Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 3 trimeszterben naponta...

Bogica0616 kérdése:

A 3 trimeszterben naponta mennyi kalóriát ehetek, hogy max 3 kilót hízzak 13 hét alatt?

Figyelt kérdés
Túl sokat híztam az 1 és a 2 trimeszterben jelenleg 67 kilo vagyok és 158 cm. 54 kg voltam a terhesség elején normál testtömegű.A napi aktivitásom kimerül főzés, mosás, takarítás és pakolásban. Naponta plusz sétálok kb fél órát lassú tempóban. Több nem megy sajnos. A cukor terhelésem jó.
2023. aug. 2. 16:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Abba a 3 kg-ba a baba növekedését is belekalkuláltad?

Egyébként tök egyéni, lehetetlen megmondani. Vizesedhetsz is, az is meglátszik a mérlegen. Akkor mit csinálsz, éhezteted magad?

Étkezz egészségesen, sok zöldség, aztán nagy tényleges hízás nem lehet.

2023. aug. 2. 17:07
 2/16 A kérdező kommentje:
13-15 kg híztam a 27. hétig. Éheztetni nem akarom magam, de ahány kalkulátort nézek annyi napi kalóriát ír. Van amelyik szerint 1500 az alap van ami szerint 2000 az alap erre még rájön a baba szükséglete 500 kalória. Tanácsot szeretnék kérni, hogy kb mi a valós napi bevitel.
2023. aug. 2. 17:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ez mennyire lehetseges. Pont most fog fokozatosan, de nagyot noni a baba, plusz viz is lesz…

Elmeletileg egyebkent jol szamolnal alapvetoen, ha az alapanyagcsere+500 kaloriat veszed, de erre meg lehet ra kene dobni valamennyit, mert nem a fogyas, hanem a sulytartas lenne a cel. Viszont ezt igy terhesen nehez beloni, en nem biztos, hogy pont most kezdenek kaloriat szamolni.

Az miert nem eleg, ha szimplan odafigyelsz? Lassan felszivodo szenhidratok, sovany hus, zoldseg, gyumolcs.

Aztan majd szules utan johet a szamolas, de ha tervezel szoptatni, akkor azt is ovatosan kell, ki kell tapasztalni, hogyan.

2023. aug. 2. 19:04
 4/16 anonim ***** válasza:
11%
Hogy a francba hiztál annyit? én a 14.héten vagyok és egy dekát nem híztam, inkább fogytam mert hánytam.
2023. aug. 2. 22:30
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

4# azért fogytál, mert hánytál!

Ha nem tudsz értelmeset válaszolni akkor inkább ne írj semmit. Nem azért tett fel egy kérdést, hogy kapjon egy hogy a francba híztál annyit választ, mert te fogytál. Hát nem vagyunk egyformák!

Kérdező: figyelj oda az étkezésedre. Amennyire csak tudsz. Lehet hogy több fel fog menni mint 3 kg, de ne keseredj el. Mint ahogy írták a baba most kezd nagyot nőni meg plussz a víz! Nyugtasson a tudat h szülés után ez le fog menni. Most meg a baba és a te egészséged a fontos! 🙂

2023. aug. 3. 06:16
 6/16 anonim ***** válasza:
23%
Bocsánat csak érdekel mert egy hónapja már jól eszek nem hányok és ígysem hízok de szeretnék, ezért érdekel.
2023. aug. 3. 07:01
 7/16 anonim ***** válasza:

Hát most már mindegy (nem gonoszkodásból, tapasztalatból írom). Lesz a vége kb 72 kg is, simán. Most fog még csak beindulni a vizesedés is.

Majd a következő babánàl jobban figyelj az elején, mert nagyon elszaladt a ló valószínűleg. Miket ettél kb? Többet is ettél?

Azért még odafigyelni tudsz most is.

2023. aug. 3. 07:11
 8/16 anonim ***** válasza:
Egyél annyira egészségesen, amennyire csak tudsz (nem keveset, egészségeset!), és a többit engedd el. Menj el sétálni, ha tudsz, hogy mozogj picit. De ezen kívül ne ebben a 3 hónapban kísérletezz a babán, hogy mit bír. Lehet, hogy szoptatás alatt fogyni fogsz, mint a veszedelem és felesleges volt minden kínlódás és kockázat, amit most csinálsz. 3 hónap alatt nem lehet visszahozhatatlanul elhízni, pláne ha aktívan figyelsz rá. Ne éheztesd magad.
2023. aug. 3. 08:27
 9/16 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Igen pl én 15 kg-t híztam, mondjuk ettem is érte. A szoptatàs úgy le"zabálta" a maradékot rólam, hogy 52 kg-ra fogytam 3 hónap alatt (53 volt a kezdő súlyom terhesség előtt)
2023. aug. 3. 09:08
 10/16 anonim ***** válasza:
Èn 15 16 kg híztam. A harmadik trimeszterben visszatért a hányinger, így akkor keveset ettem. De a baba is nőtt, meg nagyon vízesedtem. Szülès után 4 hèttel vagyok. Plusz 2-3 kg maradt.
2023. aug. 3. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!