Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit árt magzatának az a...

Mennyit árt magzatának az a kismama, aki főétkezések után elszív egy cigarettát, azaz naponta hármat?

Figyelt kérdés

2023. aug. 29. 09:40
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
24%

Le lehet írni a tényeket (hogy pontosan milyen negatív hatások korrelálnak az anya dohányzásával, hogy milyen káros hatásmechanizmusokat ismerünk, pl. hogy oxigénhiányt okoz). Le lehet írni, hogy ez tényleg nagyon fontos, ha nem megy egyedül, keressen segítséget.

Vagy el lehet kezdeni pocskondiázni az anyát. Hogy milyen szar alak, ennyit se tud megtenni, majd biztos mikor más erőfeszítést kéne tenni a baba miatt, azt se teszi meg stb stb.

Egyik sem buksisimi. Nyilván senki nem írja, hogy milyen jót tesz a babának a füst, mert ez nincs így. De ahogy más függőségek esetén, a pocskondiázás ebben az esetben sem segít.

Szerintem erre gondolt a kérdező.

2023. aug. 29. 15:48
 32/40 anonim ***** válasza:
73%
Na de akkor se hazudja azt, hogy ez egy "pszichológiai teszt". :DD
2023. aug. 29. 17:16
 33/40 anonim válasza:
100%

Krva sokat

Ha még a cigiről sem tudsz lemondani akkor miért vállalsz gyereket? a kettő együtt nem megy

2023. aug. 31. 17:26
 34/40 anonim válasza:
77%
Kamuzik, egy cigis anya már ha lehet annak nevezni az ikyet és most beadja hogy ja nem ez csak teszt xd
2023. szept. 1. 00:00
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteget olvastam a témában.

Én nem dohányzom, de a férjem igen. De a közelemben soha nem gyújt rá. Még az utcán is kikerülöm a dohányosokat .

Számomra az is felháborító, mikor valaki tömegben gyújt rá, össze vissza mindenki arcába fújja a füstöt. A passzív dohányzás is van olyan egészségtelen mint a "sima", sőt.

Azt pedig végképp nem értem, hogy aki az anyaságra készül, miért nem szokik le. Tudom nehéz, de egy baba egészsége nem elég motiváció?

2023. szept. 1. 17:18
 36/40 anonim válasza:
8 as: Én úgy tudom hogy a nikotin méreg a szervezet számára. A rendszeres dohányzóknál a szervezet próbál ellenanyagot termelni. Az alkalmi dohányzóknál ez a termelés elmarad. Így a kevesebb ártalmasabb.
2023. szept. 2. 00:53
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Régen olvastam egy tesztet ami szerint az elszivott cigi hatóanyaga 10 perc után mérhető a magzatvízben, szóval effektíve dohányost csinálsz a gyerekből.

Kiszámíthatatlan hogy az a 300 különböző vegyi anyag (nem írtam el, 300 db, és abból a nikotin csak 1) amivel a cigiket átitatják mit fog hosszú távon okozni a fejlödő szervezetnek, de valamilyen negatív hatása biztosan lesz.

2023. szept. 2. 07:55
 38/40 anonim ***** válasza:
0%

Én sokat ismerek akik cigiztek terhesség alatt, és semmi bajuk nem lett a babáiknak. Szerencsére.

Személy szerint én dohányoztam még nem maradtam terhes, és utána is addig még meg nem tudtam (6. hét). Mikor megtudtam automatikusan le raktam. De körülöttem sokan dohányoznak társaságban. Nagyon zavar! De ez én vagyok. Pont tegnap volt erről szó az egyik ismerősömmel beszélgettünk. Akinek már meg született a babája. (Nekem még nem). Mondtam, hogy nekem mennyire hiányzik a cigi, de még egy jó ideig nem gyújtok rá majd szoptatás és társai miatt sem. Erre kérdezte, hogy én egyből le raktam mikor megtudtam, hogy babát várok? Mondtam igen. Mert hogy neki a doki azt mondta, hogyha nagyon szenved le rakni a cigit akkor attól függetlenül h terhes inkább minden nap szívjon el egy két szálat, és így fokozatosan rakja le. Ő így is tett, egészséges “nagylánya” van.

2023. szept. 2. 23:00
 39/40 anonim ***** válasza:
42%
ha már feltetted a kérdést, akkor már jó úton jársz.
2023. szept. 3. 10:04
 40/40 anonim válasza:
50%

Pont hogy probléma hogy egyáltalán ezt a kérdés hogy árt e

Szó sincs arról hogy abba akarja hagyni csak érdekli mekkora baj lesz belőle

2023. szept. 26. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!