Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit célszerű előre megvásárolni?

Mit célszerű előre megvásárolni?

Figyelt kérdés

Nem tudom még elgondolni sem hogy mit lehet venni?

Azt gondolom a babakocsi, ágy pellenkázó célszerű ha megvan. Egy csomó ruhát kapni fogok, már előre tudom akkor miket kell venni? Cumisüveg??? Szoptatni szeretnék. Lehet laikus vagyok de nem reagálom túl az biztos. Segítetek? Mi nem állunk túl jól így flancolni nem tudunk majd.

2008. jan. 6. 22:15
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Na lássuk csak, mire is van szükség... Én sem vagyok valami pénzes, szóval próbálok visszagondolni, hogy mi volt az, amit megvettem és tényleg használtam is. Jó ha van ágynemű, bár az nem túl olcsó (a gyerekpaplan és a hozzá való huzat igen drága), kell egy-két pléd. Cumisüvegből nem árt legalább kettőt beszerezni, mert a tea a szoptatás mellett is jó a babának, főleg olyan helyen, ahol száraz a levegő és szomjas. Meg lehet, hogy egyszer-egyszer fejned kell és úgy adni (nekem pl. egy hétig cumisüvegből kapta a tejet a fiam, mert olyan sebesre rágta a mellem). Ja, a mellszívót is jó előre beszerezni, azt mindenképp használni kell, de csak kb. egy hónapig, ezért erre ne költs sokat, patikában lehet kapni olcsó kézi változatot, az is nagyon megfelel. Pelenka mindenképpen legyen otthon, de a legkisebb fajtából (New Born, vagy hasonló) egy nagy csomagból ne vegyél többet, mert hamar kinövi és a második faját is már négy kilós gyerekre rá lehet adni, azt a súlyt pedig hamar eléri.

Ruhákat ha kapsz, fontos, hogy legyen köztük négy body, négy rugi, ez elsőre elég.

Jó ha van haskötő bugyid, bár ez elég drága. Az enyém 6000 forint volt, hát nem olcsó, de nagyon jót tesz a viselete. Az enyémet úgy hordtam, hogy a rendes bugyira húztam rá, így nem kellett minden nap mosni és ezért nem kellett váltást is venni. Amúgy sem szabad állandóan viselni, mert nem erősödnek vissza a hasizmok, viszont ha nem hordod, akkor kilógja magát a bőr és hajlamos úgymaradni. Vásárolj be jó vastag intimbetétet, arra szükség lesz a szülés után, meg néhány olcsóbb bugyit, amit nem sajnálsz, mert bizony elég véresek lesznek. Most hirtelen nem jut más az eszembe.

Én találtam olcsón Avent cumisüveg melegentartót, az nagyon jó a teához, le volt árazva 2000-re, de amúgy szerintem elég drága. Ja, egy digitális lázmérő is jól jöhet, Rossmannban lehet olcsón kapni. És persze popsikrém. Ha nem akarsz sokat költeni törlőkendőre, akkor használj vattakorongot babaolajjal vagy simán vízzel, törléshez. Babaolaj kell, fürdetés előtt azzal tisztogatsz. Kell babakád, abból a legolcsóbb is megfelel a célnak, a babának saját törölköző, meg elég sok tetrapelenka. A hagyományos pelenkára szükség van, pl. baba feje alá, büfizéshez, fürdéshez, stb. Nálunk állandóan használatban vannak, bár én azt hittem, már nem divat, de nagymamám meglepett vele, és azt mondta, ez muszáj hogy legyen.

Jó babázást!

Egy kéthónapos kisfiú anyukája

2008. jan. 6. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!