7 hetes terhes vagyok, napi 1 doboz cigit szívtam el, lehet baja a magzatnak?
Tegnap tudtam meg hogy 7 hetes terhes vagyok, és nagyon sokat dohanyoztam, napi 20 szal,nagyon félek hogy már most vosszafordithatatlan karosodast okoztam a babamnak.... Jart mar így valaki, és érdekelne hogy hogy alakult...
Természetesen mostmar leszokom.
Amúgy csak arról, hogy mennyire sokáig nem tudhatod, hogy mit okozott a dohányzás a gyerekednek. Most már nemcsak azt lehet tudni, hogy ÁTLAGBAN a dohányos nők fiú gyerekeinek alacsonyabb a spermaszáma, mint a nem dohányosokénak, hanem azt is, hogy a dohányos férfiak fiú gyermekeivel is ugyanez a helyzet. Ez meg tipikusan az a dolog, ami akkor fog kiderülni, ha a gyerek saját családot akar alapítani... Lányoknál meg korai menopauzához tudják kötni.
Persze, lehet egészséges gyereke egy láncdohányos, alkoholista drogosnak is, és beteg gyereke egy mintaéletmódot folytató párnak, és a kettő között bármi, de azért az arányok nagyon-nagyon nem mindegyek. És a tényen, hogy igazából sosem lehet benne biztos az ember, hogy nem okozott a dohányzással/ivással/bármi más bizonyítottan magzatkárosító dologg maradandó kárt. De ez a jelenlegi szituáción továbbra sem változtat, ez már megtörtént, visszamenőleg nem lehet jobban csinálni, mostantól kell megpróbálni a lehető legegészségesebben élni, hogy a további ártalmakat elkerülje mind a magzat, mind az anya. Én őszintén kívánom, hogy valóban egészséges legyen az a gyermek.
#35. Hagyja abba a cigit rögtön, igyekezzen egészségesen élni/táplalkozni és reménykedjen.
Ja, meg ne írogasson olyan hülyeségeket, hogy biztos nem lesz semmi gond, nincs összeköttetés meg hogy karosabb egyből lerakni. Ennyi ennyit várunk. Ezt tegye.
36 Kérdés végén ezt írta:
"Természetesen mostmar leszokom."
38 lehet ott az eltérés tényleg.. Ti még az univerzum titkait is megfejtitek, mert az üknagyanyád és még az ő felmenői is egészséges életmódot folytatott
Viccet félretéve a tiszteletet nyilván annak adjuk meg aki megérdemli, de egy idegent nem kérek számon, ilyen stílusban, hogy miből phd-zett a gyereke, hogy bizonyítsa az igazát, miszerint tanulási probléma van. De ha szerinted a bunkóság jogos volt, akkor én inkább örülök, hogy nem úgy nevelkedtem mint te.
Na mindegy is, megyek rágyújtok, és próbálom meglátni az összefüggéseket ebben a bonyolult világban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!