Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az, ami tutira hat a...

Mi az, ami tutira hat a serkék ellen terhesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Holnap töltöm a 15. hetet.

A munkahelyem óvoda és sajnos elkaptam a tetvességet.

Nem most, hanem vagy 2 hete, csak sajnos most derült ki, hogy rengetet serkém van.

A csoportunkban is sok gyerek van.

Érzelmileg nagyon megvisel. Szeretném úgy ki kezelni, hogy ne ártsak mellette a magzatnak.

Paranit sampont használtam az első nap +hajvasalás.

A paranitban ánizs és kókusz olaj van, ez a hatóanyagja.

Utána olvasva azonban az ánizs, mint illó olajat nem ajánják sem gyerekeknek, sem terheseknek egyáltalán, mert erős antidepresszáns hatása van. Ez kissé elkeserített. Hosszú hajamra szinte egy teljes flakont felkentem. Elég sok idő volt felkenni, belélegeztem a kis fürdő szobába.

A serkék száma fogyott. A párom napról napra igyekszik kiszedegetni őket.

Másnap hajvasalás+ almaecetes fésülés + kókuszolajjal kentem be a fejemet és 40 perc után lemostam. Meg a párom tobábbra is szedegette ki a serkéket.

Azonban még most is rengeteg a serke, el vagyok keseredve, félek, hogy ki kel. Nem tudok aludni és egy csomót sírtam màr miatta.

Úgyhogy ma a párom belefáradt nagyon és amelyik szálon volt azt levágta és beleállította ecetes vízbe. Persze nyilván ígyis sok hajam van. Meg azért biztos hogy maradt még. Ma már egész este kókusz olajos hajjal tervezek aludni. Holnap kimosni, kivasalni, aztán nem tudom mi lesz..

Teafaolaj és egyéb illó olajokkal nem szeretnék próbálkozni, mert nem ajánlják. Így is az ánizs zavar nagyon.

:(

2023. szept. 8. 00:23
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Bocsánat értelmetlenül fogalmaztam sok helyeny de fél 1 van és nagyon álmos vagyok, most "végeztünk."

Javítás:A csoportunkban is sok gyerek van, aki tetves. Hogy sok hajam van ígyis azt arra értettem, hogy nagyon sok hajszálat levàgott a párom. A biztos maradt még meg, hogy a végén màr szerintem nem volt olyan alapos, mert fárad ő is.

2023. szept. 8. 00:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Helyen*
2023. szept. 8. 00:27
 3/12 anonim ***** válasza:
42%

Terhesség alatt nem hullik a haj, csak nő, ezt biztosan tudod. Szülés után meg kihullik minden, ami normálisan kihullott volna addig 7-8 hónap alatt. Szóval ilyenkor úgyis sok hajad van és még több lesz.

Serkét forró levegőt fújó hajszárítóval lehet hatékonyan gyilkolászni, de kipróbálnám, hogy Brado kézfertőtlenítő gélt kenek fel, majd leöblít, valszeg annyi alkohol úgyse szívódik belőle fel, ill.intim lemosóval mosni hajat a végén, az savas, pl. Sába illatmentes, aztán a serkefésű. Vagy ha félsz a felszívódástól, akkor kézfertőtlenítő-géles fésűvel gereblyézni állandóan.

2023. szept. 8. 02:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az anizs a világon semmit nem fog csinálni a magzattal ha a fejedre kened.

Egyébként tetű fésű orrverzesig. Életemben egyszer voltam tetves egy nyári taboroztatas után, és használtam sampont, de a napi többszöri, rigorozus fesules segített gyorsan megoldani a problémát.

2023. szept. 8. 03:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos általános iskolás koromban sokat voltam tetves... Hiába kezeltük ki, mikor az osztályban mindig volt, és el is kaptam.

Akkor szűnt meg ez az egész végleg, mikor befestettük a hajamat.

Feltűnt, hogy anyukám meg tesóm nem kapja el otthon tőlem, én meg a suliban rendszeresen...

Nem tudom, mennyi tudományos alapja van, hogy festett hajba nem mászik, de az biztos, hogy mikor befestettük, utána soha az életben nem jött vissza ez a dolog.

2023. szept. 8. 04:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Kézfertőtlenitő meg hajszárító és ánizsolaj? Ezektől nem fog egy szem tetű és serke sem elpusztulni. Szerintem is marad a tetű fésű,illetve a dianna, nem tudom ez milyen néven fut ma. Állítólag mamám 30 éve ezzel kezelte apu fejét. Az én ovis csoportomban is rengeteg a tetves gyerek, plusz hozzá hogy ők sosem fogják a gyereket kipucolni, mert a védőnő is fosik úgy hozzájuk állni. Tehát napiszinten veszélyben vagyok én is. Volt is már tetű és serke is a hajamban, sőt a családom is elkapta tőlem. Annyi tanácsot még adhatok hogy levendula olajjal kend be a tarkód és a füled mögött, állítólag ez elriasztja őket.
2023. szept. 8. 05:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A Pedexnél jobb szer nincs. A leírásban nincs, hogy ellenjavalt terhesség esetén.
2023. szept. 8. 07:51
 8/12 anonim ***** válasza:
28%
Tetűirtó és tetűfésű. Vagy a nullás gép.
2023. szept. 8. 07:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi nektek!
2023. szept. 8. 09:32
 10/12 anonim ***** válasza:
52%

Azt tudni kell, hogy a szesz a serkéket nem pusztítja el, elég ha csak egy túléli.

A kifejlett mocsadékokat igen, de a serkéket sajnos nem feltétlenül.

Meg kell tőlük szabadulni.

Lehet, hogy túl drasztikus, de ilyen esetben én simán bevallanék egy rövidebb fazont.

Sajnos nem vicc a tetű, volt már aki bele is halt a tetvességbe.

2023. szept. 8. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!