Mennyi édességet ettetek várandósság alatt és hogy tudtátok magatokat visszafogni?
Nekem az orvosom mindig azt mondta (magándokim volt, így havonta jártam), hogy nyugodjak már meg a normál testsúllyal aránylag ritka a terhességi magas cukor.
De amúgy én is végig paráztam, mert egy-két naponta nyomtam be egy-egy csomag gumicukrot (úgy, hogy amúgy előtte nem ettem évekig, de a hatodik héttől folyton).
A baba így is alulról súrolta a 3 kg-t.
Viszont ami érdekes volt, hogy terhesség alatt 10 kg-ot híztam, a kórházból +7 kg-al jöttem el és utána a szoptatás alatt még híztam tovább, most egy hónap múlva +10 kg vagyok.
Viszont nem igazán látom magamon. De a Vo2max-om soha nem látott magasságokban van, szóval lehet ahhoz van köze. Meg a gyűrűm még mindig nem jön fel az ujjamra.
#9, kérdező: Én kb. csokifüggő voltam/vagyok (jó, már kevésbé). Terhességeim alatt és utána is voltak időszakok, amikor napi 1 tábla csoki volt az alap. Nem elosztva, együltő helyemben be tudtam tolni az arcomba simán az egészet. Soha nem edzettem, extrém egészséges életmódot sem folytattam/folytatok, normál, illetve az idő előrehaladtával a normálnál erősebb testalkatom volt. Gyerekeimnek (3 db, már felnőttek) semmi baja nem lett, nem kaptak semmiféle cukorsokkot, terheléses cukrom példaértékű volt minden alkalommal, közelében sem jártam a terhességi cukornak.
Volt egy kolléganőm, egyszálbélű, csupa csont és bőr, utált minden édességet, soha semmi ilyet nem evett, ellenben mimdenféle egészséges(nek mondott) cuccot igen, mozgott is sokkal többet mint én, a legkisebb gyerekemmel voltam terhes 36 évesen, mikor ő az elsővel jóval fiatalabban )huszonvalahány lehetett). Terhességi cukorbeteg lett, úgy tudom szúrni is kellett magát, annyira. A gyereke is kicsi, vékony volt mindig is, sokat betegeskedett, kruppos is lett (ez nyilván nem a cukortől). Nem is vállalt több gyereket.
Szóval a lényeg: ne stresszelj, elég nagy valószínűséggel nagyobb részben alkati kérdés az egész. Ha nem vagy hajlamos, akkor felzabálhatod a csokigyárat is. Ha meg igen, akkor egy szem tic-tac is megárthat.
Semmit, leszartam, ettem, amit kivantam. Ha csokit, akkor csokit. Ha mekit, akkor mekit 🙈
20. hetig egyebkent is hanytam, orultem, hogy utana mar tudtam normalisan enni.
Probaltam ezt ellensulyozvan tobbet mozogni, meg nyilvan kerult boven zoldseg, gyumolcs, hus, stb tehat normalisabb kaja is a tanyeromra, de konkretan sirtam, ha valamit nagyon kivantam es nem tudtam beszerezni (pl gorogdinnye es finom eper decemberben 😅), ennyire durvan kivanos voltam. De nalam valtozo volt, hogy mikor mit kivantam. Pl csokit konkretan csak par hetig, aztan jott a fagyasztott meggy orulet (igen, magaban, fagyottam…tudom-tudom, hagyjuk is) es igy tovabb. Mindig volt valami 😂
12 kilot hiztam a vegere, szamomra ez meg a nem veszes kategoria. Lehetett volna kevesebbet is, de siman leugrott szules utan ez a plusz, szoval nem bantam.
Ja igen, a cukorterheles tankonyvi volt, tokeletes ertekeim lettek.
Nem mindenki lesz terhessegi cukros, akkor se, ha nem feltetlenul az egeszseg mintapeldanya terhesen. Ez tobbtenyezos dolog.
Első fiammal plusz kilóval kezdtem a terhességet, és mindent ettem amit kívàntam.(rendszeresen mignont és kubu üdítőt) A cukrom igaz határeset volt és plusz 10 kilóval mentem szülni, de lekopogom egészséges normál méretű gyerekem született időre.
Most a második terhességem 19. hetét taposom, normál súllyal és BMI-vel, mindenre odafigyelek, nem eszek édességet,fehérlisztet már hetek óta, mert a terhelésem a 18. héten hasonló lett mint anno. Szóval nem azt mondom, hogy zabáljon mindenki, hanem látod hiába figyelek meg fogytam le és mozogtam rendszeresen, a hormonjaim így is megbolondultak most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!