Terhességi magas vérnyomással mire számíthatok?
Ma többször is magas értéket mértek nekem a rendelőben, 140 fölé is ment, a pulzusom meg 100-120 között. Kaptam itthonra mérőt, 2 napig ellenőriznem kell, aztán eldöntik, hogy mi legyen...
Megijedtem! Előfordulhat, hogy kórházba kerülök? Van, akinek sikerölt gyógyszerrel beállítani?
18 hetes kismama
Szia!
Nekem ismerősöm volt így, nem tudták neki beállítani, befektették, és végig benn is volt, csak hétvégéken mehetett néha-néha haza, de egész jól bírta, és ott viszont mindig normális volt neki, mivel feküdt egész nap, meg mérték, figyelték.
Hidd el, feleslegesen nem fognak befektetni, de ha kell, akkor kell.
Nagyon veszélyes tud ez lenni, ha tényleg felugrik, meghalhat a babád, akkor jobb, ha ott vagy a kórházban, ahol egyből tudják csökkenteni.
De azért ez nem tipikus szerintem, a 140 nem olyan vészes, ennek a lánynak folyamatosan 150-160 volt.
Nekem meg az elején fel-fel ment 140 köré a vérnyomim, a pulzusom meg, volt, hogy 140-re is, de aztán szépen beállt, csak nagyon sokat kellett pihennem...
üdv:37 heteske
Köszönöm a kedves kommenteket és a megnyugtatást!
Nehéz pihennem, mert van egy 2 éves lányom, és fél állásban dolgozom is, de most jól megijesztettek, úgyhogy visszafogom magam! Nem akarok kórházban végezni!!!
Köszi még egyszer mindenkinek!
Utolsóval teljesen egyetértek! A fenének kell belerakni másba a frászt!??
Velem is eugyanezt csinálták. Nekem már 10 hetesen megugrott a vérnyomáson 140 és 160 volt, persze "kedves" ismerősök egyből jöttek a 26 hétre született babával stb. Mondanom sem kell, nagyon jót tettek a vérnyomásomnak...:S Na onnantól kezdve, ha valaki elkezdte mondani, hogy így befektetnek, meg úgy toxémia már az elején leállítottam, és sz@rtam rá ha megsértődik. NEM EZZEL SEGÍT!
A lényeg: 10. hetesen kaptam Dopegytet 3x féllel kezdték, naponta mértem a vérnyomásom és ezzel a kis adaggal 120-125 között volt a vérnyomásom, 20 hetesen tettek rám egy napig fél óránként mérő monitort és az is teljesen normális értéket adott, most elég a napi 2xfél gyógyi. Ha feljebb menne, akkor is lehetne az adagot egészen 3x2-ig emelni, DE erre szerintem nem kerül sor.
Szóval nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, ne foglalkozz mással, próbál megnyugodni, RENGETEGET segít.
Ja és még valami, lehetőleg csökkentsd a só bevitelt, az is számít.
Boldog babavárást!
28 hetes km
szia
Nekem a 20. héten be kellett feküdnöm,mert nagyon magas volt,3 napig voltam benn,azalatt beállították,kikísérletezték hogy milyen gyógyszer kell.Utána minden rendben volt,az utolsó 2 hetet töltöttem benn és császár lett a vége,de nekem volt hogy 200 fölé ment.Ne aggódj,én örültem volna a te 140-ednek :)
Vigyázz magadra,figyeld nem e vizesedsz.És ne egyél sok sót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!