Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez normális vérnyomás 18 hetesen?

Ez normális vérnyomás 18 hetesen?

Figyelt kérdés
Eddig mindig 110/65 és 120/70 között volt a vérnyomásom. Ma ittam 3szor ilyen 3in1 kávét (eddig nem tudtam meginni, csak pár napja) és egy órája mikor csak úgy kíváncsiságból megmértem a vérnyomásom 136/80 volt. Aztán utána mikor újra mértem, már csak 129,127,126 volt. Nagyon ideges vagyok most emiatt. Eddig örültem, hogy alacsony a vérnyomásom, most parázok, hogy mitől volt ilyen magas. Szerintetek hívjam fel ezzel holnap a védőnőt, vagy sem? Első terhességem és nem tudom mikor mi az oké és mikor kell aggódni és sajnos alapból nagyon aggódós típus vagyok.

2023. szept. 7. 17:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

140/90-ig teljesen normális.

Stresszhelyzetben pl.: orvosnál is lehet magasabb a vérnyomás.

Ha meg hirtelen ilyen sok koffeint iszol, akkor nincs min csodálkozni.

2023. szept. 7. 17:05
 2/20 anonim ***** válasza:
84%
Normális, a 140/90 feletti is csak akkor baj ha többször mérsz ennyit, a nap folyamán felugorhat néha, normális dolog.
2023. szept. 7. 17:13
 3/20 A kérdező kommentje:
Egyes! Mert olyan sok koffein lehet ezekben az instant kávéporokban? Nekem a védőnő azt mondta, nyugodtan ihatok napi kettő rendesen főzött kávét, mert ugye picit alacsony a vérnyomásom és van ,hogy reggel ha felkelek ,vagy ha front jön szédelgek. Nem hittem , hogy ez a Nescafé 3in1 ilyen erős kávé.
2023. szept. 7. 17:18
 4/20 A kérdező kommentje:
Kettes! Hát remélem.
2023. szept. 7. 17:19
 5/20 anonim ***** válasza:
Kávé...nekem is hiába semmittelen kávékat ittam, akkor is megdobta a vérnyomásomat. A szívemet pedig érezhetően felpörgette. Bár ez előtte is így volt mindig.
2023. szept. 7. 17:23
 6/20 anonim ***** válasza:
83%

Nyugi, a kávé felviszi a vérnyomást. Plusz csomó minden befolyásolhatja. Nekem az amúgy 95/60-110/70 körüli vérnyomásom dokinál felugrik 146/90-ig. :D Úgy kellett győzködnöm a háziorvost meg a védőnőt, hogy nem, nekem full normális vérnyomásom van, csak ha más méri, felugrik. Főleg azóta, amióta még rá is stresszeltettek... Aztán kiegyeztünk abban, hogy méregetem itthon, fotózom, hogy ha valaki bele akarna kötni, akkor tudjam mutogatni.

Ha az megnyugtat, akkor pár napig mérd három napszakban, és meglátod, hogy mi a valós érték. De nyugi, egyetlen érték semmit sem számít.

2023. szept. 7. 17:25
 7/20 A kérdező kommentje:
Amúgy terhesség előtt nagy kávés voltam, de csak tejeskàvét ittam , vagy kapszulás tejes kávét, de napi 4-et. Akkor volt átlagban a vérnyomásom ilyen százhuszonpàr/hetvenegy kettő. De már több mint négy hónapja nem ittam semennyi kávét és kb 3-4 napja kezdtem el de csak napi egyet . Ma volt az első nap, hogy hármat ittam.
2023. szept. 7. 17:26
 8/20 A kérdező kommentje:
Ötös! Köszi a választ. Nem hittem, hogy ennyit számít ez a "semmi kis kávé". Bár terhesség alatt mindenre másképp reagál a szervezet, ezt már megfigyeltem.
2023. szept. 7. 17:28
 9/20 A kérdező kommentje:
Hatos! Neked is köszönöm. Kicsit megnyugodtam. Este még majd megmérem , meg holnap is , aztán meglátom. Csak mindennel nem akarom a védőnőt sem zaklatni, így is hívom épp elégszer (a paràim miatt).
2023. szept. 7. 17:30
 10/20 anonim ***** válasza:
62%

Azért akkor végképp ne csodálkozz, hogy ha hónapok óta nem ittál kávét, és hirtelen megiszol ennyit, akkor felviszi a vérnyomásod :D. Nincs hozzászokva a szervezeted, így nyilván tök másként reagál, mintha hónapok óta minden nap megittál volna hármat.

Nem lesz itt semmi gond, kicsit "lesokkoltad" a szervezeted. Meg látszik is amúgy, hogy szépen ment lefelé.

2023. szept. 7. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!