Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez normális vérnyomás 18 hetesen?

Ez normális vérnyomás 18 hetesen?

Figyelt kérdés
Eddig mindig 110/65 és 120/70 között volt a vérnyomásom. Ma ittam 3szor ilyen 3in1 kávét (eddig nem tudtam meginni, csak pár napja) és egy órája mikor csak úgy kíváncsiságból megmértem a vérnyomásom 136/80 volt. Aztán utána mikor újra mértem, már csak 129,127,126 volt. Nagyon ideges vagyok most emiatt. Eddig örültem, hogy alacsony a vérnyomásom, most parázok, hogy mitől volt ilyen magas. Szerintetek hívjam fel ezzel holnap a védőnőt, vagy sem? Első terhességem és nem tudom mikor mi az oké és mikor kell aggódni és sajnos alapból nagyon aggódós típus vagyok.

2023. szept. 7. 17:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Remélem igazad van/lesz.
2023. szept. 7. 17:42
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

1-es vagyok.

Nem azzal van a gond, hogy hű de sok koffein van a nescafé 3:1 kávéban, hanem azzal, hogy hirtelen kezdtél el napi 3-at inni.

És nem csak a koffein, hanem a benne lévő cukor is emeli ám a vérnyomást.

A védőnő pedig rosszul mondta, a babának egyáltalán nem jó a koffein, mert megemeli a pulzusát. Persze az ember nem tud teljesen lemondani a koffeinről és nem is kell, de azért napi 1-2 kávé legyen már elég egy kismamának, főleg ha előtte hetekig/hónapokig nem ittad és túlélted. Tényleg nem tesz jót se neked, se a babának ha sokat kávézol.

2023. szept. 7. 17:43
 13/20 A kérdező kommentje:
De a babának és nekem sem tesz jót ha amúgy meg szédülök és ajuldozok az alacsonyabb vérnyomásom miatt. De igazad lehet, hogy ma túl toltam az adagot. Ezentúl max egyet iszok ,ha nagyon alacsony lenne a vérnyomásom és szédelegnék.
2023. szept. 7. 18:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Azóta amúgy mértem 141/83-at, két perc múlva meg 131/79-et. Múltkor a manuális vérnyomás mérőben kifolyt az elem. Most arra gondolok, hogy lehet nem is velem van a gond, hanem a gép romlott el.
2023. szept. 7. 18:13
 15/20 A kérdező kommentje:
Ja hazaér a férjem, akinek enyhén magas a vérnyomása , megkérem, mérje meg ő is magának és ha neki is kiugró értéket mutat, akkor a vérnyomásmérő ment tönkre. Mert azért két perc alatt 141-ről 131-re nem normalis, hogy lemegy.
2023. szept. 7. 18:15
 16/20 egészségszertár ***** válasza:
62%
Szia. Ha nagyon kávé hiányod lenne, de nem szeretnél koffeint bevinni ajánlom az Inka Classic gabonakávét. Élelmi rostokban gazdag, többek között árpát, rozst és értékes cikóriát tartalmaz. Én nagyon szeretem az ízét is, hozza a kávézás élményét és közben egészséges is. [link]
2023. szept. 7. 18:25
 17/20 anonim ***** válasza:
62%
136/80 nem is magas, igazából nem értelek. Ha most elkezdenel tornázni felmenne 200-ra és nem vetelnel el tőle, nem történne semmi, amikor abbahagynad a mozgást visszamenne. Ilyen a vérnyomás, így működik, akkor van baj ha tartósan (minden meresnel) 140/90 fölött van.
2023. szept. 7. 18:25
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi. Igazából nem tudom miért kávéztam, mert fel nem ébredtem tőle, meg most hogy hónapokig nem ittam sem hiányzott, most sem ittam volna ha az alacsonyabb vérnyomásom miatt nem szédelegnék. Lehet inkább marad a szedelges.
2023. szept. 7. 18:27
 19/20 A kérdező kommentje:
17-es. Köszönöm a segítséged neked is!
2023. szept. 7. 18:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Azt ne csináld, hogy 2 perc múlva újra méred, mert semmi értelme. Napi 3x mérd egy pár napon keresztül. Reggel, nap közben és este. Ha 140 felett van, hívd a dokit vagy a védőnőt. De azt is figyeld, mikor ittál kávét a nap folyamán.

Én terhesség alatt nem tudtam meginni a kávét, pedig amúgy nagy kávés vagyok. Szülés után kb.1 hónapig ez volt. Aztán amikor újra ittam, azt hittem, kiesik a szívem a helyéről. :) Nem voltam hozzászokva.

2023. szept. 8. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!