Normális, hogy 27 hetesen 102/66-os vérnyomásom van 120-as pulzussal?
Figyelt kérdés
Már 1-2 hete figyelem és érzem, hogy nagyon dobog a szivem és sajnos nagyon fáradékony is lettem ettől. Ha csinálok vmit, egyből 120nál is feljebb megy a pulzusom és akkor végem... Tudom, h a kismamáknak megemelkedik egy kicsit, de mivel 60-70 között van a normális érték, nem hiszem, h dulplájára kellett volna növekednie. Igaz, h híztam (eddig 9 kilót), de talán ez nem olyan sok. Mitől lehet ez? Van valaki más is így?2008. márc. 5. 08:29
1/4 anonim válasza:
Teljesen normális. A szived 50-60°%-al többet ver, hogy ellása a babát. Bár olyan 100-110 között szokott beállni, de a 120 sem vészes. A védőnőd úgyis méri gyakran, szólha ha gond van.
Én is 26 hetes vagyok hasonló paraméterekkel, de csak 2 kiló van rajtam...
2/4 anonim válasza:
Nekem alapból 100-as a pulzusom, nem szedek rá semmit.Sokszor ha mozgok ahogy írod nekem is 120 vagy több, de eddig nem okozott gondot, ha úgy érzed fulladsz,nem bírod lasssíts,pihenj, ne szaladj sehová, hidd elminden megvár.És ami fontos az orvosodnak említsd meg,egyenlőre az enyém sem csinl semmit, de hakell van megoldás.Boldog babavárást!!
3/4 anonim válasza:
Nekem is hasonló értékeim voltak (125-126), de a kardiológus is azt mondta, hogy terhesség alatt normálisnak számít az ilyen magas pulzusszám. Gyógyszert nem adnak ilyenkor rá, max. növelni tudod a magnéziumbevitelt. Nekem egyébként bevált a magnézium. A pulzusom már csak 100-110 körül van. A vérnyomás még mindig alacsony, de inkább alacsony legyen, mint magas...
4/4 anonim válasza:
Szia! Tegnap voltam védőnőnél 140/92 p. 120 volt a vérnyomásom. Kérdezték hogy jól vagyok-e, a Baba előtt nagyon alacsony volt a vérnyomásom. Azt mondták minden rendben van.
Szintén 27 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!