Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 34/35 hetesen foghúzást...

34/35 hetesen foghúzást bevállalnátok?

Figyelt kérdés

Elkezdett fájdogálni egy lyukas fogam. Korábban voltam vele dokinál, de mivel bölcsességfogról van szó, nem tömi be, majd kihúzza, ha megszültem. Akkor még nem fájt.

Mit csináljak? Húznak így a 34-35 hét környékén fogat?

2023. szept. 1. 14:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem gyökérkezelték az elsőt, ráadásul érzésteleítővel mert már a csont is begyulladt. Sőt még antibiotikumot is szedhettem. 36 hetes voltam
2023. szept. 1. 14:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked nem lehet gyökérkezelni (nem mindenkinek lehet, valakinél nem férni jól hozzá) akkor inkább kihúzatnám most. Lutri, hogy egy-két hét múlva elkezd-e elviselhetetlenül fájni, és akkor még rosszabb lesz. Plusz az újszülött mellől se lesz jó a fogorvoshoz rohangálni.
2023. szept. 1. 15:46
 3/4 anonim ***** válasza:
36 hetesen kihúzták, jobb volt mint szenvedni l.
2023. szept. 1. 15:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Kellő elővigyázatosság mellett lehet terhesen fogat húzni, ha panaszos és nem lehet másképp megoldani (töméssel, gyökérkezeléssel...). Érzéstelenítést is kaphatsz. Azért szokták a második trimesztert ajánlani, mert az elsőben sok kismama émelyeg, ha még a szájukban "túrkálnak" lehet kidobja a taccsot. A harmadikban meg már kényelmetlen lehet sokáig egyhelyben, a fogászati székben ülni. Nyilván a legjobb terhesség elött elvégezni amit lehet, vagy szülés után. De ha begyullad az nagyobb bajt okozhat, mint egy foghúzás. (Mivel fáj, nem csak érzékeny, már elérte a pulpa kamrát. Onnan elég gyorsan tud tályogot is okozni, vagy akár csonthártya gyulladást)
2023. szept. 1. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!