Ez normális vérnyomás 18 hetesen?
140/90-ig teljesen normális.
Stresszhelyzetben pl.: orvosnál is lehet magasabb a vérnyomás.
Ha meg hirtelen ilyen sok koffeint iszol, akkor nincs min csodálkozni.
Nyugi, a kávé felviszi a vérnyomást. Plusz csomó minden befolyásolhatja. Nekem az amúgy 95/60-110/70 körüli vérnyomásom dokinál felugrik 146/90-ig. :D Úgy kellett győzködnöm a háziorvost meg a védőnőt, hogy nem, nekem full normális vérnyomásom van, csak ha más méri, felugrik. Főleg azóta, amióta még rá is stresszeltettek... Aztán kiegyeztünk abban, hogy méregetem itthon, fotózom, hogy ha valaki bele akarna kötni, akkor tudjam mutogatni.
Ha az megnyugtat, akkor pár napig mérd három napszakban, és meglátod, hogy mi a valós érték. De nyugi, egyetlen érték semmit sem számít.
Azért akkor végképp ne csodálkozz, hogy ha hónapok óta nem ittál kávét, és hirtelen megiszol ennyit, akkor felviszi a vérnyomásod :D. Nincs hozzászokva a szervezeted, így nyilván tök másként reagál, mintha hónapok óta minden nap megittál volna hármat.
Nem lesz itt semmi gond, kicsit "lesokkoltad" a szervezeted. Meg látszik is amúgy, hogy szépen ment lefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!