Terhesen oltatni Covid ellen?
15 hetes veszélyeztetett terhes vagyok és a háziorvosom ajánlotta hogy a második trimeszterben már oltassam be magamat.
Regisztráltam már 2 hete, választ, hívást még nem kaptam. Bevallom egy kicsit félek. Igaz olvastam, hogy nem okoz vetélést a vakcina, de egy kicsit tartok tőle.
Van aki már oltatott? Ugye nem lett semmi baj?
ne oltakozz, neked már a magzatért is felelni kell
1,5 éve nem lehetett oltani a kismamákat, eltelt most pár hónap és lehet mégis.....
érdekes
Regisztráció után felhívtam a háziorvost, hogy regisztráltam, tudott róla, 2 nap múlva hívtak is, oltáskor voltam 30 hetes terhes. Nem volt semmilyen mellékhatás, pici karfájdalom, ami 2 nap múlva megszűnt, de ez természetes mivel izomszöveten mindenen keresztül szúrják a tűt..sőt..a többi mellékhatás is teljesen természetes. Világszerte több országban oltják a kismamákat, rengeteg teszten keresztül ment ez az oltás, nagyon sok szakember gondolkodott ezen a kérdésen.. józan paraszti ésszel is úgy gondolom, hogy nem kell tőle félni..tapasztalat, hogy terhesként ha kérdezek valamit háziorvostól/védőnőtől a végső szó mindig az hogy kérdezzem meg azért a nőgyógyászt..annyira nem merik vállalni a felelősséget..pedig nem nagy dolgokról van szó..valamint mivel úgymond szakmabeliként nagyjából van fogalmam arról hogy megy egy gyógyszer "kiengedése" a gyárból úgy gondolom felesleges kelteni a pánikot és ennyire óckodni ettől a lehetőségtől. Egy veszélyeztetett terhességnél a vírus többet árt mint a vakcina..de ezt a nagy ellenállást a nem terheseknél nem értem főként..Mo lakosságának kb 60-70%a akkora önpusztító életmódot folytat hogy nem igaz..cigi, pia, egészségtelen étkezés, rossz higiéniai körülmények, permetszeres zöldség gyümölcs (sajnos tapasztalat hogy a permetszeres zöldséget idő nap előtt fogyasztják sokan kistermelők) magukra kennek sokan kínaikba/wishen/ebayen vásárolt ellenőrizetlen termékeket amik kb föld alatti "laborokban" lettek kikotyvasztva ki tudja miből és milyen körülmények között..nulla minőségbiztosítás..és komolyan a vakcinától tartunk? Egy terhes nőnél megértem, ha fontolóra veszi a dolgot, de a fent leírtak alapján úgy gondolom nem kell tartani tőle.. inkább a vakcina amit ismernek tudják hogy működik, mint a vírus vagy éppen mutációi ami sokkal de sokkal több veszélyt jelent mind a magzatra mind az anyára és nem tudjuk "mivé" mutálódik :) Jó babavárást! :)
35+4 hetes, vesz.terhes ,gyógyszeripari lab.technikus kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!