Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi édességet ettetek...

Mennyi édességet ettetek várandósság alatt és hogy tudtátok magatokat visszafogni?

Figyelt kérdés
Eddig nem volt ezzel gondom, mert abszolút nem kívántam a nasit, viszont most a 25. héttől mindennap csokoládét kívánok és sajnos le is csúszik egy fél tábla csoki. Próbálom magamat visszafogni, vagy helyettesíteni gyümölccsel, próbáltam azt is, hogy nem veszek ilyet, de a boltban mikor odakerülök, egyszerűen nem tudok magamnak megálljt parancsolni és muszáj vennem. Nagyon idegesít, hogy ennyire nincs önuralmas, lassan egy drogosnak érzem magamat elvonási tünetekkel, ha nincs napi csoki. Mellette egyébként egészségesen táplálkozom, sok zöldség, fehérje, teljes kiőrlésű magos kenyér (napi egy szelet max, de nem mindennap eszek), tésztát, fehérlisztet, búzalisztet abszolút nem fogyasztok, egyszerűen csak ez a csokoládé dolog ami a rögeszmémmé vált... :|
2023. aug. 16. 16:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%

Nekem az orvosom mindig azt mondta (magándokim volt, így havonta jártam), hogy nyugodjak már meg a normál testsúllyal aránylag ritka a terhességi magas cukor.

De amúgy én is végig paráztam, mert egy-két naponta nyomtam be egy-egy csomag gumicukrot (úgy, hogy amúgy előtte nem ettem évekig, de a hatodik héttől folyton).

A baba így is alulról súrolta a 3 kg-t.

Viszont ami érdekes volt, hogy terhesség alatt 10 kg-ot híztam, a kórházból +7 kg-al jöttem el és utána a szoptatás alatt még híztam tovább, most egy hónap múlva +10 kg vagyok.

Viszont nem igazán látom magamon. De a Vo2max-om soha nem látott magasságokban van, szóval lehet ahhoz van köze. Meg a gyűrűm még mindig nem jön fel az ujjamra.

2023. aug. 16. 20:36
 12/16 A kérdező kommentje:
Én csak azért aggódom miatta, mert barátnőm még vékonyabb is volt mint én, amikor terhes lett és mégis kialakult nála a terhességi cukorbetegség, úgy, hogy első terhességénél meg semmi baja nem volt.
2023. aug. 16. 20:53
 13/16 A kérdező kommentje:
A sima vérvételeknél eddig egyébként normális szinten volt a cukrom, bár tudom a terheléses vizsgálat a mérvadó.
2023. aug. 16. 20:54
 14/16 anonim ***** válasza:
91%

#9, kérdező: Én kb. csokifüggő voltam/vagyok (jó, már kevésbé). Terhességeim alatt és utána is voltak időszakok, amikor napi 1 tábla csoki volt az alap. Nem elosztva, együltő helyemben be tudtam tolni az arcomba simán az egészet. Soha nem edzettem, extrém egészséges életmódot sem folytattam/folytatok, normál, illetve az idő előrehaladtával a normálnál erősebb testalkatom volt. Gyerekeimnek (3 db, már felnőttek) semmi baja nem lett, nem kaptak semmiféle cukorsokkot, terheléses cukrom példaértékű volt minden alkalommal, közelében sem jártam a terhességi cukornak.

Volt egy kolléganőm, egyszálbélű, csupa csont és bőr, utált minden édességet, soha semmi ilyet nem evett, ellenben mimdenféle egészséges(nek mondott) cuccot igen, mozgott is sokkal többet mint én, a legkisebb gyerekemmel voltam terhes 36 évesen, mikor ő az elsővel jóval fiatalabban )huszonvalahány lehetett). Terhességi cukorbeteg lett, úgy tudom szúrni is kellett magát, annyira. A gyereke is kicsi, vékony volt mindig is, sokat betegeskedett, kruppos is lett (ez nyilván nem a cukortől). Nem is vállalt több gyereket.

Szóval a lényeg: ne stresszelj, elég nagy valószínűséggel nagyobb részben alkati kérdés az egész. Ha nem vagy hajlamos, akkor felzabálhatod a csokigyárat is. Ha meg igen, akkor egy szem tic-tac is megárthat.

2023. aug. 16. 20:58
 15/16 anonim ***** válasza:
93%

Semmit, leszartam, ettem, amit kivantam. Ha csokit, akkor csokit. Ha mekit, akkor mekit 🙈

20. hetig egyebkent is hanytam, orultem, hogy utana mar tudtam normalisan enni.

Probaltam ezt ellensulyozvan tobbet mozogni, meg nyilvan kerult boven zoldseg, gyumolcs, hus, stb tehat normalisabb kaja is a tanyeromra, de konkretan sirtam, ha valamit nagyon kivantam es nem tudtam beszerezni (pl gorogdinnye es finom eper decemberben 😅), ennyire durvan kivanos voltam. De nalam valtozo volt, hogy mikor mit kivantam. Pl csokit konkretan csak par hetig, aztan jott a fagyasztott meggy orulet (igen, magaban, fagyottam…tudom-tudom, hagyjuk is) es igy tovabb. Mindig volt valami 😂

12 kilot hiztam a vegere, szamomra ez meg a nem veszes kategoria. Lehetett volna kevesebbet is, de siman leugrott szules utan ez a plusz, szoval nem bantam.

Ja igen, a cukorterheles tankonyvi volt, tokeletes ertekeim lettek.

Nem mindenki lesz terhessegi cukros, akkor se, ha nem feltetlenul az egeszseg mintapeldanya terhesen. Ez tobbtenyezos dolog.

2023. aug. 16. 21:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Első fiammal plusz kilóval kezdtem a terhességet, és mindent ettem amit kívàntam.(rendszeresen mignont és kubu üdítőt) A cukrom igaz határeset volt és plusz 10 kilóval mentem szülni, de lekopogom egészséges normál méretű gyerekem született időre.

Most a második terhességem 19. hetét taposom, normál súllyal és BMI-vel, mindenre odafigyelek, nem eszek édességet,fehérlisztet már hetek óta, mert a terhelésem a 18. héten hasonló lett mint anno. Szóval nem azt mondom, hogy zabáljon mindenki, hanem látod hiába figyelek meg fogytam le és mozogtam rendszeresen, a hormonjaim így is megbolondultak most.

2023. aug. 17. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!