érdekelne hogy hogy alakult...
Természetesen mostmar leszokom.
Van tanulmány ami kimutatja, hogy ha a nagymama dohányzik még az unokában is kimutatható lesz.
Régóta tudni lehet, hogy a terhesség alatti dohányzás súlyos problémákat okozhat a magzatnak. Most kiderült, hogy az utódok DNS-e is megváltozik ekkor. A belénk kódolt gének kifejeződése változik meg, így hajlamosabbak lesznek a gyerekek a függőségre is.
A dohányzás miatt lehet korán elöregedő lepény - koraszüléstokozhat vagy azt,hogy a magzat elmarad fejlődésben, iugr- "sorvadt baba" - ez okozhat tanulási viselkedési zavarokat.
Asztma
Stb stb stb
#1. Kezdjük ott, hogy a dohányzó nő petesejtje már eleve nem ideális.
Teljesen téves az az itt puffogtatott elképzelés, hogy x ideig nincs kapcsolat anya és magzat között... Természetesen első pillanattól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!