36+1 hetes vagyok, alapból magas vérnyomással kezelnek, napi 4x1 dopegyt.140/100 körül van a vérnyomásom,100-as pulzussal álltalában. Ez még normális?
szia
terhesség alatt nekem is felment a vérnyomásom, a 20 héttől szedem a dopegytet
előbb csak 2*1, aztán 3*1 kellett szedni, a 28 héttől 4*1 szedtem
most vagyok a 38 héten és tegnap duplájára emelték, mert egy hét alatt többször is kilengett a vérnyomásom, 150/96 - 122 pulzussal
ráadásul elkezdett dagadni a lábam, és minimális fehérje is kimutatható a vizeletben,
a dokim szerint az a jó, ha a vérnyomás 130/90 alatt marad, igy nem öregszik a méhlepény
Sziasztok!
Olvasgatlak bennetek és nem értem, hogy nekem miért csak napi 1x1 dopegytet írt fel a háziorvosom, mikor 174/135 a vérnyomásom, a pulzusom 105. Bár most hogy szedem az orvosságot már 1hónapja, lejebb ment 154/115-re. Épp ma hívtam fel és kérdeztem, hogy nem kellene több orvosságot szednem, mert mindenhol azt olvastam, hogy többet szednek. Erre mondta, hogy akkor legyen 2x1. Szóval nem értem. Lehet dokit kellene váltanom?? Egyébként még sajna nem vagyok terhes, de remélem rövidesen az leszek,de elöbb szeretném, ha beállítanák a vérnyomásom. De így...
Az utolsó válaszolónak írom. :) Amikor eldöntöttük, hogy jöhet a baba, akkor ezt közöltük orvossal, mondta, hogy rendben, akkor Dopegyt. 2évig szedtem. Azért nem szokták adni, mert eléggé elavult és gyenge gyógyszer.
Utolsó előttinek. Durva amit az orvosod csinál. Minimum 3x1-et kéne szedned, vagy mellé valamit. Nekem önmagában a Dopegyt semmit nem ér.
nekem is beállították a dopegytet,mikor még csak terveztük a babót.felhívtam a dokit,azt mondta,álljunk át a 4x2-re,és minden héten vérkép-vizelet,és minden vizsgálat.köszi a válaszokat,könnyű szülést mindenkinek!
38+1heteske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!